Subtropisch zwemmen in Nederland bij Sportiom

Bij subtropisch zwemmen denken de meeste mensen gelijk aan witte stranden met palmbomen en aan aangename temperatuur. Maar wist je dat Nederland ook genoeg toffe subtropische zwemparadijzen heeft?

Nu het wat kouder begint te worden en de buitenzwembaden toch echt hun beste periode hebben gehad, wordt het tijd om naar binnen te gaan, bijvoorbeeld naar het Subtropisch zwemparadijs AquaFun Sportiom in ‘s-Hertogenbosch. Wij gingen kijken of dit zwembad het bezoeken waard is.

Sportiom ‘s-Hertogenbosch

Sportiom is een groot sportcentrum waarbij verschillende sporthallen samenkomen. Je kunt hier onder andere fitnessen, schaatsen, lasergamen en subtropisch zwemmen. Een leuk weetje: het zwembad staat bekend als een van de veiligste zwembaden van Nederland!

Aquafun

Wanneer je binnenstapt in het zwemparadijs Aquafun van Sportiom, waan je jezelf echt op een tropisch eiland. Met een levensgrote vulkaan, twee spannende glijbanen, grotten waar je doorheen kunt zwemmen en een wildwaterbaan dwars door de vulkaan heen, is hier genoeg avontuur te beleven.

Een van de watervallen in AuquaFun SportiomHet zwembad bestaat uit een aantal delen. Het grootste zwemdeel bevind zich rondom de vulkaan. Je zwemt hier letterlijk door kleine watervallen en grotten om bij het grote bad te komen. Om het te laten lijken of je op een tropisch eiland bent, komen hier af en toe flinke golven tevoorschijn. Hartstikke leuk als je goed kan zwemmen en wel houdt van wat spanning in het water. In de grot op hogere hoogte bevind zich ook de spannende wildwaterbaan Coco Wave met maar liefst vier afdalingen. Deze komt uit onder aan de vulkaan waar je een hele spannende afdaling te wachten staat.

Wanneer je het grote bad verlaat kom je uit bij de grot genaamd “Crystal Mine“ wat de start is van twee razendsnelle glijbanen. De ene glijbaan is voor iedereen toegankelijk, terwijl de ander nóg wat sneller en spannender is.

Mocht je Aquafun bezoeken wanneer het lekker weer is, dan is ook het buitenbad met ligweide geopend.

Video van AquaFun Sportiom

Het is altijd lastig om een sfeer te omschrijven, maar met een video is dit beter te doen. Bekijk onderstaande video gemaakt bij Sportiom om een beter beeld van de sfeer te krijgen

Wellness

Ben je meer op zoek naar rust in het water? Dan zijn er tal aan mogelijkheden om heerlijk te relaxen. Bubbelbaden, kruidenbaden en stoomcabines bieden je de mogelijkheid om optimaal te ontspannen. Mocht je naast het ontspannen ook nog een kleurtje willen krijgen, dan is er ook een snel bruiner aanwezig die je in een mum van tijd een mooi zomers tintje geeft.

Plaats een reactie