Wat moet je meenemen op vakantie? Handige checklist

Je koffer of tassen inpakken voordat je op vakantie gaat kan heel erg stressvol zijn. Je wil natuurlijk niets vergeten, of er daar achter komen dat je geen onderbroeken bij je hebt! Gelukkig kan alles gestructureerd worden en kan je met onderstaande vakantie checklist kijken of je niets vergeten bent. Klik hieronder op de soort vakantie die je hebt geboekt en je krijgt een checklist om te zorgen dat je niets vergeet. Heb jij ook stress bij het inpakken van je koffers? Dan zijn onderstaande checklists voor jou gemaakt!

Vakantie checklist:

Checklist voor dagje uit

Zonnebrand

Afhankelijk van het weer is het verstandig om een goede fles zonnebrand mee te nemen. Vaak sta je toch lang te wachten, en soms is dit in de volle zon. Zo voorkom je dat je een zonnesteek oploopt, en daarmee je dagje uit verpest. Neem verder ook een pet en een goede zonnebril mee.

Paraplu of poncho

Neem altijd een paraplu of een poncho mee, het weer kan vaak snel omslaan. Soms regent het maar heel even, maar als je dan nat bent is de rest van de dag ook in het water gevallen. Een simpele kleine paraplu of een dunne poncho kan hierin al voldoende bescherming geven. Vaak is het handig om een setje regenponcho’s mee te nemen.

Eten en drinken

Eten en drinken mag natuurlijk niet ontbreken op een vakantie-checklist. Het goedkoopste is natuurlijk als je zelf wat broodjes smeert en wat pakjes of blikjes drinken meeneemt. De broodjes inpakken is zilverfolie zorgt ervoor dat ze langer vers blijven smaken. Ook de blikjes kan je inpakken in zilverfolie om ze langer koud te houden.

Comfortabele schoudertas of rugzak

Het makkelijkste is om alles in één fijne rugzak of schoudertas te stoppen. Je moet deze namelijk de hele dag meesleuren. Dus een extra comfortabele rugzak is zeker een must. Ook een schoudertas kan prettig zijn, het is dan echter wel makkelijk als er iemand bij is die niet mee in de attracties gaat. Ga je met zijn tweeën, neem dan altijd een fijne rugzak mee.

Handdoek

Als je naar een attractiepark gaat waar attracties zijn waarin je nat kunt worden, is het verstandig om een handdoek mee te nemen. Zo kun je jezelf en de kinderen afdrogen als ze nat zijn geworden. Soms wil het namelijk snel afkoelen, en dan kan het stiekem toch koud worden als je nat bent.

EHBO setje

Een klein en compact EHBO setje is een must voor elk dagje uit. Mocht er onderweg, tijdens een wandeling of in een attractiepark wat gebeuren. Dan heb je met een EHBO setje altijd alles bij om in eerste instantie hulp te geven. Mocht het echt ernstiger zijn neem dan uiteraard contact op met de medewerkers van het park of de hulpdiensten.

Fotocamera

Het is natuurlijk altijd leuk om je vakantie goed vast te leggen. Neem daarom altijd een goede fotocamera mee. Zo kan je later aan het thuisfront de foto’s laten zien. Tegenwoordig zijn alle mobieltjes al voorzien van een goede camera. Ga je een dagje naar een dierenpark is het toch aan te raden om een camera met een flinke zoomlens mee te nemen, zodat je mooie foto’s van de dieren kan maken.

Contant geld

Zorg ervoor dat je altijd wat contant geld bij hebt, zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Is bijvoorbeeld het drinken op, of zijn de broodjes nat geworden in een attractie? Dan kan je altijd nog wat te eten of drinken halen.

Klik hier voor een printvriendelijke vakantie-checklist

Checklist voor zonvakantie

Afhankelijk van het feit of je met de auto of met het vliegtuig gaat zul je bepaalde spullen wel of niet mee kunnen nemen. Onderstaande lijst is zo compleet mogelijk.

Opbergruimte

Zorg er voor dat je een goede koffer met een stevige harde buitenkant meeneemt. Op deze manier is de inhoud van de koffer veilig bij het laden en uitladen van het vliegveld. Op dit moment word er nog weleens wild omgegaan met uw spullen. U wilt niet op uw vakantiebestemming aankomen met kapotte spullen natuurlijk! Als u naar een warm land gaat waar u ook wat culturele dingen wil bekijken is het ook fijn om een goede en comfortabele rugzak mee te nemen. Hierin kun je tijdens je dagtrip ook de nodige dingen meenemen.

Zonnebrand

Wanneer je naar een zonnig land gaat mag de zonnebrand niet ontbreken op de vakantie checklist. Een goede zonnebrand is erg belangrijk omdat je door verbranding een hoop schade kan doen aan je huid. Ook kan het je vakantie flink verpesten als je flink verbrand bent. Let er op dat je je zonnebrand en andere vloeistoffen altijd in de ruimbagage meeneemt. In je handbagage mag namelijk maar 100 milliliter aan vloeistoffen.

Kleding

Kleding is vaak moeilijk in te schatten. De basisregel is dat je voor elke dag een schoon shirt meeneemt, en per 3 dagen een schone korte broek, bij vertrek kan je het beste een lange broek en een shirt met vest aantrekken. Dit vest kan je uitdoen als het te warm is, en aandoen bij het boarden van het vliegtuig. Een lange spijkerbroek weegt veel meer dan een simpele stoffen korte broek. Neem daarnaast ook voldoende ondergoed en sokken mee. En afhankelijk van de activiteiten 2 zwembroeken of goede wandelschoenen. Ga je met de auto en zit je dicht bij het strand, dan kan een mooie strandtent ook erg handig zijn. Hiermee kan je uit de wind zitten en waait het zand niet in je gezicht.

Entertainment

Entertainment voor op vakantie is voor iedereen anders. Voor de een is een leuk tijdschrift of boek om aan het zwembad te lezen het toppunt. Terwijl een ander liever een spelletje speelt of een filmpje kijkt op de iPad. Een lekker vakantiemuziekje is altijd fijn. Neem daarom een draagbare bluetooth speaker mee zodat je altijd en overal lekker muziek kan luisteren. Wat je voorkeur ook is, zorg ervoor dat je je favoriete entertainment niet vergeet.

Belangrijke documenten

Zorg er altijd voor dat u uw belangrijke documenten niet vergeet. Denk hierbij aan uw vliegtickets en verblijfspapieren, maar ook aan de paspoorten van iedereen in uw reisgezelschap. Contant geld is ook altijd prettig om bij te hebben, voor als je in een situatie komt waar een pinautomhat niet voorhanden is. Heeft u een auto gehuurd? Vergeet dan ook zeker uw rijbewijs niet.

Reisstekkers

Ga je naar een ver land, of naar een land waar ze een andere soort stekker gebruiken? Neem dan een goede reisstekker mee. Als u vaker op vakantie gaat naar verschillende gebieden is een reisstekker met meerdere soorten aansluitingen altijd fijn. Zo komt u nooit voor de verrassing te staan dat u uw apparaten niet kan gebruiken of opladen.

Klik hier voor een printvriendelijke versie.

Checklist voor stedentrip

Als je een leuke city trip boekt, dan wil je graag alles bij hebben. Vaak doe je een city trip in 3 tot 8 dagen. Dus wat je mee moet nemen is per trip verschillend.

Opbergruimte

Vaak wil je op een city trip zo min mogelijk bagage meenemen. Je gaat namelijk de stad bezoeken en hebt daar niet veel voor nodig. Wat schone kleren zijn vaak voldoende.

Kleding

 

Belangrijke documenten

 

Reisstekkers

 

Klik hier voor een printvriendelijke versie.

Via bovenstaande vakantie checklist weet je zeker dat je goed voorbereid op reis gaat. Nooit meer hoef je te twijfelen wat je mee neemt op vakantie. Als je deze checklist volgt vergeet je niets!. Uiteraard zijn er altijd persoonlijke items die je toevoegt aan je reis checklist.

Inpaklijst voor je vakantie

Print een van bovenstaande inpaklijsten uit voordat je je koffer gaat inpakken. Zo ga je goed voorbereid op vakantie en heb je geen stress tijdens het inpakken van je koffers. Ook voor de terugreis kan je deze inpaklijst gebruiken, al is het dan vaak gewoon alles wat je mee hebt gebracht terug inpakken.

Plaats een reactie