Typisch Nederlandse dingen om je buitenlandse vrienden op te trakteren

Het spreekt voor zich dat elk land over haar eigen, specifieke artikelen beschikt. Het zijn deze artikelen die doorgaans als souvenir worden meegenomen door toeristen wanneer ze terug huiswaarts keren. Ook heel wat mensen die Nederland bezoeken kiezen er voor om één of zelfs meerdere aandenkens mee huiswaarts te nemen. Het kan natuurlijk ook anders. Heb jij namelijk veel buitenlandse kennissen en wil je hen ook graag kennis laten maken met enkele zeer specifieke, Nederlandse artikelen? Ook dat is uiteraard mogelijk. Heb je echter even net wat minder inspiratie waardoor het niet helemaal duidelijk is voor jou welke typisch Nederlandse dingen je nu bij voorkeur aan je buitenlandse vrienden zou kunnen schenken? In dat geval kan de informatie welke is terug te vinden op deze pagina je daar zeker bij helpen!

1. Hollandse klompen

Hoe kan het ook anders dan dat we deze lijst beginnen met de typische, Hollandse klompen? Dit is echt één van de meest typische artikelen welke worden geassocieerd met Nederland. Heel wat mensen in het buitenland denken wellicht zelfs nog steeds dat Nederlanders nog altijd echt massaal op klompen rondlopen. Op het ogenblik dat jij eveneens van plan bent om klompen te schenken zal je voor jezelf moeten uitmaken in welke vorm je deze cadeau zal doen. Je kan namelijk een keuze maken tussen onder meer de onderstaande opties:

1. Echt klompen die de ontvanger ook echt kan aantrekken;
2. Mini-klompjes welke over een decoratieve functie beschikken;
3. Allerhande souvenirs in de vorm van klompjes zoals een spaarpot;

Net omwille van het feit dat de typische, Hollandse klompen verkrijgbaar zijn in zoveel verschillende uitvoeringen zorgt er voor dat ze eveneens geschikt zijn voor ieders budget. Of je nu dus met andere woorden op zoek bent naar een klein of naar een groter of duurder geschenkje, het behoort allemaal tot de mogelijkheden wanneer je klompen wil schenken.

2. Tulpenbollen

Een tweede tip welke je kan schenken als typisch Nederlands cadeau zijn natuurlijk tulpenbollen. Voer je op het internet een zoekopdracht uit met als onderwerp Nederland? Dan is de kans bijzonder groot dat je op z’n minst één foto zal zien opduiken welke zich kenmerkt door een kleurrijk veld vol met tulpen! Mensen die uit andere landen een bezoek brengen aan Nederland zijn helemaal verzot op de Nederlandse tulpen. Dit uit zich ook onder meer in de populariteit waar bijvoorbeeld het Keukenhof op kan rekenen. Elk jaar opnieuw brengen honderden duizenden mensen een bezoek aan deze betoverend mooie locatie.

Let wel, ga je zelf tulpenbollen meenemen uit Nederland naar het buitenland om daar cadeau te doen? In dat geval moet je altijd stil blijven staan bij de geldende (import)regels voor het land in kwestie. Op moment van schrijven geldt bijvoorbeeld als algemene norm dat er niet meer dan vijf kilo aan bollen mag worden meegenomen. Dit bovendien uitsluitend wanneer er nog geen blad of bloem aan zit. Het is eveneens toegestaan om snijbloemen in je bagage mee te nemen. Hou er wel rekening mee dat er ook daarvoor een limiet geldt. De limiet stelt in dit geval dat er niet meer dan vijf bossen mee mogen worden genomen.

3. Stroopwafels

Een bijzonder populair Nederlands geschenk zijn ook de heerlijke stroopwafels. Deze vormen een interessant alternatief voor mensen die bijvoorbeeld liever geen risico’s nemen met tulpenbollen in hun bagage. Stroopwafels zijn uiteraard in de basis een typisch Nederlands artikel. Dit gezegd zijnde genieten stroopwafels tegenwoordig nagenoeg overal ter wereld van een uitstekende populariteit. Het spreekt echter voor zich dat er geen enkele andere stroopwafel boven de typisch Nederlandse stroopwafels gaat. Je kan ook op dit vlak uiteraard een keuze maken tussen meerdere mogelijkheden. Zo kan je opteren voor één grote stroopwafel, maar is het ook mogelijk om te kiezen voor een pakje bestaande uit allerhande kleine wafeltjes. Voor welke optie je uiteindelijk zal kiezen is uiteraard zeer persoonlijk.

4. Lekkere, echte Hollandse kaas

Een ander typisch Nederlands product is natuurlijk onze heerlijke kaas. In Amsterdam zijn het aantal kaaswinkels welke voor toeristen in het leven zijn geroepen niet meer op één hand te tellen. Dat is ook niet zo vreemd, want de Nederlandse kaas is bij buitenlanders razend populair! Wil je graag een stukje Nederlandse kaas meenemen naar het buitenland om daar aan vrienden of kennissen te schenken? In dat geval doe je er goed aan om te kiezen voor een stuk kaas welke vacuüm is getrokken. Het is natuurlijk een stuk eenvoudiger en aangenamer om kaas op deze manier op je reis mee te nemen.

Een andere mogelijkheid waarvoor je kan kiezen is ‘bolletjes kaas’. Het betreft hier kaas waar de korst nog omheen zit. Dit is interessant, want hierdoor kan de kaas zelf tijdens het transport niet worden aangetast. Deze bolletjes kaas zien er op zichzelf reeds uit als een geschenkje waardoor ze zonder moeite passen in je handbagage of backpack. Let wel, op het ogenblik dat je etenswaren uit Nederland mee gaat nemen naar het buitenland spreekt het voor zich dat je altijd aandachtig zal willen zijn voor de geldende regels op dit vlak. Je kan namelijk lang niet zomaar naar alle landen alle gewenste etenswaren meenemen, in tegendeel.

5. Molenbeeldjes

Last but not least is Nederland natuurlijk ook stiekem een beetje het land van de molens. Er kan worden vastgesteld dat er in de vele souvenirshops die verspreid over het land zijn terug te vinden bijzonder vaak de voorkeur wordt gegeven aan een molenbeeldje door toeristen. In heel wat andere landen in de wereld zijn molens een absolute zeldzaamheid. Bovendien is het zo dat ze voor veel mensen ook nog eens een nostalgisch gevoel met zich meebrengen. Ook het schenken van een beeldje in de vorm van een molen kan dus een te overwegen geschenk zijn. Een tip, denk ook eens aan een dergelijk beeldje voor een kindje! Er zijn bijvoorbeeld ook leuke molenbeeldjes verkrijgbaar die dienst kunnen doen als spaarpot! Het spreekt voor zich dat molenbeeldjes verder verkrijgbaar zijn in de meest uiteenlopende afmetingen en ze bovendien ook nog eens over verschillende thema’s kunnen beschikken. Een leuk beeldje van een kussend koppeltje bij een molen? Het is slechts één van de vele mogelijkheden!

Plaats een reactie