Tips voor een bezoek aan de dierentuin in de winter

Een bezoek aan de dierentuin kan eigenlijk het hele jaar door op het programma staan. Kinderen vinden het dan ook altijd wel fijn om even een daguitstap te maken naar de dierentuin. Dit gezegd zijnde is het in de praktijk wel zo dat menig aantal dierentuinen tijdens de wintermaanden niet op volle capaciteit draaien. Dat heeft zo zijn gevolgen voor mensen die toch een bezoek hebben gepland. Wil jij dus met andere woorden toch graag tijdens de winter een bezoek brengen aan een dierentuin? In dat geval is het zeker aan te raden om rekening te houden met de tips zoals aangegeven hier op deze pagina.

1. Beschikt de dierentuin van je keuze over een winterschema?

Bijzonder veel dierentuinen, zowel in Europa als in de rest van de wereld kiezen er tegenwoordig voor om een speciaal winterschema in het leven te roepen. Het spreekt voor zich dat de dieren tijdens de winter allemaal in het park aanwezig zijn en ook de verzorgers hun taken doen, maar de rest is allemaal een behoorlijk stuk beperkter. Concreet betekent dit onder meer dat het bijvoorbeeld mogelijk is dat bepaalde shows niet door gaan tijdens de winter. Bovendien gebeurt het ook niet zelden dat in het laagseizoen (wat de winter voor dierentuinen toch wel is) bepaalde horeca-aangelegenheden in dierentuinen sluiten. Dit zorgt er voor dat je globaal gezien over veel minder mogelijkheden beschikt om je te vermaken.

Er zijn echter ook dierentuinen die een uitzondering vormen op bovenstaande. Om ook de financieel moeilijk te overbruggen winter toch wat aantrekkelijker te maken kiezen steeds meer dierentuinen voor een speciaal winterschema. Dit winterschema brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo worden er dan bijvoorbeeld speciale shows georganiseerd en is het mogelijk dat er bijvoorbeeld extra activiteiten worden ingepland. Voor dierentuinen welke over die mogelijkheid beschikken worden er zelfs indoor spelmogelijkheden gepland. Op deze manier wordt jouw bezoek aan de dierentuin in de winter toch een onvergetelijke ervaring!

2. Ervaar de authentieke wintercharme in de dierentuin

In lijn met bovenstaande ligt het feit dat sommige dierentuinen er tegenwoordig alles aan doen om een heuse wintersfeer te creëren die stiekem erg aantrekkelijk is. Reeds vele jaren lang zijn er bepaalde dierentuinen in voornamelijk de Verenigde Staten, maar ook in Scandinavische landen die uitpakken met een “winterbeleving”. Sommige dieren staan er om bekend helemaal in hun element te zijn wanneer de eerste sneeuw naar beneden dwarrelt. Deze gevoelens kunnen overgedragen worden op de bezoekers van de dierentuin door bijvoorbeeld een winter-belevenis-route in het leven te roepen. Tijdens of na het afleggen van zo’n route kan er dan vervolgens warme chocolademelk worden geschonken waardoor het wintergevoel helemaal compleet wordt. Is er een dierentuin bij jou in de buurt terug te vinden welke een dergelijke winterbeleving aanbiedt? Dan is deze zeker en vast het overwegen waard!

3. Zorg voor aangepaste kleding tijdens de winter

De derde tip is er één die vrij voor de hand liggend is, maar welke toch wel eens over het hoofd wordt gezien. In eerste instantie spreekt het natuurlijk voor zich dat het merendeel van de activiteiten in de dierentuin buiten georganiseerd worden. Dit zorgt er voor dat je er vooral tijdens de koude wintermaanden goed aan doet om aangepaste winterkleding te dragen. Wel is het zo dat het wordt aangeraden om je in verschillende lagen te kleden. Dit geldt niet alleen voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen. Op een mooie, zonnige winterdag kunnen de temperaturen namelijk al snel hoger oplopen dan je in eerste instantie zou verwachten. Dan kan het best fijn zijn wanneer je één laagje kleding minder aan kan houden.

4. Zelf eten en drinken meenemen naar de dierentuin of niet?

Het is een fenomeen welke de voorbije jaren steeds populairder en duidelijker aanwezig is geworden. Steeds meer mensen kiezen er namelijk voor om met bijvoorbeeld een picknickmand naar de dierentuin te trekken. Heel wat dierentuinen vinden dit normaal niet zo fijn omdat ze op deze manier natuurlijk wat extra omzet verliezen. Dit gezegd zijnde is het echter wel zo dat je bij een bezoek aan een dierentuin in de winter vaak niet anders kan. Heel wat horecazaken die tijdens het toeristische seizoen zijn geopend zijn dan immers gesloten. Wil je dus graag tijdens je bezoek aan de dierentuin kunnen genieten van een lekker hapje en een drankje? Dan kan je er goed aan doen om deze van thuis mee te nemen.

Hou in bovenstaande situatie ook altijd rekening met het soort eten en drinken dat je meeneemt naar de dierentuin. Tijdens de zomer zal je graag voornamelijk willen kiezen voor frisse dranken, maar in de winter is dat uiteraard een compleet ander verhaal. Dan kiezen de meeste mensen er namelijk voor om bijvoorbeeld warme chocolademelk en / of koffie mee te nemen in een thermosfles. Op deze manier kan je, je altijd een beetje extra verwarmen! Ook broodjes met kaas en hesp of een lekker broodje met speculaas zijn een aanrader.

5. Controleer de toegangsprijzen van de dierentuinen

Voor ongelofelijk veel mensen is het tegenwoordig belangrijk om te kunnen besparen op de uitstappen die ze maken. Het dagelijks leven brengt dan ook meer dan ooit heel wat kosten met zich mee waardoor er nog maar weinig financiële ruimte over kan zijn om uitstappen te maken. Wil jij toch graag samen met jouw gezin een bezoek brengen aan een dierentuin? In dat geval is de winterperiode daarvoor een uitgelezen tijd. Dit niet alleen omwille van de mogelijke sneeuw die er in de dierentuin zal liggen, maar ook omdat menig aantal dierentuinen tijdens het laagseizoen aangepaste toegangsprijzen hanteren!

Voordat je tijdens de winter een bezoek gaat plannen aan een bepaalde dierentuin is het dan ook altijd belangrijk om even goed de verschillende toegangsprijzen die in rekening worden gebracht te vergelijken. Het is namelijk uiteraard zo dat de toegangsprijs die wordt gevraagd nog steeds afhankelijk is van de dierentuin in kwestie. Wil je zo goedkoop mogelijk een dierentuin kunnen bezoeken tijdens de wintermaanden? Zoek dan zeker de toegangsprijzen van de verschillende dierentuinen op en zet de toegangsprijzen op een rijtje. Op deze manier zal je meteen weten welke dierentuin op de financieel meest interessante wijze kan worden bezocht. Let wel, dit kan wel ten koste gaan van bijvoorbeeld speciale winteranimatie.

Plaats een reactie