Wat heb je nodig als je gaat kamperen?

Kamperen is een favoriete bezigheid van veel Nederlanders. Elk jaar trekken we er weer op uit om in het binnen- en buitenland te kamperen. De een blijft lekker binnen Nederland en vermaakt zich enkele weken op een camping op de Veluwe, de ander gaat liever naar Frankrijk naar de camping. Maar wat heb je allemaal nodig als je gaat kamperen? Op deze vraag proberen we je in dit artikel een zo goed mogelijk antwoord te geven.

Verschillende soorten kamperen

Kamperen kan op veel verschillende manieren, van een glamping waarbij je van alle luxe voorzien bent tot wildkamperen in landen waar dit toegestaan is. In dit artikel gaan we het voornamelijk hebben over de camping in Nederland of Frankrijk waar de meeste mensen naartoe gaan. Dus wat heb je allemaal nodig voor een dergelijke trip?

1. Een goed verblijf

Je brengt je hele vakantie door in een tent of een caravan, dus dan is het extra belangrijk dat je onderkomen goed geregeld is. Ga je met een tent? Zorg er dan voor dat je een kwalitatief goede tent hebt van een goed merk. Ga je met de caravan? Dan zijn er hoogwaardige uitbreidingen verkrijgbaar zoals een voortent van Polaris Outdoor. Afhankelijk van hoe vaak je gaat kamperen raden wij aan om je budget hierop aan te passen. Als je heel vaak naar de camping gaat dan adviseren we je om hierin goed te investeren, je hebt er dan ook daadwerkelijk veel plezier van.

2. Voldoende eten en drinken

Ga je naar het buitenland op vakantie met de tent of caravan? Zorg er dan in ieder geval voor dat je voldoende eten en drinken bij je hebt. Sowieso voor de heen- en terugreis maar ook tijdens je verblijf daar. Natuurlijk zijn er supermarkten, maar in sommige gevallen liggen deze ver van de kampeerplaatsen af. Daarnaast hebben ze in buitenlandse supermarkten vaak een ander assortiment, dus als er dingen zijn die je graag eet of drinkt neem deze dan voldoende mee. En vergeet uiteraard het toiletpapier niet.

3. Een goede zaklamp

Sommige campings zijn ‘s avonds en ‘s nachts goed verlicht. Op andere campings gaat ‘s nachts het licht uit en wordt het pikkedonker. Het is daarom van belang om een goede zaklamp mee te nemen. Het liefst eentje die ook oplaadbaar is. Zo voorkom je dat je zonder licht zit en je het met het lampje van je telefoon moet doen op een donkere camping.

4. Reisstekker/powerbank

Huur je een caravan of ga je met de tent? Neem dan in ieder geval een goede reisstekker mee voor het geval er in dat land andere stopcontacten zijn. Het is ook aan te raden om één of meerdere goede powerbanks mee te nemen. Zodat je altijd voldoende stroom hebt om je apparaten op te laden. Zo zit je nooit zonder stroom.

Er zijn vast nog talloze dingen op te noemen die je nodig hebt als je gaat kamperen. Zijn we iets vergeten of heb je een goede toevoeging? Laat het dan achter in de reacties hieronder.

Plaats een reactie