Ultieme vakantiegids voor Tanzania

Door Tanzania reizen is fantastisch. Het is een geweldig land met veel mooie plekken. De meeste mensen die hier naartoe gaan zijn wel een aantal weken bezig om het land te verkennen. Ben je nog nooit in Tanzania geweest? Geen probleem, we hebben de ultieme vakantiegids voor Tanzania samen gesteld. Zo weet je precies wat je kan verwachten en ga je voorbereid op reis.

Safaritochten en natuurparken

Als je in Tanzania bent kom je er niet omheen, de vele natuurparken en safaritochten. Mensen die door Argentinië reizen hebben waarschijnlijk wel gemerkt dat er veel natuurparken zijn, dit is in Tanzania ook het geval. De prachtige en vooral indrukwekkende natuur is dan ook een van de redenen dat veel reizigers dit zo’n prachtig land vinden. Veel mensen kiezen ervoor om meerdere safaritochten te doen. Het is verstandig om veel met medereizigers te praten. Vraag aan andere mensen waar zij zijn geweest en wat de mooiste plekken zijn. Zo weet je precies waar je naartoe kan gaan.

Beste periode om te reizen

Wanneer je een reis gaat maken naar Tanzania wil je in de beste periode gaan. Wat de beste periode is hangt een beetje af van wat je gaat doen. Er zijn bijvoorbeeld mensen die graag de gnoes willen zien, als je dit ook van plan bent kun je het beste gaan in juni of juli. Over het algemeen kun je het beste naar Tanzania tussen mei en september, dit is namelijk de droogste periode. Een nadeel is wel dat dit ook de duurste periode is. Er zijn ook mensen die alleen willen relaxen aan het strand op Zanzibar. Dan kun je het beste gaan in de wintermaanden.

Malaria

In Tanzania loop je een verhoogd risico op Malaria, let hier goed op en ga voorbereid op reis. De malariamuggen in Tanzania zijn namelijk erg gevaarlijk. Deze mug kan zelfs dodelijk zijn. Neem als je op reis gaat altijd malariatabletten mee.

Kosten

De kosten van een reis naar Tanzania lopen erg uiteen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Ook hangt het een beetje af van de plek waar je bent en wat je wilt doen. Vooral voor de toeristische attracties ben je veel geld kwijt. Als je op een minder toeristische plek bent zul je merken dat het een stuk goedkoper is en je al voor een paar tientjes per nacht een goede slaapplek kunt krijgen.

Plaats een reactie