Verschillende soorten reisgezelschappen: met een groep of alleen op reis?

We hebben er al vaker over geschreven en er zitten aan beiden kanten voor- en nadelen. Hieronder hebben we al deze voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Op reis met een groepsreis

Tegenwoordig worden er allerlei groepsreizen georganiseerd door verschillende organisaties. Er is steeds meer vraag en dus ook steeds meer aanbod voor georganiseerde groepsreizen.

Voordelen van groepsreizen

Op reis met een groepReizen met een groep heeft diverse voordelen. Zo heb je altijd mensen om je heen en weet je dat de reizen vaak goed georganiseerd zijn. Je kunt vooraf vaak een vrij goed beeld krijgen van de zaken die je gaat bezoeken. Ook zijn er verschillende soorten groepsreizen zodat je altijd op pad gaat met een groep gelijkgezinde mensen. De meest bekende groepsreizen zijn de singlereizen, hierbij ga je op pad met een groep mensen die ook single zijn, om elkaar zo beter te leren kennen, en wellicht kom je tijdens deze reis ook nog de ware tegen.

Nadelen van groepsreizen

Natuurlijk kan het bij een groepsreis voorkomen dat de mensen met wie je op reis bent je niet liggen. Daarnaast ben je altijd afhankelijk van de groep, zodra zij willen vertrekken moet je mee en kom je soms op plekken die je zelf niet zo veel interesseren. Je moet ook van actieve vakanties houden, de meeste groepsreizen zijn geen zon-zee-strand vakanties.

Hopelijk kun je met bovenstaande voor- en nadelen een bewuste keuze maken of een groepsreis iets voor jou is. Twijfel je nog steeds? Ga dan eens praten met mensen die al groepsreizen hebben gemaakt en vraag naar hun ervaringen.

Alleen op reis

Voordelen van alleen op reis gaan

Alleen op reisAls je alleen op reis gaat kan je gaan en staan waar je maar wil, wanneer jij dat wil. Deze ultieme vrijheid is voor veel mensen de reden om alleen op reis te gaan. Daarnaast wordt je min of meer gedwongen om aanspraak te zoeken met onbekenden, waardoor je nieuwe mensen leert kennen en toffe verhalen uit andere culturen te horen krijgt. Je kunt in je eentje ook even helemaal tot rust komen en een worden met je eigen gedachten. Je kunt je eigen mening vormen over de zaken die je ziet en meemaakt zonder hierbij beïnvloed te worden door anderen.

Nadelen van alleen reizen

Alleen op reis gaan is niet voor iedereen weggelegd. Je kunt je soms best eenzaam voelen, en als je iemand tegen komt waarmee je een tijdje samen reist komt er ook een moment van afscheid. Daarnaast heb je vaak niemand om je ervaringen mee te delen. Daarnaast zijn sommige dingen duurder als je alleen reist, als je met zijn tweeën bent kun je de kosten vaak delen en een kamer voor twee personen is per persoon vaak een stuk goedkoper dan een eenpersoonskamer.

Natuurlijk kunnen wij de keuze niet voor je maken of je alleen of met een groep op reis gaat. Maar als je twijfelt wat je moet doen dan hopen we dat je met bovenstaande lijst van voor- en nadelen een weloverwogen keuze kunt maken. Daarnaast is iedereen verschillend en zal de een graag alleen reizen en de ander graag met een groep, dat is natuurlijk ook helemaal prima!

Plaats een reactie