Tips voor een vakantie in Japan

Als je van plan bent op vakantie te gaan in Japan, zijn er een aantal zaken waar je even op moet letten. Sommige dingen werken net even anders dan in Europa. Daarom hebben wij in dit artikel een verzameling aan handige tips voor je reis.

Veiligheidsmaatregelen

In Japan wordt er veel aandacht besteed aan veiligheid. Buitenlandse bezoekers moeten een foto, vingerafdruk en een kopie van het paspoort afgeven. Dit is bij meer landen tegenwoordig het geval bij de douane. Hotels zijn ook verplicht om een kopie van je paspoort te maken. Schrik hier niet van, dit is puur voor het bestrijden van terrorisme en geweld. Over het algemeen is Japan één van de meest veilige locaties om op vakantie te gaan. Zorg van te voren dat je reisverzekering helemaal in orde is, Japan is namelijk een erg duur land. Op deze manier voorkom je mogelijk vervelende situaties.

Reizen door Japan

Japan bestaat uit een aantal eilanden. De vier grootste hiervan zijn Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu. Het beste kun je de reis beginnen in Honshu, dit is namelijk het grootste eiland van Japan. Dit eiland heeft grote bekende steden als Matsumoto, Hiroshima, Nagasaki en Osaka. Alleen dit eiland is al genoeg voor een lange rondreis. Er is enorm veel te zien en doen. In Honshu kun je terecht voor alle soorten vakanties. Je kunt zowel skiën als naar het strand, dus je kunt op dit eiland alleen al genieten van een hele diverse vakantie.

Voor het reizen binnen Japan kun je het best gebruikmaken van Japan Railway, het treinnetwerk. Dit netwerk is erg modern en snel. Met een rail pass kun je zelfs volledig onbeperkt reizen. In Japan hechten ze veel waarde aan op tijd zijn, dus zorg dat je ietsjes van de voren aanwezig bent. In Toyko is de subway een ideale manier om te reizen. Hiervoor kun je een ticket kopen voor 1, 2 of 3 dagen.

Gezichtsverlies vermijden

Respect is enorm belangrijk in Japan. Vooral respect voor ouderen en de natuur. Voor mensen uit het buitenland werkt dat natuurlijk anders, maar het is netjes om je voldoende aan te passen aan de cultuur. Behandel heilige plekken zoals shrines en tempels met respect, zoals je dit ook in een kerk zou doen. Gezichtsverlies wordt in Japan gezien als een grote schande. Behandel mensen dus altijd met respect en zet niemand op zijn plek als er andere mensen in de buurt zijn. Handig is om voor je reis even informatie op te zoeken over de normen en waarden in Japan.

Ook de eetgewoontes zijn goed om even te checken. Zo moet je bijvoorbeeld nooit je stokjes rechtop in het eten laten staan. Zorg dat je goed weet wat wel en niet normaal is in Japan. Dit maakt je reis een stuk prettiger. Voordat je naar het casino gaat, is het ook verstandig dat je weet hoe je roulette speelt. Het is niet perse noodzakelijk, maar zo voorkom je vervelende of ongemakkelijke situaties.

Plaats een reactie