Wat moet je weten voor een topvakantie op Schiermonnikoog?

Schiermonnikoog is zeker de moeite waard om je vakantie door te brengen. Wil je graag wat meer weten over het eiland omdat je hier eens heen wilt, lees dan de volgende tips over een vakantie op Schiermonnikoog.

Algemene informatie over dit waddeneiland

Schiermonnikoog is het kleinste bewoonde waddeneiland. Het hoort bij de provincie Friesland. Het eiland is niet groot, 4 kilometer breed en 16 kilometer lang en heeft ongeveer 1000 inwoners. Het is een oase van rust, dit komt voor een overgroot deel omdat het een autoarm eiland is. Alleen de bewoners van het eiland Schiermonnikoog mogen hun auto gebruiken op het eiland.

Hoe bereik je het eiland Schiermonnikoog?

Om op Schiermonnikoog te komen moet je een boottochtje van zo’n 50 minuten maken. Vanuit het Groningse plaatsje Lauwersoog vertrekt er regelmatig een veerboot richting Schiermonnikoog. Je mag, zoals gezegd, je auto dus niet meenemen. Nu zal je wel denken, dan heb ik bij aankomst geen vervoer! Jawel hoor, er staan bij de aankomst van de veerboot bussen klaar om je over het eiland te vervoeren. Ook is er een fietsverhuur direkt bij de veerboot. Schiermonnikoog staat immers mede bekend door de mogelijkheid van het maken van schitterende fietstochten. Ook zullen er taxi’s klaar staan om mensen te vervoeren.

Vakantieverblijven

Op Schiermonnikoog zijn tal van vakantie verblijven te vinden. Zo is er een leuke camping op het eiland. Ga je liever voor iets minder primitief dan zijn er ook hotels te vinden. Een vakantiehuisje met welness huren behoort ook tot de mogelijkheden.

Wat te doen tijdens je vakantie op Schiermonnikoog

Tijdens je verblijf op Schiermonnikoog hoef je je zeker niet te vervelen. Het eiland nodigt uit om te gaan wandelen of te gaan fietsen. Er zijn verschillende wandelroutes die je kunt doen. Ook aan fietsroutes is er geen gebrek. Schitterende tochten door de prachtige natuur, je zult je ogen uitkijken.
Op Schiermonnikoog zijn ook diverse ruiterpaden, ideaal voor de paardrijd liefhebbers onder ons, op deze unieke manier het eiland bekijken. In de duinen van Schiermonnikoog kom je ook een bunker uit de Tweede Wereldoorlog tegen, De Wasserman,.Deze bunker is 27 meter lang en behoorde bij de verdedigingslinie van het eiland. De bunker staat op een hoge duin vanwaar je een geweldig uitzicht hebt over het hele eiland.

Het dorp Schiermonnikoog

De flora en fauna van Schiermonnikoog is toch wel de grootste toeristische trekpleister van Schiermonnikoog. Er is dan ook een bezoekerscentrum op het eiland waar je allerlei informatie hierover kunt vinden. In het dorp Schiermonnikoog zijn echter ook veel leuke winkeltjes en restaurantjes te vinden. Wil je graag een souvenir meenemen voor het thuisfront dan zul je die hier zeker kunnen vinden. Heerlijk bijkomen na een wandel- of fietstocht kan op een van de gezellige terrasjes.

Arrangementen

Veel hotels zullen vaak arrangementen hebben. Dit bestaat meestal uit een aantal dagen verblijf inclusief ontbijt of eventueel diner. Dit wordt dan gecombineerd met een aantal dagen een fiets tot je beschikking hebben en routekaarten. Wil je hier graag meer over weten informeer dan bij de VVV.

Plaats een reactie