Stedentrip Oost Europa: 4 prachtige steden

Oost Europa is deze dagen hot onder de reisliefhebbers. En dat is niet zonder reden. Steden als Boekarest, Boedapest en Krakau bloeien op en zijn een aanrader om te bezoeken. De nieuwetijds restaurantjes en boetiekjes springen er als paddenstoelen uit de grond. Ook is er een groot aanbod aan fraaie exposities, kunstgalerieën, historische gebouwen en musea. Deze steden bruisen en bloeien als nooit tevoren. We zetten de leukste bestemmingen voor stedentrips in Oost Europa plus wat insidertips voor je op een rij.

Boedapest

Boedapest: de stad uit twee delen: Boeda en Pest die met elkaar verbonden zijn door de Donau. Voor historie ga je naar Boeda: het oude gedeelte van de stad. Ook vind je daar nog een prachtig ouderwets thermaal Hallenbad. Zeer zeker de moeite waard om even te bezoeken.

Het winkelgedeelte bevindt zich in Pest. Een gezellige binnenstad met allerlei leuke boetiekjes en kleine straatjes. Op het centrale plein vind je een café met de beste taart van de stad. Vaak is daar ook een kunstmarkt met brocante items, prents en schilderijen. En natuurlijk ga je zeker even op één van de vele terrassen langs de Donau zitten. Bij Bolderman.nl vind je een ruim aanbod met verschillende combinatiereizen naar Oost Europa.

Belgrado

Ook Belgrado is een zeer bruisende stad en dus zeker de moeite waard om een keer te bezoeken. Belgrado is echt hip & happening deze dagen. Heb je zin in lekker eten à la Quartier Latin? Bezoek dan zeker even de Skadarska straat. Daar vind je de lekkerste restaurantjes van de stad. Ook vind je daar veel healthy & vegan eetgelegenheden. Bezoek er ook zeker even de Saint Sava kathedraal of de graffitti kunstwerken. Ben je moe na de drukte in de stad? Dan kun je even heerlijk uitrusten in het groene Kalemegdan park.

Krakau

Krakau is de oude hoofdstad van Polen en is enorm populair onder reizigers. De stad heeft veel sfeer en een historisch karakter. Het centrum van de stad is zeer compact en vrijwel alle bezienswaardigheden en musea bevinden zich op loopafstand. Je vindt er een breed aanbod van hippe trendy tot meer traditionele winkels, clubs en cafés. En wist je dat Krakau ook bekend staat vanwege de beste restaurants in Europa? Een must dus voor de liefhebbers van gastronomisch eten deze stad. Bezoek er zeker de oever van de Vistula rivier, Kazimierz en het Kasteel van Wawel

Boekarest

Na de val van het communisme begon ook Boekarest op te bloeien. De stad biedt een prachtige mix van nostalgie en moderne hippe winkels en restaurants. Je kunt er uren door de kleine steegjes slenteren. Je vindt er orhtodoxe kerken, grijze flats en hippe millenials. Bezoek er zeker even de Victoriei met hippe lunchrestaurantjes in oude karakteristieke panden. En neem ook het zijstraatje Piata Amzei even mee.

Bezoek natuurlijk ook het oude centrum en loop door de Strada Franceza. Bij Hanu Lui Manuc kun je heerlijk traditioneel Roemeens eten. Combineer je bezoek aan Boekarest met een bezoek aan Peles en het kasteel van Brasov. Zo heb je ook een leuke treinreis door het binnenland.

Plaats een reactie