Tips voor een goedkope vakantie in Suriname

Suriname is een populaire vakantiebestemming onder de Nederlanders. Het zonovergoten land is in verhouding met Nederland ook helemaal niet zo duur en dat is een enorm voordeel. Daarnaast kan je met de juiste tips ook voordeliger uit zijn tijdens je welverdiende vakantie. Bekijk hieronder enkele tips voor een geweldige en betaalbare tijd in Suriname.

Boek een goedkoop vliegticket

Een vliegreis van Amsterdam naar Paramaribo duurt meer dan negen uur, tenminste zorgen tussenstops. Het land ligt dus niet om de hoek en de vliegtickets voor dergelijke vluchten kunnen aardig in prijs oplopen. Probeer daarom altijd op zoek te gaan naar de beste deals. Als je ver van te voren boekt dan ben je normaliter het goedkoopste uit, maar er zijn ook regelmatig interessante last-minute aanbiedingen naar Suriname. In sommige gevallen kan je een goedkoper vliegticket boeken als er eentje neemt met tussenstops of via één van de buurlanden reist. Er zijn ook online aanbieders die je waarschuwen als de prijs van een vliegticket onder een bepaalde grens komt, waaronder de Suriname Cheap Flight Alert van VliegenNaar.nl.

Pakketreis boeken naar Suriname

Pakketreizen zijn in sommige gevallen echt veel goedkoper dan wanneer je een los vliegticket boekt. Je moet dan denken aan een 12-daagse reis en dan inclusief een hotel en een retourticket vanaf Amsterdam. Het is vaak ook interessant om eens te kijken bij Belgische of Duitse vakantieaanbieders. Je vliegt dan weliswaar vanuit Düsseldorf of Brussel, maar dit kan honderden euro’s schelen. Daarnaast is reizen buiten de schoolvakanties om ook een stuk lucratiever.

Fietsen in Paramaribo

De meeste toeristen reizen af naar de hoofdstad Paramaribo. Je kan hier in de taxi stappen, maar het is nog veel leuker en goedkoper om gewoon de fiets te pakken. Je kan voor een bedrag van tien euro al een week de beschikking krijgen over je eigen fiets. Het leuke is dat bijna alle bezienswaardigheden eenvoudig met de fiets bereikbaar zijn en het is ook nog eens heel gezond. Er worden ook fietstours georganiseerd met een gids door de verschillende touroperators.

Huur een auto

De weg is in Suriname niet altijd even goed, maar je kan wel eenvoudig van A naar B komen met een huurauto. Let wel goed op, want in Suriname moet er links worden gereden. Je moet ook over een internationaal rijbewijs beschikken, deze is te koop bij de ANWB. De prijs voor het huren van een auto is heel laag, namelijk rond de 125 euro per week. En natuurlijk kan je ook online naar goede aanbiedingen zoeken voor een huurauto. Bij sommige aanbieders kan je de huurauto gelijk op het vliegveld ophalen en daar ook weer inleveren.

Reizen met de bus

Je kan Suriname ook gaan ontdekken met de bus. Er rijden vanuit diverse steden bussen, waaronder Lelydorp. En een ritje met bus is echt spotgoedkoop, ongeveer 25 eurocent per rit. Reizen met bus kan wel veel tijd in beslag nemen, dit komt omdat bussen pas vertrekken als er een bepaald aantal personen in de bus zitten. En de bussen houden ook geen tijden aan, dus het is een beetje op goed geluk. Overigens stoppen de bussen ook op plekken waar normaliter geen haltes zijn, dit kan ook onwijs handig zijn voor de reiziger.

Goedkope restaurantjes en rotishops

De Surinaamse keuken is al heel populair in Nederland, maar je kan de beste Surinaamse maaltijden natuurlijk in Suriname nuttigen. Je kan voor ongeveer 10 euro per persoon al heerlijk dineren in één van de vele restaurantjes. Wij raden je vooral de Javaanse restaurantjes en de rotishops aan. Je kan trouwens ook maaltijden afhalen voor rond de 5 euro en daar kan je twee dagen van eten. De toeristische restaurants zijn duurder en niet per definitie veel beter, probeer daar rekening mee te houden. Je kan ook met de Tripadvisor applicatie op zoek gaan naar de beste restaurants in de buurt.

Prepaid Simkaart of WiFi

Als je in Suriname bent dan wil je natuurlijk ook contact zoeken met familieleden en vrienden in het koude Nederland. Bellen is behoorlijk prijzig, zeker als je vanuit een hotel belt. Je kan om goedkoper uit te zijn ook een prepaid simkaart of een sim-only aanschaffen, dit scheelt al snel veel meer dan de helft. Nog goedkoper is door gebruik te maken van gratis WiFi en te bellen via Whatsapp, Facetime of Skype.

Strand van Matapica

Reizigers raden wij aan om eens een bezoek te brengen aan het prachtige strand van Matapica. Dit strand staat bekend om zijn broedplaats voor de zeeschildpadden. Het is een indrukwekkende belevenis om deze dieren van dichtbij te kunnen zien. Er worden tours georganiseerd naar het strand. Tijdens een tour kom je langs meerdere mooie locaties en kan je in de avonduren in alle rust naar de schildpadden kijken. Je slaapt vaak ook een nachtje in een blokhut en ook dat is een unieke ervaring.

Dierentuin in Paramaribo

De dierentuin in Paramaribo is een echte aanrader voor jong en oud. De dierentuin beschikt over een grote verscheidenheid aan dieren, waaronder enkele exotische dieren. Je kan apen, papegaaien, tijgers en zelfs slangen van dichtbij bewonderen. En de toegangsprijs is een meevaller, want je hoeft slechts twee euro persoon te betalen. Het is wel een kleine dierentuin, maar het is ook gelijk een stuk rustiger dan de gemiddelde dierentuin in Nederland.

Plaats een reactie