Unieke kampeervakantie in Nederland en daarbuiten

Denk je bij een kampeervakantie vooral aan van die grote familiecampings met een rij voor de douches en met een wc-rol onder je arm naar de wc? Dan heb je het helemaal mis! Kamperen kan op zoveel manier en op de meest unieke plekjes!

Kamperen bij mensen in de achtertuin

Soms vind je die unieke kampeerplekjes gewoon bij iemand in de achtertuin. Die plekjes boek je via het platform Campspace. Op die manier vind je unieke campings in Nederland maar ook in andere Europese landen. Vrijwel alle plekjes zijn super kleinschalig en vaak bij mensen in de boomgaard, op het boerenerf, midden in een voedselbos of aan de rand van een vijver waar je kunt zwemmen en vissen. Het leuke is dat je op die manier op plekken komt die normaal gesproken niet toegankelijk zijn en ook met heel verschillende mensen in contact komt. De host heeft regelmatig een kopje koffie klaar staan en weet je altijd te voorzien van de beste tips in de omgeving. Een heel goede manier om nog veel meer in ons koude kikkerlandje te ontdekken.

Glamping

Houd je niet zo van kamperen in een tent en heb je geen camper tot je beschikking om naar een camperplaats te gaan? Geen nood, er zijn ook toffe glamping plekken beschikbaar. Een mooi ingerichte bell-tent, een yurt, een boomhut of een cabin, je vindt het er allemaal.

Duurzaam op vakantie

Met zoveel mooie plekjes in de buurt is het bijna niet meer nodig om nog in het vliegtuig te stappen, dat maakt je vakantie ook nog eens een stuk duurzamer. En dat wordt nog eens versterkt door de hosts die er alles aan doen om hun terrein zo duurzaam mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan zonne-energie, composttoiletten, een moestuin waar je zelf mag oogsten of een biologisch ontbijtje waar je aan mag schuiven. Wil je toch een van de toffe locaties in het buitenland bezoeken? Ga dan eens op reis met de trein of huur een deelauto of -camper!

Plaats een reactie