Voorbereiden op jouw fietsvakantie doe je zo

Op vakantie gaan is altijd een leuk avontuur. Maar ben je het een beetje zat om uren in de auto te zitten, met het vliegtuig te reizen of om het openbaar vervoer te pakken? Neem het dan in eigen handen en ga er lekker met de fiets op uit! Fietsvakanties worden regelmatig gemaakt en het is dan ook erg leuk om met de fiets lekker op avontuur te gaan. Waarom ook niet? Je bereidt je voor een fietsvakantie wel iets anders voor dan voor een andere vakantie. Neem de volgende tips mee tijdens jouw voorbereiding.

Pak klein en effectief in

Het is belangrijk dat je voor een fietsvakantie niet te veel inpakt. Je moet alles tenslotte op je fiets meenemen en dan kun je natuurlijk niet met een zware koffer op pad gaan. Beter is dus om bijvoorbeeld een rugzak en eventueel een andere kleine tas die je op je bagagedrager kunt binden mee te nemen. Zo kun je het makkelijk tillen en heb je bovendien geen last van zware tassen. Pak niet te veel in: zorg ervoor dat je echt alleen essentials hebt, en dat je kleine spullen meeneemt. Een tent die klein verpakt kan worden, een kleine shampoo fles, noem het maar op. Wees hier efficiënt in.

Plan de route goed uit, weet waar je heen gaat

Op de fiets is het natuurlijk net iets lastiger om de route te checken en om te zien of je de goede kant op gaat en of je nou links of rechts moet. Probeer dus om zo veel mogelijk van tevoren al goed te kijken naar waar je precies heen moet en hoe je je bestemming moet bereiken. Door tijdig te kijken naar de route, wordt het uiteindelijk ook stukken makkelijker om de route daadwerkelijk te fietsen. Zo bespaar je een hoop gedoe en onzekerheid op de fiets, wat je ook nog eens tijd scheelt tijdens het fietsreizen.

Plan leuke fiets-activiteiten

Je bent op vakantie met de fiets, daar moet je natuurlijk ook wel gebruik van maken. Zorg ervoor dat je gedurende je vakantie dan ook dingen gepland hebt die je tijdens je vakantie kunt doen. Denk aan een mooie fietsroute door de natuur, het op de fiets verkennen van een nabij dorp of iets anders leuks dat je met de fiets kunt doen. Ook kun je bijvoorbeeld gaan mountainbiken of iets dergelijks. Maak er mooi gebruik van dat je je fiets tot je beschikking hebt!

Plaats een reactie