Verschillende manieren om het prachtige Engeland te verkennen

Er zijn tal van redenen om je volgende vakantie bij onze buren aan de overkant van de Noordzee door te brengen. Alleen al Londen is goed voor een enorme stroom toeristen, maar behalve zijn bruisende hoofdstad heeft het land je nog meer te bieden. Denk aan de cottages en kastelen op het platteland, de oergezellige pubs, de vriendelijke bevolking en de verrassende kustlijn. Als Engeland jouw ‘cup of tea’ is, dan heb je ook nog eens verschillende mogelijkheden om naar jouw favoriete bestemming af te reizen. Je leest er hier alles over.

Met het vliegtuig naar Engeland

Ben je op zoek naar de allersnelste manier van reizen? Dan stap je in het vliegtuig. Alleen al Londen telt zes verschillende luchthavens, waarvan Londen Heathrow de grootste en bekendste is. De meeste reizigers vertrekken dan ook richting de hoofdstad. In de meeste gevallen voor een stedentrip, maar ook voor een rondreis. Een vlucht van Amsterdam naar Londen duurt drie kwartier. Wil je een andere stad bezoeken of vanaf een ander punt je rondreis starten, dan kan dat ook prima. Je vliegt dan bijvoorbeeld naar Manchester, Birmingham, Bristol of Liverpool.

Via de Kanaaltunnel naar Engeland

Reizen via de Kanaaltunnel zijn de afgelopen jaren vanwege het comfort en de snelheid ervan enorm in populariteit toegenomen. De Kanaaltunnel is een spoortwegtunnel onder Het Kanaal en ligt tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk in. Het beginpunt van de Kanaaltunnel ligt in het Franse Calais en het eindpunt in Folkestone in Kent. Snel Het Kanaal oversteken kun je doen met de Eurostar of met de Eurotunnel. De oversteek kun je maken als voetganger, per bus, trein, of met je eigen auto.

Met de Eurostar via Brussel naar Londen

De Eurostar is de hogesnelheidstrein die passagiers van Brussel en Parijs naar Londen brengt en andersom. De Eurostar rijdt via de Kanaaltunnel naar het station Londen St. Pancras International, het hart van de Engelse hoofdstad. Alhoewel je met de trein iets langer onderweg bent dan met het vliegtuig, reis je wel comfortabel. Kies je voor een reis met de Eurostar, dan betekent dit dat je in Amsterdam of Rotterdam de Thalys naar Brussel neemt. In Brussel-Zuid stap je op de trein naar Londen. In totaal ben je zo’n 5 uur onderweg.

Via Eurotunnel Le Shuttle van Calais naar Folkstone in Kent

Met de Eurostar maak je dus gebruik van een passagierstrein. Kies je als niet-voetganger voor de Eurotunnel Le Shuttle, dan reis je met de pendeltrein die door de Kanaaltunnel rijdt. De uitbater van de tunnel, ook Eurotunnel genoemd, vervoert bussen, vrachtwagens en personenauto’s in grote goederenwagons. Wil je je auto meenemen op de trein? Dan rijd je zelf naar de Eurotunnelterminal in Calais. Vanaf Utrecht bedraagt die reis 400 kilometer. Vanuit Calais ben je in ruim een half uur in Folkstone in Kent.

Zelf autorijden in Engeland

Kies je voor een autovakantie naar Engeland, dan dien je een aantal zaken in acht te nemen. Tussen Engeland en het Europese vasteland bestaan twee grote verschillen. Zo wordt er in Engeland ten eerste aan de linkerkant van de weg gereden. Iets wat volgens vrijwel elke reiziger gauw went. Let op rustige wegen wel op dat je uit automatisme niet per ongeluk op de verkeerde weghelft belandt. Ten tweede worden de afstanden niet uitgedrukt in kilometers, maar in mijlen. Een mijl bedraagt ruim anderhalve kilometer. Verkijk je tijdens een autorondreis dus niet op de afstanden.

Een overtocht per ferry: niet snel, wel een leuke ervaring

Wil je dit jaar eens wat anders dan anders? Of houd je simpelweg van het reizen over water? Reis dan per ferry naar Engeland. De bekendste maatschappij is Stena Line met zijn bootverbinding van Hoek van Holland naar Harwich. Een reis per veerboot duurt tussen de vijfenhalf en de zeven uur. Behalve als voetganger kun je ook met je auto aan boord. Tot slot maakt een groot deel van de (georganiseerde) busreizen ook gebruik van de ferry. Vooral voor een stedentrip naar Londen is de Stena Line ideaal.

Andere overtochten

Een reis per veerboot is vooral ideaal voor diegenen die voor een stedentrip in Londen afreizen. Vanuit Harwich ben je namelijk in anderhalf uur in de hoofdstad. Maak je een autorondreis door Engeland, dan is Londen niet altijd het meest logische startpunt. Gelukkig kun je vanuit Nederland per ferry ook naar twee andere Engelse plaatsen reizen. Vanuit Rotterdam kun je naar Hull vertrekken. Deze overtocht wordt uitgevoerd door P&O Ferries. DFDS Seaways brengt je van IJmuiden naar Newcastle. Beide plaatsen liggen noordelijker dan Londen.

Op vakantie voor de scherpste prijzen

Zoals je inmiddels wel hebt begrepen, bestaan er tal van opties om van Nederland naar Engeland af te reizen. Dat betekent ook, dat er veel prijsconcurrentie tussen de verschillende aanbieders bestaat. Goed nieuws voor jou dus! Goedkope treintickets naar Londen scoren lukt het beste als je deze zo vroeg mogelijk vastlegt, om zo te kunnen profiteren van de scherpste prijzen en prettigste plaatsen. Verdiep je in de prijzen en weeg de reistijd en het comfort hiermee af om zo op de voor jou allerbeste manier naar de andere kant van de Noordzee te reizen.

Plaats een reactie