Stedentrip naar The Big Apple: New York

Een stedentrip naar het grote New York hoort op ieders wensenlijstje te staan. We kennen de stad uit talloze films en tv-series. Bekende bezienswaardigheden in New York bestaan uit de Big Apple, Times Square, het Vrijheidsbeeld, Rockefeller Center, en veel meer. Ook de gele taxi’s, enorme wolkenkrabbers en luxueuze winkels staan op ons netvlies gegrift. Hoog tijd om te reizen naar New York en alle hoogtepunten in levenden lijve te ondervinden. Na een dagje winkelen, kun je ook heerlijk eten en drinken in de stad. Je vindt in de metropool vele restaurants en cafés. Aan de aantrekkingskracht van de stad ontkom je niet.

Tijd voor een geschiedenislesje over New York

Je stedentrip naar New York komt het beste tot zijn recht als je een deel van de geschiedenis kent. Zeker als Nederlander, aangezien de stad ooit tot Nederland behoorde. In 1621 voer de West-Indische Compagnie naar het huidige Manhattan. Enkele jaren later kocht Nederland het stuk grond van de indianen en noemde het New Amsterdam. Echter leek Suriname op dat moment een beter alternatief. Nederland ruilde New Amsterdam voor Suriname van de Engelsen in, en de Engelsen doopte de stad om tot New York. Na een lange strijd voor de onafhankelijkheid werd de stad in 1788 de hoofdstad van de Verenigde Staten.

Bezienswaardigheden in New York

Er zijn veel bezienswaardigheden in de stad te bezoeken. Je kunt de vele hoogtepunten langs, maar ook barst de stad van de musea. Ga als eerst naar The Empire State Building voor een adembenemend uitzicht. Per lift ga je naar de 86e of 102e verdieping van de bekendste wolkenkrabber. Je ziet de Big Apple en ook Central Park. In Central Park kun je heerlijk tot rustkomen, een ware groene oase. Natuurlijk heb je ook Times Square, met al zijn knipperende lichten en drukte. Of ga naar Broadway voor een voorstelling. Allemaal bezienswaardigheden in New York, welke je niet missen mag.

Andere onmisbare bezienswaardigheden in New York zijn de Brooklyn Bridge, Wallstreet, het Vrijheidsbeeld en Rockefeller Center. Verder is Ground Zero een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in New York. Hier kun je de slachtoffers van 11 september 2001 herdenken. Bij het lezen van alle namen krijg je absoluut de rillingen. Een lunchpauze in Bryant Park brengt je hoofd weer tot rust. Rond het lunchuur komen vele New Yorkers van de buitenlucht genieten. Natuurlijk zijn er nog meer bezienswaardigheden in New York te bezoeken. Ga bijvoorbeeld op museumjacht en bezoek The Metropolitan Museum of Art of American Museum of Natural History.

Leukste wijken van de metropool

Tijdens je stedentrip New York mogen enkele wijken van de metropool niet ontbreken. Een van de bekendste wijken is Lower Manhattan. Je vindt hier veel trekpleisters en modieuze winkels en bars. Reizen naar New York doe je ook voor de Lower East Side. Dit is een opkomende wijk welke jonge ondernemers aantrekt. Als je een kunstliefhebber bent, moet je tijdens je stedentrip New York naar Union Square. Hier vind je een plein en markt waar allerlei kunstenaars te vinden zijn. Na deze bezoekjes kun je goed eten en drinken in de stad om je energiepeil op te halen.

Verder zijn tijdens je stedentrip New York de wijken Chelsea, Brooklyn en Upper Eastside het bezoeken waard. In Chelsea vind je kunstgalerijen, terwijl je in Upper Eastside schitterende huizen en ook Central Park vindt. Drukte vind je in Brooklyn, want het is een van de dichtstbevolkte wijken aan de oostzijde van de rivier. Na een lange dag is het tijd om te eten en drinken in New York. Ga naar Chinatown om van de Chinese keuken te genieten. Of ga met de metro naar Little Italy voor een rustig avondje samen met je geliefde.

Eten en drinken in New York

Na het afstruinen van alle bezienswaardigheden in New York is het tijd om te eten. Eten en drinken in New York kan op elk moment van de dag. Of je nu op zoek bent naar een lunchplek of ‘s nacht trek krijgt. Een stedentrip New York is niet compleet zonder over de top Amerikaans eten. Voor extra vakantiekilootjes kun je kiezen voor pancakes met maple syrup of bacon and fried eggs. Wil je iets gezonder? Ga voor een bagel met roomkaas. Eten en drinken in New York kun je overal. Op elke hoek is een eetkraam te vinden.

Eten en drinken in New York kun je ook in alle stijlen dankzij de migrantencultuur. In de stad vind je alle keukens. Van Afro-Amerikaanse soul food tot Mexicaans en Italiaans. Je kunt tijdens je stedentrip New York gaan voor een 5-gangendiner of een hotdog met mosterd én ketchup. Dankzij de film When Harry met Sally is de delicatessenzaak Katz’s Deli uitgegroeid tot een van de bezienswaardigheden in New York. Hoewel eten en drinken in New York veel uit vettigheid bestaat, zoeken veel New Yorkers gezond eten op. In de Wholesome Markets vind je veel vers fruit en verse groente.

Reizen naar en door New York

Het reizen naar New York neemt tussen de 8 en 9 uur in beslag. Je kunt kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen en met een beetje speurwerk kun je voor een paar honderd euro van je stedentrip New York genieten. Hotels vind je in alle prijsklassen. Van een charmant boetiekhotel tot een 5-sterrenhotel in het centrum van Manhattan. Begin thuis met de voorbereiding en koop goedkoop entreekaartjes voor de bezienswaardigheden in New York. Na het reizen naar New York komt natuurlijk het reizen dóór de stad. Tijdens je stedentrip New York bezoek je alle hoeken van de stad middels het openbaar vervoer.

Reizen met de metro kan tijdens je stedentrip New York niet ontbreken. Het is het populairste vervoermiddel in deze grote stad. Een enkele rit kost je 2,75 dollar. Dit maakte de metro een veilige en goedkope manier om te reizen. Natuurlijk zijn er ook de onmisbare gele taxi’s. Het basistarief is 2,50 dollar en je bent per drie blokken zo’n 0,50 dollar kwijt. Steek simpelweg je hand in de lucht om een taxi aan te houden. Echter is het lastig om tussen 16:00 en 20:00 een taxi te vinden. Dat is het spitsuur en wordt er volop van de dienst gebruik gemaakt.

Kaart van New York

Plaats een reactie