Voordelig uit op wintersport

Voordelig naar de sneeuw is een kreet waar veel wintersportaanbieders mee adverteren. Of je nu echt zo goedkoop er op uit kan als het om een wintersportvakantie gaat, is natuurlijk een heel ander verhaal. Lekker op de ski’s door de sneeuw sjezen in de Alpen heeft vaak meer financiële voeten in de aarde dan je denkt. Waar moet je allemaal aan denken voordat je op reis gaat? Dat zal ik je hieronder vertellen.

Vervoer tijdens de wintersport

Taxi in de sneeuwHoe ga je naar je wintersport bestemming toe? Wat is de goedkoopste manier van reizen of wat vind je het meest comfortabel? Dit zijn twee verschillende vragen die je jezelf moet afvragen. Op welk punt ga je vergelijken? Prijs of reisuren? Aan elk type vervoer naar je wintersport bestemming hangt een ander prijskaartje. Mijn vader gaat elk jaar op wintersport met mijn broers en zus, verder nog wat aanhang, andere familieleden en vrienden. Een heel gezelschap dus. Zij carpoolen meestal met de hele groep verdeeld over een paar auto’s, terwijl mijn zus met haar baby naar de bestemming vliegt. Hier kun je goed vliegreizen vergelijken, natuurlijk met een zo klein mogelijk prijskaartje, (we want more for less). Hoe heerlijk is het met deze comfortabele reisuren naar de winterbestemming te gaan? Met carpoolen is het voordeel dat er maar één of twee auto’s winterproof hoeven te zijn, afhankelijk van de grootte van het gezelschap. Vergeet niet de winterbanden en de sneeuwkettingen te controleren voor je vertrekt. Vergeet ook zeker niet de trein te vergelijken, want dit is een prima optie als je zelf geen rijbewijs hebt of als je zelf niet wilt rijden.

Dak boven je hoofd

Verblijf tijdens wintersport vakantieGoed onderdak, onderkomen, verblijf, hoe je het ook wil noemen. De keuze is vaak reuze in de wintersport gebieden! Als je weet waar de wintersport vakantie naar toe gaat is de keuze vaak al wat makkelijker. Nog geen idee waar je heen gaat? Dan zou ik het artikel over wintersport bestemmingen aanraden als hulplijn. Wederom kom ik met de oude tip: ga vergelijken. Als de plek  niet uitmaakt heb je meer dan genoeg keuze. Ga filteren op de punten die jij of jullie belangrijk vinden aan het verblijf. Deze keer niet filteren op airco, maar juist op een lekker warme sauna. Lees de reviews van het verblijf goed, maar let daarop wel bij de meest recente reviews. Soms wil er natuurlijk nog wel eens wat veranderen (in positieve of negatieve zin). Wil je er alleen ontbijt bij, of ook lunch? Deze keuzes kan alleen jij maken, samen met je gezelschap.

Skibenodigdheden

Skispullen voor de wintersportVoordat je op wintersport kan gaan heb je ook nog de kosten voor materialen zoals skikleding en de onmisbare skipas. Vergeet ook niet een goede reisverzekering af te sluiten. Geef daarbij wel duidelijk aan dat je op wintersport vakantie gaat. Het is verstandig om goed verzekerd op reis te gaan, mocht er iets gebeuren dan zit je achteraf niet met een hoop financiële zorgen. Ga je vaker op vakantie? Dan zou ik kiezen voor een doorlopende verzekering, dat is vaak wat goedkoper dan losse reisverzekeringen, en je kunt het ook nooit vergeten af te sluiten. Als je de skikleren geshopt hebt bij de ‘Perry Sport’ of andere sportwinkels, dan heb je ook nog de daadwerkelijke ski’s nodig. Dan zijn er eigenlijk drie keuzes, lenen, kopen of huren. Lenen kan handig zijn van een bekende, maar is niet altijd een mogelijkheid. Huren of kopen is wederom een keuze die alleen jij kan maken. Vergelijk de opties en let daarbij vooral op hoe vaak je op wintersport gaat. Denk in ieder geval goed aan je eigen veiligheid op reis. Koop een goede helm en een goede skibril. Dit zijn twee accessoires die zeker niet in je reistas mogen ontbreken. Wil je weten welke accessoires er nog meer mee moeten op je skitrip? Lees ons artikel over wintersport accessoires.

Plaats een reactie