Wat moet je regelen vóór je op vakantie gaat?

Voordat je op vakantie gaat moet je vaak een hoop regelen. Vaak ben je al zo met je hoofd in vakantiestemming dat je deze dingen soms vergeet te regelen. Last-minute zijn sommige van deze zaken moeilijk of bijna niet te regelen. Het is daarom van belang om deze dingen te regelen vóór je op vakantie gaat. In dit artikel hebben we een aantal van deze dingen op een rijtje gezet zodat je deze op tijd kan regelen de volgende keer dat je op vakantie gaat.

Parkeren bij het vliegveld

Zeker in drukke periodes kan het lastig te zijn om een (betaalbare) parkeerplek te vinden bij het vliegveld. Parkeren bij vliegvelden is iets wat vaak vergeten wordt en dit kan je extra kosten opleveren als je het op het laatste moment wil regelen, dan zijn namelijk alle goedkopere parkeerplekken al gereserveerd. Vooral bij de grote luchthavens dien je op tijd te zijn, wil je parkeren bij Schiphol? Zorg er dan voor dat je zo snel mogelijk je parkeerplaats reserveert, dan heb je de meeste keuze en de beste prijs.

Visum

Voor sommige landen heb je een visum nodig om er op vakantie te mogen. Heb je dit niet geregeld? Dan kom je het land niet in, of mag je zelfs niet mee met het vliegveld. In de meeste landen kun je een visum ook regelen bij aankomst in het land, maar daar staan vaak lange rijen, en de prijzen zijn daar een stuk hoger dan wanneer je het vooraf regelt. Met een visum geef je aan wie je bent, hoe lang je in het land van bestemming blijft en wat de reden van je bezoek is. Je kunt de meeste visa makkelijk online regelen voor je vertrekt. Zodra de je de vertrekdatum weet kan een visum vaak al geregeld worden. Wees hier dus niet te laat mee, het aanvragen van een visum kan soms enkele dagen/weken duren.

Vaccinaties

Ga je op reis naar een land waar een reisvaccinatie voor wordt aangeraden? Dan is het slim om ook dit op tijd te regelen. Sommige van deze vaccins kunnen wat bijwerkingen hebben en het zou heel vervelend zijn als je tijdens je vlucht of het begin van je vakantie zo ziek bent dat je er niet van kan genieten. Ook heeft de GGD niet altijd meteen plek om een reisvaccinatie te zetten, dus hoe eerder je de afspraak kan maken hoe beter. In overleg met de GGD kan dan gekeken worden hoe lang vooraf je het reisvaccin kan halen zodat het de volledige bescherming biedt.

Autovakantie

Ga je met de auto op vakantie? Vergeet dan niet op tijd een grondige check van je auto te (laten) doen, zodat je zeker weet dat je veilig op weg bent en niet voor verrassingen komt te staan. Zorg ook dat je informatie opzoekt over de eventuele vignetten die je nodig hebt voor de landen waar je doorheen rijdt en de verplichte zaken die je aan boord moet hebben mocht je gecontroleerd worden. In Frankrijk dien je bijvoorbeeld altijd twee alcoholtesters aan boord te hebben, in andere landen een geel hesje per inzittende van de auto. Zo zijn er per land aparte regels waar je je aan dient te houden bij het reizen door dat land.

Hopelijk kunnen we je met deze tips een zorgeloze vakantie bezorgen omdat je alles vooraf geregeld hebt en niet last-minute voor stress komt te staan. Wat ben jij wel eens vergen te regelen voor je op vakantie ging? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Plaats een reactie