Wandelvakanties voor de sportievelingen onder ons

Is een vakantie waarbij je alleen maar op een ligbedje bij je vakantiehuis ligt te bakken, met af en toe een verkoelende duik in het zwembad niet uitdagend genoeg? Óf wil je net voor de zomer nog gauw even oefenen voor de Nijmeegse Vierdaagse, maar dan nét even iets anders? Wist je dat Catalonië een prachtig wandelgebied heeft, wat zelfs dichtbij Barcelona gelegen is?

Prachtige achtertuin van Barcelona

Natuurgebied MontesenyAls je op zoek bent naar een vakantie met voldoende afwisseling tussen prachtige cultuur, natuur en heerlijk weer, is Catalonië de ideale vakantiebestemming. Met culturele hoofdstad Barcelona als uitgangspunt en de prachtige achtertuin met verschillende nationale parken. Je kunt hier prachtige wandelingen maken, en bent zo goed als altijd verzekerd van lekker weer. Daarnaast is dit wandelgebied vanuit Nederland ook goed te bereiken met de vliegmogelijkheden van tegenwoordig. En ook als een dagje door een stad wil wandelen is een stedentrip naar Barcelona om de hoek gelegen.

El Montseny Natural Park

El Montseny Natural ParkEen prima voorbeeld van een prachtig wandelgebied is El Montseny Natural Park. Dit bergachtige gebied, op slechts een uurtje rijden van Barcelona, is een park met ruim 30.000 hectare aan prachtige natuur. Om dit nationale park goed te doen, is er veel sprake van natuur preservatie en educatie over de omliggende omgeving. Daarnaast worden er voor de toeristen verschillende excursies, uitzichtpunten en wandelingen uitgezet. Voor de natuur- en sportliefhebber is dit een prima park om te bezichtigen.

Running events in Barcelona

Daarnaast organiseert Barcelona regelmatig zogenaamde running-events. Deze vinden het hele jaar door plaats en bieden de sportievelingen onder ons een mooie kans om de stad eens vanuit een andere situatie te bekijken. In mei staat de Mile de Sagrada Familia gepland. Deze 1.5 kilometer lange race gaat rond de befaamde kathedraal Sagrada Famlia, en wordt al georganiseerd sinds 1985. Zo krijg je tegelijkertijd wat mee van de cultuur van Barcelona en zijn historie. Mocht je dit soort evenementen leuk vinden, dan wordt er ook elk jaar een halve marathon georganiseerd in Disneyland Parijs.

Plaats een reactie