5 tips om vliegangst te voorkomen

Voor de meeste mensen is op vakantie gaan een aantal dagen of weken ontspannen. Voor sommigen is het reizen zelf echter zeer stressvol. Vliegangst kunnen we niet wegnemen, maar we kunnen je wel wat tips geven om het reizen leuker te maken. Ronddwalen op een vliegveld is leuker dan je zou denken, zeker als je het op de juiste manier doet! Hieronder een aantal tips om vliegveldstress te voorkomen.

1. Zorg dat je op tijd op het vliegveld bent

Uiteraard is het belangrijk om op tijd op het vliegveld te zijn, dat weet iedereen. Hoe vroeg je er moet zijn is afhankelijk van een aantal factoren; drukte van de periode, grootte van de luchthaven, ruimbagage of alleen handbagage, online ingecheckt. Je kan beter wat te vroeg op het vliegveld zijn dan aan de late kant. Zodra je niet meer hoeft te haasten is de stress al voor de helft afgenomen.

Handbagage op het vliegveld

2. Check online in en neem alleen handbagage mee

Als het mogelijk is om met alleen handbagage te reizen bespaar je niet alleen geld, maar ook nog eens tijd op het vliegveld. Heb je alleen handbagage dan hoef je deze ook niet af te geven. Als je ook al online ingecheckt hebt hoef je op het vliegveld niet meer in de rij te gaan staan. Dit scheelt al snel een half uur tijd! Hoe minder handelingen je op het vliegveld hoeft te verrichten, hoe minder stress!

3. Zorg dat je wat te doen hebt

Op het vliegveld is een vertraging regelmatig voorkomend. Zorg er daarom voor dat je een goed boek of een puzzelboekje in je handbagage hebt. Voor een goed boek ben je online vaak het beste uit. Of neem een tablet mee zodat je een filmpje kan kijken tijdens het wachten. Let wel op dat je geen meldingen mist die omgeroepen worden.

4. Ga op een strategische plek zitten

Als je op tijd op het vliegveld bent en ingecheckt hebt is het vaak zaak om uit te vinden waar je precies moet zijn. De gate waarvan je vertrekt word vaak 30 minuten voor boarding aangegeven. Soms wil deze gate ook nog wel eens wisselen. Zorg er voor dat je op een strategische plek zit waar je de schermen met de gates in één oogopslag kan zien. Zo ben je altijd op de hoogte als er wat veranderd. Staat je gate op het scherm, ga dan vast naar de gate om te zorgen dat je niet achteraan in de rij staat. Zo zit je sneller in het vliegtuig en kan je relaxen.

5. Kijk goed waar alles is en voorkom vliegveldstress

Kijk goed waar de toiletten zijn, eettentjes, winkeltjes en andere gelegenheden. Mocht je dan namelijk naar het toilet moeten, dan hoef je daar niet meer naar te zoeken en kan je er direct heen. Op deze manier hoef je hier niet over te stressen.

Plaats een reactie