Stedentrip Uppsala, bekende studentenstad in Zweden

In deze blog gaan we de Zweedse stad Uppsala bezoeken. Uppsala is een bekende studentenstad in het zuiden van Zweden, op ongeveer drie kwartier reizen vanaf Stockholm vandaan. In het schoolseizoen wemelt het hier van de Zweedse en internationale studenten. In de winter En in de zomer is Uppsala de uitgelezen locatie om zelf Zweeds te leren. Uppsala heeft ook een eigen website in het Zweeds en het Engels. De Engelse variant vind je hier

Reizen naar Uppsala

StockholmDe gemakkelijkste en meest goedkope optie is met het vliegtuig naar Stockholm te vliegen. Vanaf Stockholm kan je heel gemakkelijk en voordelig met een regionale trein naar Uppsala afreizen. Bovendien is het maken van een kleine stop in Stockholm altijd leuk. Stockholm beschikt over een sfeervol historisch stadscentrum vol met leuke typische Zweedse shops, heerlijke en gezellige Zweedse restaurantjes en een leuk nachtleven. Let er wel op dat het uitgaansleven in Zweden veel eerder begint en ook veel vroeger eindigt dan we gewend zijn van een kroeg of club in Amsterdam. Na elf uur ’s avonds kom je nergens meer binnen. Maar Stockholm is wel een stad die tenminste een kort bezoekje waard is. Of een hele lange trip, natuurlijk. Heb je tijd? Bezoek dan op zijn minst een van de vele musea die de stad rijk is. Blijf je langer dan een paar dagen? Lees dan ook zeker onze tips voor een stedentrip naar Stockholm.

Zweeds leren in Uppsala

Een van de meest leuke dingen aan het ontdekken van andere landen en culturen is de taal. Zonder de taal machtig te zijn, kan je nooit écht je helemaal binnen de nieuwe omgeving bevinden en in de diepte gaan met de lokale bevolking. Natuurlijk is Zweeds een taal die je niet zomaar even leert. Maar met wat oefening en de hulp van handige apps zoals Duolingo heb je het binnen notime onder de knie. Maar wil je het echt leren en snel verbetering boeken, dan zul je de stap moeten nemen om Zweeds te gaan leren in Zweden. Gelukkig zijn de Zweden erg vriendelijke mensen die je graag een handje helpen en het waarderen als je probeert hun taal te spreken.

Plaats een reactie