Tips voor een bezoek aan Manchester

Ben je van plan om op vakantie te gaan naar Engeland en Manchester te bezoeken? Lees dan eerst de volgende tips over Manchester zodat je goed voorbereid op vakantie kan gaan. Met onderstaande tips mis je niets tijdens je vakantie. Manchester is bekend van veel verschillende dingen maar een van de bekendste redenen waarom mensen naar Manchaster gaan zijn toch wel de voetbalreizen.

Algemene informatie over Manchester

Manchester ligt in het Noorden van Engeland, en is een zeer bekende stad. Deze bekendheid komt vooral door de wereldberoemde voetbalclub Manchester United. Veel mensen boeken dan ook voetbalreizen naar Manchester United. Bij een bezoekje aan Manchester moet u dan ook zeker een keer in het Old Trafford stadion geweest zijn. Bij dit stadion zit ook een museum waar je alles te weten kunt komen over Manchester United. Manchester is daarnaast ook bekend als een grote industriestad, wat het ook in het verleden al was. Vroeger waren de werkomstandigheden slecht en de lonen laag in Manchester, daarom kwamen in 1819 ongeveer 60.000 werknemers in opstand in St. Peter Fields (nu de Free Trade Hall). Bij deze opstand vielen veel gewonden en doden. De opstand is dus ook veel beschreven in de geschiedenisboeken en is een belangrijk kantelpunt in de Engelse geschiedenis geweest.

Bezienswaardigheden

Manchester heeft heel veel bezienswaardigheden, veel winkels, uitgaansgelegenheden en je kunt er ook prima uit eten. Kortom een stad waar je je niet snel zal vervelen. De meeste mensen gaan echter maar een weekendje weg naar Manchester, terwijl je in een weekend lang niet alles gezien hebt van Manchester. Veel mensen komen natuurlijk alleen maar voor het voetbal maar Manchester heeft daarnaast nog veel andere bezienswaardigheden.

  • John Rylands Library -Godlee Observatory
  • Manchester Art Gallery -Urbis
  • St. Peters Square -Castlefield Urban Heritage Park
  • Town Hall -Manchester Museum

Winkelen in Manchester

Je kunt ook uitstekend winkelen in Manchester, en ook met elke portemonnee. Manchester heeft veel grote warenhuizen, waar je van alles kunt kopen en ook nog voor redelijk betaalbare prijzen. Wie van designkleding houdt kan het beste naar St. Anne Square gaan daar zitten de winkels van o.a. Armani, Gucci en Hugo Boss.
Ook zijn er verschillende markten in Manchester, er zijn vlooienmarkten, groente- en fruitmarkten maar ook markten waar gewoon van alles te koop is.

Restaurants

In Manchester kun je echt uitstekend uit eten. Er zijn heel veel restaurants met in totaal ongeveer 30 keukens uit verschillende landen. Omdat mensen het vaak moeilijk vinden om uit de vele restaurants te kiezen, kun je bij de meeste toeristenbureaus informatie krijgen over alle restaurants en natuurlijk krijg je er dan ook een overzicht van alle restaurants bij. Daarnaast is tegenwoordig ook veel informatie en reviews online te vinden. Wij raden dan ook aan om eerst online naar de reviews te kijken voordat u zomaar een restaurant binnenstapt. Al geldt dit natuurlijk niet alleen voor Manchester.

Uitgaan

Manchester heeft echt een bruisend nachtleven, er is van alles te doen. Je kunt terecht in bars, discotheken, nachtclubs en natuurlijk ook in de echte Engelse pubs. Ook operaliefhebbers hoeven zich niet te vervelen in Manchester, in de vele concerthallen worden vaak operaconcerten gegeven. Verder zitten er ook verschillende theaters en bioscopen waar je een voorstelling of een film mee kan pakken.

Plaats een reactie