Vier verassend mooie vakantie-eilanden in Europa

Europa heeft zoveel mooie vakantie-eilanden dat het lastig kiezen is. Heb je nog geen vakantie geboekt en wil je inspiratie opdoen? Wij hebben vier mooie eilanden op een rijtje gezet waar je misschien niet zo snel aan denkt.

Elba (Italië)

Eiland Elba ItaliëElba staat bekend als het eiland waar Napoleon toe werd verbannen, maar het is meer dan alleen dat. Het Italiaanse eiland ligt onder de stad Livorno en naast het eiland Corsica. Elba staat bekend om zijn diverse natuur en gezellige marktjes. Je kunt kiezen uit 130 stranden waar sommige stranden uit rotsen bestaan en andere weer uit zandstranden met baaien om van te dromen. Ook kun je een prachtige wandeling maken op de hoogste berg van het eiland, de Monte Capanne.

Madeira (Portugal)

Madeira PortugalHet Portugese eiland Madeira ligt in de Atlantische oceaan, zo’n 1000 kilometer ten westen van Portugal. Het staat door haar vele exotische bloemen ook wel bekend als het bloemeneiland. Verwacht geen prachtige stranden bij dit eiland of massatoerisme, Madeira is bij uitstek geschikt voor wandelaars en natuurliefhebbers. Voor de voetbalfan is de hoofdstad Funchal een interessante bezoekplek. Daar is namelijk de Portugese superster Cristiano Ronaldo geboren en om hem te eren is een Ronaldo standbeeld en museum gebouwd. Zeker het bezoeken waard, ook als je Messi-fan bent. ?

Krk (Kroatië)

Eiland Krk in KroatiëKroatië is de laatste jaren in opkomst als vakantieland en bevat ruim 1000 eilanden en eilandjes. Het eiland Krk is daar beslist een van de mooiste van. Wat in het oog springt bij een bezoek aan Krk zijn de weelderige olijfgaarden, wijngaarden, kleurrijke gebouwen en idyllische baaien. Helemaal echt een eiland is Krk overigens sinds 1980 niet meer, sinds die tijd is het eiland met een brug verbonden aan het platteland. Wel zo makkelijk voor de automobilist.

La Gomera (Spanje)

La Gomera SpanjeAls je aan een reis naar de Canarische Eilanden denkt, denk je waarschijnlijk aan Tenerife of Gran Canaria. De Canarische Eilanden zijn echter meer dan alleen deze twee toeristische trekpleisters. La Gomera is het op een na kleinste Canarische eiland. Hou je van rust, natuur en wandelen? Dan is La Gomera een interessante bestemming voor jou. Een prominente plek het eilandje is het Nationaal Park Garajonay, wat een van de oudste natuurlijke bossen ter wereld is. Het park bevat 450 verschillende soorten planten en bomen, waaronder laurierbomen, varens en cactussen.

Plaats een reactie