Tips voor een verblijf in Denver

Ben je van plan om binnenkort naar Denver in Colorado te gaan? Zorg dan dat je je goed voorbereid op je reis. In Denver is een hoop te zien en te beleven, verder geven we je nog wat tips over goede hotels en het huren van een auto in Denver. Ben je in Denver geweest en heb je nog tips voor onze lezers? Schroom niet om ze in de reacties hieronder toe te voegen.

Algemene informatie over de stad Denver

de Rocky mountains in de buurt van DenverDenver is de hoofdstad van de staat Colorado sinds 1876. De stad ligt aan de oostelijke voet van de Rocky Mountains. Oorspronkelijk was het een stad van goudzoekers. Denver is een zeer moderne stad, al krijgen we daar door de films wel eens een ander beeld bij doordat Denver vaak in wild west films te zien is. Het is een aantrekkelijke stad om te wonen en dat is te merken aan de vele mensen die jaarlijks vanuit andere staten hier naartoe trekken. Denver heeft aardig wat bezienswaardigheden die het bezoeken waar zijn. Welke je echt gezien moet hebben? Dat lees je hieronder.

Bezienswaardigheden in Denver

De meeste bezienswaardigheden in Denver zijn vanuit het Capitool met een korte wandeling goed bereikbaar.

 1. Denver Mint

  Voorgevel van de Denver mintDit is één van de vele plaatsen in Amerika waar Amerikaanse munten worden geslagen en er worden regelmatig rondleidingen gegeven. Het is zeker interessant om hier een rondleiding te boeken. Wees er wel op tijd bij want het kan aardig druk zijn.

 2. Het Molly Brown House

  Deze bezienswaardigheid is wat minder bekend. Hier woonde Molly Brown en kun je het huis bezoeken van een destijds succesvolle goudzoeker. Het bijzondere aan Molly Brown is dat ze één van de overlevenden van de ramp met de Titanic was. Een rondleiding door het huis geeft een goed beeld hoe de rijken uit Denver destijds leefden.

 3. Diverse musea

  In Denver zijn diverse musea te vinden. Zo vind je er onder andere:
  Denver Museum of Nature and Science
  Denver History Museum
  Denver Art Museum
  Denver Firefighter’s Museum
  Denver Children’s Museum
  Afhankelijk van je interesses is het zeker aan te raden één van deze prachtige musea te bezoeken.

 4. Pretparken in Denver

  Ook aan pretparken ontbreekt het in Denver en omgeving niet. Je vind er de volgende pretparken terug:
  Lakeside Amusement Park
  Six Flags Elitches
  Waterworld (dit pretpark is alleen in de zomermaanden geopend)

 5. Winkelen in Denver bij de 16th Street Mall

  Dit is een hele lange winkelstraat waar je kunt wandelen en allerlei winkeltjes kunt bekijken en bezoeken. Als het te vermoeiend wordt is er een gratis shuttle bus beschikbaar. Deze shuttlebus rijdt de hele mall op en neer. Voor de echte koopjes kun je echter beter in de suburbs de grotere winkelcentra opzoeken.

Aangeraden hotel in Denver

Het Westin Tabor Centre Hotel

De kamers in dit hotel zijn zeer ruim en modern ingericht. Het hotel heeft een fraaie lounge, souvenir winkeltjes een verwarmd binnen- en buitenzwembad, bars, een business centre, restaurants, sauna, fitness, en 24uurs receptie en roomservice. Elke kamer heeft een wekker, minibar, strijkijzer, telefoon, satelliet tv, bad/douche, toilet beschikbaar. Voor meer informatie over dit hotel of om meteen te boeken klik hier

Een auto huren in Denver

Een auto huren in Denver is niet heel erg goedkoop. Maar het is natuurlijk wel prettig dat je kunt beschikken over eigen vervoer tijdens je verblijf. Dit kan dat al vanaf ongeveer 175 euro per week.

Plaats een reactie