Unieke accommodaties om te overnachten in Nederland

Aangezien een vakantie naar het buitenland in deze tijd lastig is kiezen veel mensen voor een vakantie in Nederland. Bij een vakantie in Nederland hebben veel mensen al snel het idee van de camping of een vakantiehuisje. Maar ook in ons eigen land zijn zeer veel unieke locaties te vinden voor jouw vakantie. Sterker nog: de leukste accommodaties vind je misschien wel heel dicht bij jou in de buurt! Idyllisch overnachten in een tiny house midden in de natuur, slapen op een vlot, in een oude molen, op zee of in een boomhut? Dat kan allemaal in ons eigen landje! Wie had dat gedacht! De meest unieke accommodaties voor een weekendje weg of een hele vakantie in Nederland vind je hier onder.

Maar uiteraard zijn er ook in het buitenland verschillende originele overnachtingsmogelijkheden. Tegenwoordig heb je in de meeste gebieden steeds meer leuke slaapmogelijkheden. Vind je het lastig om een leuk eiland, stad of land te kiezen? Bijvoorbeeld omdat je wel eens wat anders wilt dan je vaste bestemming van de laatste jaren? Dan kan je eens kijken welke leuke vakantielanden er zoal zijn binnen en buiten Europa.

Kamperen op een vlot

Ben je op zoek naar een originele en avontuurlijke overnachting? Dan is kamperen op een vlot zeker wat voor jou. Om bij het vlot te komen, stap je eerst in een kano. Deze kano is tijdens het verblijf van jou. Hiermee kun je eventueel kanoënd de omgeving verkennen. Moet je naar het toilet? Dan moet je eerst 5 minuten kanoën. Op het vlot vind je alles wat je nodig hebt om te kamperen. Het enige wat je zelf mee moet nemen is een slaapzak, kussen en eventueel benodigdheden om je eten mee te bereiden en op te eten. En daarnaast natuurlijk ook je eigen persoonlijke spullen.

Het vlot zelf is ongeveer 25 vierkante meter groot. De overkapping, waar je slaapt, is ongeveer de helft van het vlot. Vanwege de grote afstand tussen de verschillende vlotten geniet je heerlijk van je privacy, de rust en de natuur. Je vindt deze kampeervlotten op de grens van Brabant en Zeeland.

Slapen in een tipi tent

Idyllisch overnachten in een tipi tent. Wat wil je nog meer? Een mooie omgeving! In Callantsoog, Noord-Holland, vind je gezellige tipi tenten in een mooie omgeving. In de tipi vind je een aparte cabine als woonkamer en slaapcabines met tweepersoonsbedden. Heerlijk luxe overnachten dus! Koken doe je in een klein bijgebouw vlak bij de tipi. Daar vind je ook gelijk de privé badkamer. De tipi tenten bevinden zich in een knus vakantiepark vlak bij het strand van Callantsoog. Dichtbij vind je natuurgebied Het Zwanenwater, een prachtig natuurgebied van 604 hectare groot met duinheide en duinmeren. Een heerlijke plek voor een mooie wandeling dus. Daarnaast vind je in de omgeving leuke kustplaatsjes zoals Schoorl en Bergen.

Overnachten in een molen in Abcoude

Ooit al eens willen overnachten in een oude molen? In Abcoude kan dat! Midden in de polder staat een historisch Hollandse molen. Ook wel bekend als de Mondriaan molen omdat de beroemde kunstschilder Piet Mondriaan in meer dan 20 werken de molen verwerkte. De molen is omgebouwd tot een complete woning en heeft in totaal drie slaapkamers met tweepersoonsbedden en twee badkamers. De molen is dus geschikt voor in totaal zes personen.

De molen ligt slechts enkele kilometers van Amsterdam af en is dus een goede overnachtingsplek om een dagje de Nederlandse hoofdstad te bezoeken gecombineerd met de rust en schoonheid van het platteland.

Tiny house in de Friese natuur

Op steeds meer verschillende plekken in Nederland vind je de zogenoemde Tiny houses. Dit zijn volwaardige kleine huisjes die vaak gebouwd zijn van duurzame of gerecyclede materialen. Een duurzame trend dus! In Friesland vind je zo’n tiny house midden in de natuur. Er hangt een heerlijke rust in ongerepte natuur en een prachtig landschap. De tiny houses zijn ecologisch, maar tegelijkertijd van alle gemakken voorzien. Dit is de ultieme bestemming om even helemaal tot rust te komen en om vogels en bijen te spotten. De verhuurders van deze tiny houses laten de natuur namelijk bewust hun gang gaan waardoor het bijdraagt aan een betere biodiversiteit! De elektriciteit van het huisje wordt opgewekt door de zonnepanelen op het dak. In dit ‘tiny’ huisje in Noordoost-Friesland kun je terecht met maximaal drie personen.

Slapen op vier meter hoogte

Deze originele slaapplaats licht op vier meter hoogte in een boom. Ervaar hoe het is om vanuit een boom de wereld te aanschouwen! De boomhutsuite heeft een eigen terras waar je ‘s ochtends heerlijk wakker kunt worden en kunt luisteren en kijken naar de vele vogels. De boomhut is ongeveer acht vierkante meter groot en bestaat verder uit een slaapkamer. De boomhutsuite hangt als het ware in de boom door een speciaal ophangsysteem. Deze gave boomhut vind je in Lelystad op de Buytenplaets Suydersee.

In de omgeving vind je mooie wandel- en fietsroutes om helemaal één te worden met de natuur.

Uiteraard is er in Nederland nog veel meer moois te vinden, wil je weten wat je allemaal kan ontdekken? Kijk dan verder bij onze artikelen in de categorie Nederland.

Plaats een reactie