Vijf verrassende bestemmingen in Oost-Europa

Oost-Europa is de voorbije jaren in sneltempo aanzienlijk populairder geworden als vakantiebestemming. Verspreid over Oost-Europa zijn dan ook verschillende landen terug te vinden die de reiziger heeft weten te verrassen. Niet alleen kenmerken vele landen zich door een gastvriendelijke cultuur, daarnaast beschikken ze ook over werkelijk wondermooie landschappen. Heel wat Oost-Europese landen zijn tegenwoordig ook erg vlot bereikbaar wat het toerisme uiteraard alleen maar een extra boost heeft gegeven. In ieder geval, zou jij ook graag meer van Oost-Europa willen ontdekken? Dan stellen we op deze pagina alvast graag vijf verrassende bestemmingen aan je voor die het ontdekken meer dan de moeite waard zijn.

1.) Montenegro

Kroatië is door de jaren heen uitgegroeid tot een geweldige vakantiebestemming. Iedereen die reeds uitgebreid kennis heeft gemaakt met dit land moet vervolgens ook op z’n minst één keer naar Montenegro afreizen. Ook dit Oost-Europese land beschikt namelijk over een ongelofelijke natuurpracht en herbergt heel wat knusse havensteden en uitnodigende bergdorpen. Verspreid over het land zijn dan ook enkele absolute parels van toeristische locaties terug te vinden. Denk hierbij niet alleen aan het Durmitor National Park, maar ook aan de Baai van Kotor. Deze staat algemeen bekend als één van de mooiste baaien op deze planeet en het heeft die reputatie absoluut niet gestolen. Wat ook een aanrader is, is een boottocht over het Skadar meer. Dit is het grootste meer van de Balkan en is absoluut een geweldige plaats om even te vertoeven.

2.) Albanië

Daar waar het toerisme in Montenegro langzaam maar zeker in opkomst is blijft het prachtige Albanië eigenlijk nog grotendeels achter. Dat is zonde, want ook dit land is werkelijk adembenemend mooi. Bovendien geldt voor Albanië ook dat ze zich kenmerkt door een enorme veelzijdigheid. Het echte Oost-Europees aandoende Albanië vinden we terug in het noorden en oosten van het land. Rijdt je richting de kust of de zuidgrens van het land? In dat geval doet niets meer vermoeden dat je, je hier in Albanië en niet in Griekenland bevindt… althans niets, het is in dit land overal veel rustiger. Enkele absolute hoogtepunten die niet mogen ontbreken op je verlanglijstje voor Albanië zijn niet alleen de hoofdstad Tirana, maar ook de kustplaats Dürres en het meer van Ohrid. Deze laatste staat voornamelijk bekend als één van de absolute trekpleisters van Macedonië, maar ligt ook voor een stuk in Albanië.

3.) Bosnië-Herzegovina

Wil je graag op vakantie gaan naar een echt ongerept land? In dat geval is Bosnië-Herzegovina een absolute aanrader. Je vindt verspreid over dit land niet alleen prachtige, groene valleien terug, maar ook bossen en bergmeren en allerhande nationale parken. Heel wat natuurliefhebbers hebben door de jaren heen het prachtige Bosnië-Herzegovina reeds ontdekt en raden iedereen aan om hier ook even te komen vertoeven. Daar kunnen we ons best iets bij voorstellen. Het tot dusver nog steeds authentieke karakter van dit land is werkelijk bijzonder om te ontdekken. Wil je graag kennismaken met de roerige geschiedenis van dit Oost-Europese land? In dat geval ben je daarvoor in de hoofdstad Sarajevo aan het juiste adres. Ook de stad Mostar is werkelijk erg interessant om te ontdekken. Wil je dit land pas echt in al haar schoonheid leren kennen? Dan is het de moeite waard om dit te doen met de Stari Most.

4.) Servië

Helemaal onontdekt is Servië uiteraard niet meer. In het bijzonder haar hoofdstad Belgrado is de voorbije jaren internationaal aanzienlijk populairder geworden als vakantiebestemming. De grootste stad van de Balkan beschikt dan ook over heel wat interessante troeven. Niet alleen is er haar prachtige ligging aan de Donau, daarnaast kan je hier verschillende prachtige kastelen en paleizen ontdekken. Natuurlijk is Belgrado ook de plaats waar het razend interessante Tesla museum is terug te vinden. Betekent dit dat Servië eigenlijk alleen maar toeristisch interessant is omwille van haar hoofdstad? Absoluut niet. Het land heeft haar bezoekers werkelijk nog heel wat meer te bieden. Wat bijvoorbeeld te denken van de leuke stad Medijana en het prachtige, maar enigszins vreemd aandoende natuurpark Đavolja varoš? Tijdens de zomermaanden even genieten aan één van de vele prachtige meren die in het land zijn terug te vinden is eveneens een absolute aanrader.

5.) Roemenië

Misschien nog wel één van de meest verrassende bestemmingen in Oost-Europa is Roemenië. Natuurlijk kennen we dit land allemaal van haar hoofdstad Boekarest, maar er is meer. Een absolute aanrader is bijvoorbeeld de regio Transsylvanië. Niet alleen is er in deze regio heel wat natuurschoon terug te vinden, daarnaast is dit uiteraard ook de plaats waar volgens de legende Dracula zou hebben gewoond. Of dit nu al dan niet echt het geval is laten we in het midden. Feit is wel dat “zijn” kasteel ronduit indrukwekkend en ook een tikkeltje luguber is. Ze mag in ieder geval nooit op je reisplanning voor Roemenië ontbreken. De ruige nationale parken die verspreid over het land zijn terug te vinden en natuurlijk ook de Transsylvanische Alpen zijn eveneens stuk voor stuk toeristische toppers van formaat.

Plaats een reactie