Weekend weg tip: Oostende

Het strand van OostendeBelgië is een van de meest leuke, handige en toch bijzondere bestemmingen voor Nederlanders. Het buitenland, maar toch ook weer gewoon vertrouwd. Lekker Nederlands praten, maar er wel van bewust zijnd dat je je in een heel ander land (met een andere cultuur) bevindt. Dat is België in een notendop. Naast Antwerpen en Brussel, biedt België meer leuke en inspirerende steden. Zo zijn er enkele kustplaatsen waar je goed kan vertoeven, vooral als het lekker weer is, of je lekker wilt uitwaaien. Oostende is zo’n stad. Gesitueerd aan de Belgische kust en voorzien van een ruime en lange boulevard, kent Oostende een lange geschiedenis als badplaats. Niet zo mondaine tegenwoordig als het ‘chique’ Knokke, waar door de bank genomen de wat meer kapitaalkrachtige Belgen graag vertoeven, maar sfeervol niettemin.

Oostende

Standbeeld van Koning Leopold II in OostendeToen wij – spontaan bepakt en bezakt – de laatste zomerdagen besloten naar Oostende af te reizen, verwachtten wij een verzakte en slaperige ex-mondaine badplaats. Maar niets bleek minder waar. Oostende is vandaag de dag (nog steeds) hip en happening. Een echte kuststad, waar je ’s avonds in één van de vele restaurants en café’s een levendig nachtleven tegenkomt. Oostende is zowaar voorzien van een eigen gaybar (we love it!) – Club Valentino! Er zijn nog meer barretjes en cafés waar je naar hartenlust pintjes en andere drankjes kunt nuttigen.

Hotel

We verbleven in een vrij luxe hotel, namelijk in het ‘Mercure hotel’. Deze ligt qua locatie ideaal: vanuit de voordeur van het hotel kijk je direct op het strand en de boulevard. De hotelkamers van dit viersterrenhotel zijn modern ingericht. Dit hotel heeft een echt ruime keuze ontbijtbuffet. Voor mij werd het erg moeilijk om iets te gaan kiezen, teveel keus is niet goed voor mij. Ik zag verse broodjes, ontbijtkoeken, warme ontbijtgerechten (eieren en de natuurlijk bacon), maar ook vers fruit, sappen, koffie en lekkere soorten thee. Je buik zit zo enorm vol dat je meteen naar het strand kan waggelen als een pinguïn.
Ik vond de bedden in dit hotel echt heerlijk slapen, en zelfs de kussens! Ik neem altijd mijn kussen mee op vakantie of weekend weg. I’m not the only one, toch?!

Wat te doen in Oostende

Uitwaaien op het strand van OostendeMet stip op nummer één staat natuurlijk het uitwaaien aan het strand, het lopen over de uitgebreide en sfeervolle boulevard, waar zowaar palmbomen en stedelijke kunst te spotten is. Oostende is een badplaats die nog steeds het heerlijke gevoel van de jaren vijftig – met klassiek gerokte dames en fancy gentlemen – uitstraalt. Dat zie je terug in veel gebouwen die aan het strand grenzen. Daarnaast is het stationsgebouw van Oostende ook een bezoekje waard. Als je langs de boulevard, danwel het strand, loopt, zal je automatisch eindigen bij de haven en het station van deze Belgische stad. Het stationsgebouw doet je direct dagen uit het het glorievolle verleden van romantische treinreizen herleven. Bovendien kan je ook lekker shoppen in Oostende. Vlak aan de boulevard zijn er verschillende mooie en ruim opgezette winkelstraten waar half België zijn hart lijkt op te halen aan winkelen. Waar moet je dan naar toe? Nou shoppen in de Kapellestraat, shop till you drop! Eten en drinken is daarnaast ook overal vertegenwoordigd, met sfeervolle bars (zoals een Belgische bierenbar), eterijen en restaurants. Voor vis- en schaaldierenliefhebbers kan je hier je lol zeker op; maar ook crèpes en overige heerlijkheden gaan hier niet ongezien voorbij. De reusachtige ‘Delhaize’ in: niets schreeuwt ‘buitenland’ als een andere supermarkt. Wij zijn er dol op – en blij weer wat andere dingen te vinden dan bij onze Nederlandse supermarkten. Dat geeft toch altijd zo’n buitenland gevoel! Verder kun je prachtige kunst gaan bekijken in het ‘Mu.Zee’, maar ook naar het ‘James Ensorhuis’, waar James Ensor heeft gewoond (een Belgische kunstschilder).

Hoe naar Oostende?

Nou ik vertelde je toch net over het stationsgebouw? Dus kijk of je met de trein kan gaan! Google dat eens en bekijk of jij voordelig op reis kan gaan!
Mocht je in bezit zijn van een auto is dat natuurlijk een hele makkelijke keuze om te maken, maar vergelijk van te voren of het voordeliger is voor jou om met de trein te gaan. Stel je komt helemaal uit het Noorden van Nederland, zonde als je teveel betaald. Het is ook een stuk relaxter om met de trein te kunnen gaan, want dan hoef je zelf natuurlijk niet op te letten.
Ben je in een sportieve bui, kun je kijken of je op de fiets kan gaan. Maak je er een soort fietsvakantie van!

Plaats een reactie