Welke verzekering is geschikt voor jouw auto?

Als je met de auto op vakantie gaat, is het verstandig om even te kijken of deze wel goed verzekerd is. Vaak zien we dat auto’s onderverzekerd zijn, of juist dat mensen veel te veel geld betalen voor hun autoverzekering. Gelukkig is het niet moeilijk om even een check uit te voeren. Een goede verzekering samenstellen is niet moeilijk en je voorkomt hiermee dat je in de problemen komt. Wij laten je zien hoe je vandaag nog kunt regelen dat je wagen niet alleen een goede basisverzekering heeft, maar hoe je ook nog extra aanvullende verzekeringen aan je polis kunt toevoegen.

Je nieuwe auto goed verzekeren

Stel, je hebt een nieuwe Audi gekocht. Deze wagen moet goed verzekerd worden omdat ten eerste niet zonder autoverzekering de weg op mag, maar ook omdat je niet wilt dat een ongeluk tot hoge kostenposten leidt. Er is niet zoiets als een speciale Audi verzekering, wel is er een all-riskverzekering die heel geschikt is voor je nieuwe Audi. Een nieuwe auto, dat wil zeggen een wagen van minder dan zes jaar oud, is namelijk vaak de moeite van het repareren waard wanneer je er een aanrijding of iets dergelijks mee hebt gehad. Een all-riskverzekering voorkomt dat jijzelf voor de kosten opdraait waardoor je veel problemen kunt voorkomen. Voor een nieuwe auto is het daarom ook niet aan te raden om enkel een WA-basisverzekering te nemen. Deze verzekering dekt namelijk alleen de schade die jij anderen hebt toegebracht waardoor jij dus zelf opdraait voor jouw eigen schadekosten. In het geval van een nieuwe auto betekent dit dat je onderverzekerd bent en dat zou je moeten zien te voorkomen. Een verzekering is namelijk bedoeld om jou niet in de financiële afgrond te storten maar om je er juist voor te behoeden.

Bekijk de extra verzekeringen

Wanneer je een verzekering voor je auto gaat kiezen, kun je ook extra opties toevoegen. Als je op vakantie gaat, is het verstandig om pechhulp aan je verzekering toe te voegen. Als je lange afstanden moet afleggen, vergt dit veel van je auto. Het kan dan gebeuren dat je wagen begint te haperen en dat er een monteur moet komen om de wagen te repareren. Met pechhulp zijn deze kosten gedekt. Ga je met een groep vrienden op vakantie? Kijk dan eens of je ook een inzittendenverzekering wilt afsluiten. Raakt de bagage van je vrienden om welke reden dan ook beschadigd, dan kun je contact opnemen met de verzekeringen om de schade uit te laten keren. Zo zijn er tal van handige aanvullingen die je aan je verzekering kunt toevoegen.

Sluit je verzekering online af

De dagen voorafgaand aan de vakantie zijn vaak druk en dus is het goed om te weten dat je voor het afsluiten van een goede autoverzekering, je je huis niet uit hoeft. Je kunt gewoon even naar de site van je verzekeraar gaan om daar te bekijken welke polis voor jouw wagen de beste is. Sluit je verzekering vandaag nog af, dan kun je morgen met een gerust hart op vakantie gaan.

Plaats een reactie