Welke stadions en wedstrijden zijn wel een stedentripje waard?

We geven je vijf mooie steden, voor een toffe stedentrip en om een of meerdere stadions te bezoeken. In Madrid kun je bijvoorbeeld twee stadions bezoeken, en in Londen nog veel meer. We zoeken naar enkele mooie stadions, die je mooi kunt combineren met een bezoek aan de stad. We benoemen een paar mooie steden waar toevallig ook een paar hele mooie voetbalstadions staan. Waar kun je het beste heen voor een voetbalgerelateerde stedentrip, als het straks weer mogelijk is als de Covid-19 pandemie onder controle is?

Stadiontour in Londen

Als er één stad is waar je je hart op kunt halen wat betreft voetbal, dan is het Londen wel. Onder meer Arsenal, Chelsea en Tottenham Hotspur komen uit de Engelse hoofdstad en zijn een bezoekje meer dan waard.

Dat zijn ze echter nog lang niet allemaal. In totaal zijn er zeventien betaalde voetbalclubs te vinden in Londen. Een mooie uitdaging om al deze stadions te bezoeken en wellicht ook nog één of meerdere wedstrijden aan je bezoek toe te voegen.

Als je alle stadions wilt bezoeken moet je wel een lang weekend plannen, want je bent natuurlijk wel even bezig als je ze alle zeventien wilt bezoeken. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer redenen om Londen te bezoeken.

Een bezoekje aan Liverpool

Liverpool stadionWe blijven in Engeland, met name omdat een bezoekje aan het stadion van Liverpool, Anfiel Road, absoluut niet mag ontbreken in deze lijst.

In Liverpool kun je naar twee stadions toe. De ene is van Liverpool, dat de beste papieren heeft op een Premier League titel. Ook het stadion van Everton kan echter nog bezocht worden, wat een tripje naar Liverpool dus zeker de moeite waard maakt.

Als het lukt, bezoek dan zeker een wedstrijd met de duels tegen Manchester United als hoogtepunten. Er gaat echter maar weinig boven de Merseyside derby, de wedstrijd tussen Everton en Liverpool. In welk stadion je deze wedstrijd bekijkt, maakt eigenlijk weinig uit, de wedstrijd tussen Liverpool en Everton staat namelijk bijna altijd in voor spektakel.

Madrileense derby of El Clasico

El classico voetbalwedstrijdWe verkassen naar Spanje, waar meerdere steden natuurlijk wel een bezoekje waard zijn. Barcelona is uiteraard al heel vaak beschreven en we kunnen een tripje naar Camp Nou absoluut aanraden. We richten ons nu echter op Madrid, de Spaanse hoofdstad die we natuurlijk vooral kennen van de voetbalclubs Atletico en Real Madrid.

Beide stadions van de clubs zijn de moeite van het bezoeken zeker waard. Het nieuwe stadion van Atletico Madrid, het Wanda Metropolitano, is pas enkele jaren in gebruik en is zeer spectaculair. Ook het mooie oude Santiago Bernabeu van Real Madrid mag echter niet ontbreken.

En vergeet niet, als het allemaal weer mogelijk is, een wedstrijd van één van beide clubs te bezoeken. Als het lukt, bezoek dan de Madrileense derby of de Clasico tussen Real Madrid en FC Barcelona. Maar ook een wedstrijd tegen een andere tegenstander is natuurlijk zeer de moeite waard. 

Op Turks stadionbezoek

Als je het over voetbal in Turkije hebt, dan kun je niet om Istanbul heen. Veel grote clubs uit de Turkse competitie komen namelijk uit de grootste stad van het land.  Onder meer de topclubs Galatasaray, Fenerbahçe en Besiktas zijn gevestigd in de grote Turkse stad.

De stad staat niet voor niets ook in het rijtje met meest succesvolle voetbalsteden in de wereld. Als je de mogelijkheid hebt, bezoek dan ook zeker een wedstrijd van een van de succesvolle clubs. Deze duels staan garant voor een immense sfeer en zeker de onderlinge duels kennen vaak een uiterst spectaculair verloop. De vijandigheid en het enthousiasme van de fans zul je nog lang onthouden.

Griekse tour in Athene

De prachtige Griekse stad is natuurlijk sowieso een bezoekje waard, maar ook de stadions die er liggen, zijn mooi om eens te zien. Ook in Athene zitten meerdere voetbalclubs en alle stadions hebben wel hun eigen charme.

De stadions van AEK en Panathinaikos zijn de moeite waard, maar ook het oude Olympische stadion, waar niet gevoetbald wordt, is zeker een mooie bezienswaardigheid.

Plaats een reactie