Tot wanneer kan je een reisverzekering afsluiten voor een vakantie of reis?

Er zijn een hoop dingen waar je aan moet denken als je op vakantie gaat. Vaak heb je een checklist waar je stap voor stap dingen op doorstreept, zodat je niks vergeet. Maar staat een reisverzekering afsluiten wel op het lijstje? Of kom je er pas achter dat dit erop staat op het moment dat je de koffers aan het pakken bent? Geen probleem, een reisverzekering afsluiten kan namelijk tot het laatste moment.

Waar op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

Een reisverzekering afsluiten kan tegenwoordig gemakkelijk en op het laatste moment via internet. Toch moet je wel letten op een aantal belangrijke punten. Er zijn namelijk een aantal keuzemogelijkheden die andere dekking bieden.

Een reisverzekering kan je gemakkelijk zelf naar eigen wensen samenstellen. Bedenk daarbij goed wat voor reis je gaat maken. Dit zorgt ervoor dat je altijd goed verzekerd bent. Als je bijvoorbeeld gevaarlijke sporten gaat beoefenen tijdens je vakantie, dan is het van belang dat je hiervoor extra dekking hebt gekozen. Anders ben je namelijk niet verzekerd. Het is dus belangrijk om te kijken of je extra dekking nodig hebt.

Kortlopende- of doorlopende reisverzekering?

Bij het afsluiten van een reisverzekering kan je kiezen uit een kortlopende- of een doorlopende reisverzekering. Een kortlopende verzekering geldt alleen voor de termijn van je vakantie, dus de datum van vertrek tot de terugkomst. Je hebt alleen dekking tijdens de duur van de vakantie.

Een doorlopende reisverzekering zorgt ervoor dat je het hele jaar door verzekerd bent. Op het moment dat je voor een langere periode op reis gaat of meerdere reizen per jaar maakt, is een doorlopende verzekering een stuk goedkoper. Als richtlijn hanteren wij 16 á 20 vakantiedagen per jaar. Ben je vaker dan dat op reis? Dan is een doorlopende verzekering goedkoper.

Wil je een reisverzekering afsluiten maar weet je niet precies welke dekking je moet kiezen? Dan adviseren wij om advies te vragen op Reisverzekering-direct.nl.

Plaats een reactie