Wat te doen tijdens Pinksteren? Dé Pinksterweekend tips

7 weken na Pasen hebben we weer een lang Pinksterweekend. Met een beetje geluk gaat de zon flink schijnen en kan er in de frisse buitenlucht genoten worden van het extra lange voorjaarsweekend. Maar wat als je nu niet precies weet wat je met het pinksterweekend aan moet? Hier onder een paar leuke tips van activiteiten die je tijdens Pinksteren kunt doen.

Picknicken in het park

Picknicken in het parkEen klassieker die je soms zelf misschien uit het oog verliest als je gewend bent aan lunches in restaurants en high tea middagjes aan de grachtengordel. Gooi even al je normale bagage overboord en ga met een snoezig kleedje in een sfeervol park met een rieten mand lekker zitten genieten. Kan zo uitgebreid of budget als je wilt en met een flesje Prosecco of Riesling erbij kan een middagje picknicken nog lang voortduren. Ook een leuke tip voor als de zon niet meer dan 20 graden produceert. Trek een jasje aan en je kan er ook in wat frissere weersomstandigheden tegenaan.

Naar het strand met Pinksteren

Naar het strand met PinksterenWeer of geen weer, regen of geen regen – uitwaaien, zonnen of borrelen aan het strand is altijd een heerlijke vrijetijdsbesteding. Met een kopje koffie op een beschut plekje vertoeven, juist lekker de hete zonnige dagen genieten door pootje te gaan baden of samen met de hond en de kinderen een lange wandeling maken op zoek naar schelpen – het strand is uitermate veelzijdig voor een lekkere weekend dag! Als de weersvoorspellingen erg goed zijn, houdt er dan wel rekening mee dat een groot deel van het land vrij is tijdens Pinksteren en waarschijnlijk hetzelfde idee heeft.

Op reis

Oké, het ligt natuurlijk wel een beetje voor de hand bij een reisblog, maar voor de Pinksteren is het natuurlijk ook een uitgelezen tip om op reis te gaan. Een kort weekendje weg naar Luxemburg, de noordelijke Duitse provincies (genieten van het strand in Rügen of Ostsee sferen in Rostock en Warnemünde proeven). Op eventjes met de auto naar Keulen, Brussel of Antwerpen – of, als je lekker lui wilt zijn, met het vliegtuig.

Zijn er nog lezers die er bijzondere Pinkster-tradities op na houden? Vertel het ons hieronder in de reacties en wie weet nemen wij ze op in dit artikel.

Plaats een reactie