Wat te doen bij autopech tijdens je vakantie in Nederland?

Heerlijk: zomervakantie! Met een volle auto ga je op weg naar vakantie in eigen land. Maar opeens houdt je auto ermee op. Wat doe je dan? Ko, Tjimmie en Ymte spreken uit ervaring. Gelukkig waren zij verzekerd voor pechhulp in Nederland bij hun autoverzekering.

Ko had autopech als start van de vakantie in Zeeland

Ko en zijn gezin waren er helemaal klaar voor: tijdens de zomervakantie uitwaaien in Zeeland. Onderweg naar het hotel begaf zijn auto het bij Roosendaal. Hij belde meteen met zijn verzekeraar: “Het duurde wel even voor we weer op weg konden, want we hadden een andere auto nodig. Ook waren we niet de enige gestrande reizigers. Uiteindelijk lukte het de verzekeraar gelukkig om een vervangende auto voor ons te regelen.” Ondertussen had Ko het hotel alvast gebeld om hun plekje veilig te stellen. Bij aankomst in het hotel stond er al een lekker flesje wijn klaar, als troost. “Dat maakte de dag weer goed!”

Ontspannen op het strand tijdens de reparatie

Toen zijn auto gerepareerd werd, kon Ko lekker genieten van zijn vakantie aan het strand. En hij beantwoordde telefoontjes van de garage vanaf zijn luie stoel voor het haardvuur van het hotel. De garage kon niet meteen vinden wat er met de auto aan de hand was. “Eerst was het de turbo, toen de uitlaat en op een gegeven moment zeiden ze dat de hele motor vervangen moest worden. Toen werd ik wel even zenuwachtig, want we gingen al bijna weer naar huis.” zegt Ko.

Een busje was de oplossing

“Ik belde weer met de verzekeraar” vertelt Ko. “Gelukkig begrepen ze ons probleem, autopech op vakantie in Nederland verwacht niemand. We kregen een busje om in naar huis te rijden.” In de tussentijd werd de auto vanuit Goes naar Ko’s eigen garage in Lelystad gebracht. Het bleek gelukkig mee te vallen met de reparatie. Ko: “Eigenlijk was het ideaal zo. Tijdens de vakantie had ik geen last van de autopech en na de vakantie was het snel opgelost.” Ook Tjimmie kan meepraten over autopech in Nederland tijdens de vakantie.

Tjimmie had autopech op de terugweg

Tjimmie had een heerlijke wintersportvakantie gehad in Oostenrijk, toen hij op de terugweg autopech kreeg. “Ik reed middenin de avondspits op de snelweg voorbij Eindhoven toen ik een lekke band kreeg. Meteen belde ik de pechhulp Nederland van de autoverzekering toen ik een spijker in de band van mijn aanhanger zag. Gelukkig ging het vervangen dan de band heel snel!” De medewerker van de pechhulp had de reserveband er al op toen Tjimmie nog niet eens zijn appje naar zijn ouders klaar had. “De hulpdienst controleerde ook nog even of mijn accu niet was leeg getrokken door de alarmlichten. Daar dacht ik zelf niet aan! Fijn dat er dan vakmensen meedenken.”

Ymte gaat volle tank vooruit

Toen Ymte een caravan ging ophalen in Doesburg, hoefde hij alleen nog maar even te tanken voor vertrek. “Maar toen de auto al na een paar kilometer ermee stopte, wist ik dat er iets niet goed was gegaan. In plaats van diesel, had ik benzine getankt. Heel stom! Ik belde meteen met mijn verzekeraar voor pechhulp Nederland.” De medewerker van de hulpdienst sleepte zijn auto weg naar een garage in de buurt. “Omdat ik zelf de foute brandstof had getankt, kreeg ik de kosten voor de reparatie niet vergoed. Daar baalde ik echt van. Maar ik was allang blij dat ik na een paar uur weer verder kon rijden en dat de motor niet helemaal kapot was. Gelukkig kreeg ik wel de sleepkosten vergoed!”

Geen autopech, wel schade?

Check voor je met de auto op vakantie gaat dus altijd even of je verzekerd bent voor pech. Kijk ook meteen welke schade je nog meer vergoedt krijgt met je autoverzekering. Een WA-verzekering vergoedt bijvoorbeeld schade die jij met je auto veroorzaakt aan (spullen van) anderen. Maar een allrisk verzekering vergoed ook de schade aan je eigen auto. Bijvoorbeeld door brand, diefstal of een aanrijding. Verzekering gecontroleerd? Fijn! Dan hoef je daar niet meer over na te denken tijdens je vakantie.

Plaats een reactie