Travel light: 5 kleine smartphones die ideaal zijn voor op reis

Hoe minder bagage, hoe beter als je gaat reizen. Bovendien wil je als het lekker weer is op je bestemming niet een jas hoeven te dragen om zaken als je smartphone bij je te kunnen dragen. Liever heb je een kleine smartphone die gemakkelijk in de broekzak van je korte broek past en toch goede prestaties levert. We bespreken vijf kleine smartphones die ideaal zijn voor op reis.

iPhone 13 Mini

Wil jij een smartphone die topprestaties levert in een klein formaat? Dan is de nieuwe iPhone 13 Mini een uitstekende keuze. Het toestel heeft een scherm van slechts 5,4 inch scherm met hoge HD-resolutie dat ook in de felle zon een helder beeld geeft. Ook heeft de iPhone 13 Mini een razendsnelle chipset, zodat je games soepel lopen en je camera-app zo geopend is. Met de twee scherpe camera’s aan de achterkant en de selfiecamera aan de voorkant schiet je mooie vakantiebeelden, die je gemakkelijk kwijt kunt op het apparaat, dat minimaal in het bezit is van een interne opslagcapaciteit is van 128GB maar ook te krijgen is met 256GB of 512GB opslag. Is dat nog niet genoeg om hem aan te bevelen, dan kun je ook nog de iPhone 13 Mini kopen voor zijn bovengemiddelde batterijduur.

iPhone 12 Mini

Kleine smartphone in broekzakWil je liever toch wat minder uitgeven aan je pocket size smartphone voor op reis? Dan kun je ook voor de één jaar oudere iPhone 12 Mini kiezen. Qua formaat is dit toestel bijna exact even groot als zijn hierboven besproken opvolger. Hij is net wat minder verfijnd dan de iPhone 13, maar het blijft een uitstekende smartphone met een helder scherm, een krachtige processor en vergelijkbare scherpe camera’s. Alleen is de batterijduur van dit toestel wat minder indrukwekkend dan die van zijn opvolger. De iPhone 12 Mini is te verkrijgen met 64GB, 128GB of 256GB geheugen.

iPhone SE 2020

Iets groter maar nog steeds compact is de iPhone SE 2020, die zoals de naam doet vermoeden in 2020 op de markt is gebracht. Dit toestel is voorzien van een zeer snelle processor van Apple en een prima maar niet indrukwekkende camera voor vakantiefoto’s. De batterijduur is helaas niet super, maar deze is dan weer wel draadloos op te laden. De iPhone SE 2000 is verkrijgbaar met 64GB, 128GB of 256GB geheugen.

Samsung Galaxy J6

Wil je liever een smartphone die op Android draait? De Samsung Galaxy J6 is geen vlaggenschip te noemen, maar is wel een prima keuze voor een kleine en betaalbare smartphone. Dit compacte toestel heeft een scherm van 5,6 inch en een prima camera aan beide zijden. Doordat het toestel voorzien is van relatief veel werkgeheugen, werkt hij lekker vlot. De interne opslagcapaciteit is met 32GB laag, maar dit kun je zelf uitbreiden met behulp van een microSD-kaart.

Samsung Galaxy S10E

Een andere goede optie van Samsung is de Samsung Galaxy S10E. Met een scherm van 5,8 inch is hij net wat groter, maar toch nog steeds handzaam. Het toestel beschikt over een mooi en helder AMOLED-scherm met een hogere resolutie dan de Galaxy J6. De camera’s zijn zeer de moeite waard, in het bijzonder de Ultra Wide camera van 16MP die een gigantisch bereik heeft. De telefoon is standaard voorzien van een groot werkgeheugen van 6GB en een interne opslagcapaciteit van 128GB die je nog kun uitbreiden met een microSD-kaart. Dankzij de IP68-certificering kun je er bij wijze van spreken mee gaan zwemmen.

De prijs van deze toestellen lopen flink uiteen, dus je budget speelt ook een rol in je keuze. Maar voor ieder budget zit er een optie tussen die je prima van pas kan komen wanneer je ‘licht’ wilt reizen!

Plaats een reactie