Wat te doen als je in Londen bent?

Dit weekend ga ik op reis naar Londen. Een vriendin van me bezoeken die ook gek is op Londen. Jaren geleden studeerden we samen Engels en nog steeds delen we onze ongekende passie voor ‘Britishness’. Al vaak was ik in Londen voor een congres, een studie-uitje of een klein uitstapje tijdens bezoeken aan andere Britse steden, maar het blijft een lekkere locatie. Je kan er heerlijk rondflopsen voor een lang weekend weg of een stedentrip naar Londen. Mijn persoonlijke tips voor Londen vind je hieronder.

1. Musea

Museum in LondenMet stip op nummer één. Want in Londen mag je – zoals veel mensen al weten – gratis alle musea in. De grootste mooiste en meest spannende musea kan je in deze weredlstad zonder ook maar een cent neer te leggen, bezoeken. En dat is wel iets anders dan in Nederland. Het kunstelijke en echt super vermakelijke museum the Tate aan de London Thames is zeker een aanrader (vooral voor mensen die normaliter geen museumliefhebbers zijn), of de grote National Gallery (klassieke, wonderschone kunst in een reusachtig museum) en het National History Museum blijft altijd een favoriet. En doordat je geen geld hoeft te betalen, is het helemaal niet erg als je maar een half uurtje in een museum ronddwaalt!

2. Musical

Nu is misschien niet iedereen zo’n fan van musicals als ik. Maar zolang je geen rigoreuze afkeur tegen het genre hebt, is het zeker aan te raden een kaartje te kopen voor een van de vele musicals in Londen. De klassieke Phantom of the Opera blijft zeker het zien waard, maar mijn persoonlijke favoriet (ook zeer geschikt voor de niet-musical liefhebber) is de Queen musical We Will Rock You! Een hele avond lang de beste Queen nummers door een krachtige cast gezongen en gespeeld. Echt, super. Koop de kaartjes zo laat mogelijk vantevoren. Je hebt verschillende kleine musicalstandjes waar je kan informeren naar de kosten voor de kaartjes. Shop een beetje rond om de goedkoopste kaartjes te regelen! (De eerste rang blijft overigens echt wel de beste.)

3. Pubben in Londen

De klassieker in Engeland, sowieso. Ga minstens een avond of middag in een lokale Pub eten. Je kan hier heel voordelig een verrukkelijk typisch Brits maal nuttigen en de (door mij zo geliefde) Engelse atmosfeer opzuigen. Bangers and Mash, of Battered Cod met een Treacle sponge pudding als toetje – niets lekkerder dan de echte pubgrub. Tip is wel een locatie iets buiten het stadscentrum te zoeken, zo mijd je de typische toeristenlocaties en ben je ook wat goedkoper uit.

4. Shoppen

Zoals iedere grote hoofdstad kan je in Londen ook heerlijk winkelen. Alle verschillende stadsdelen hebben hun eigen typische winkelstraatjes, markten en winkels. Zo kan je in een middag van het luxe winkelwarenhuis Harrod’s naar de alternatieve straatmarkten in Camden hoppen, of de voetstappen van Arthur Conan Doyle’s detective Sherlock Holmes volgen in Baker Street. Genoeg te shoppen voor iedereen!

Vervoer in en naar Londen

Vlieg naar Londen! Voor een scheet en drie knikkers ben je vanaf vrijwel alle luchthavens in Londen. Let wel op je aankomst luchthaven, Londen heeft niet alleen Heathrow, maar naast Stansted airport nog meer luchthavens (zoals Luton en London City). En het kan nog een behoorlijke cent kosten met de bus, trein of tube naar het centrum te reizen.

Plaats een reactie