Waarom een goede reisverzekering belangrijk is

Als je op vakantie gaat dan wil je genieten van je vakantie. Met een goede reisverzekering kan je met een gerust hart op vakantie. Je weet dan dat je hoe dan ook weer veilig thuis komt en dat eventuele onvoorziene kosten gedekt zijn.

Goed vergelijken

Voordat je een reisverzekering afsluit is het van belang om goed te vergelijken wat er allemaal wel of niet gedekt wordt. Daarnaast bespaar je door een reisverzekering te vergelijken ook veel geld op je premie. Het beste kan je een reisverzekering vergelijken op onderstaande punten.

  • Premie, wat betaal je per maand?
  • Dekking, wat is er allemaal wel en niet gedekt?
  • Eigen risico, is er een eigen risico en hoe hoog is deze?
  • Doorlooptijd, hoe lang duurt het voordat iets uitbetaald wordt?
  • Contactpersoon, heb je een directe contactpersoon of tussenpersoon of niet?

Wintersportdekking

Let er op dat de meeste reisverzekeringen geen standaard wintersportdekking hebben. Vaak dien je dit zelf aan te zetten en betaal je hier een klein bedrag extra voor. Ga je dus elk jaar op wintersport dan is het verstandig om dit aan te zetten. Mocht er iets medisch gebeuren dan dien je dit eerst aan je zorgverzekering op te geven, alles wat zij niet uitkeren kan je bij je reisverzekering opgeven.

Maximale reisdagen

Sommige polissen hebben een maximaal aantal reisdagen opgenomen. Dit wil zeggen dat als je langer dan x dagen aaneengesloten op reis bent dat je reisverzekering niet geldig is. Dit komt omdat een reisverzekering vaak echt voor vakanties is en als je langer weg bent het vaak voor werk of studie is. Ben je dus van plan om een lange reis of een wereldreis te maken? Controleer dan vooraf of je reisverzekering dit dekt.

Doorlopend of niet?

Je kunt je reisverzekering vaak doorlopend of eenmalig afsluiten. Een doorlopende reisverzekering is vaak goedkoper per maand omdat het risico voor de verzekeraar gespreid wordt. Ga je echter niet zo vaak op vakantie dan kan het lonen om een eenmalige verzekering af te sluiten. Houd er hierbij rekening mee dat een doorlopende reisverzekering ook geld voor weekendjes weg met overnachting. Vergelijk dit voor je eigen situatie en kies wat voor jou de beste optie is.

Hopelijk heb je hiermee voldoende informatie om een goede overweging te maken voor een reisverzekering.

Plaats een reactie