Wil je duiken deze zomer? Bestel een goed duikpak

Bij het lezen van dit artikel, is diepzeeduiken waarschijnlijk iets voor jou, of misschien wil je meer weten en aan de slag gaan met deze opwindende sport. Voor welk doel dan ook, in dit artikel wordt laten zien hoe je het beste duikpak kiest.

Duikpakken van het “dry” type zijn gemaakt om in de koudste wateren worden te worden gebruikt. Ze zijn voorzien van ritssluitingen die voorkomen dat water de binnenkant van het pak binnendringt, zodat u tijdens het duiken uw lichaam kunt drooghouden.

Hoe kiest je het beste duikpak?

Om een duikpak te kopen moet je naar de volgende aspecten kijken:

Maat

De maat is bijzonder belangrijk wanneer u een duikpak voor u zelf overweegt. Denk hierbij dat comfort erg belangrijk is. Wetsuits zijn van neopreen gemaakt, dat een stevig materiaal is. Het kan er wel in sijpelen, maar dat verstoren we niet zo geweldig als u wilt!

Ze zou kunnen kiezen voor een maat kleiner dan de verwachte maten, dit zou een optie kunnen zijn. Het pak mag geen klein zijn. Men raadt aan om er mee te bewegen als het past. Rek of buig een beetje om te zien of het niet oncomfortabel wordt.

Dikte

Lucht- en waterdichte, ook verrassend lichtgewicht werende wetsuits zijn er in verschillende lengtes die variëren van 3 mm tot 7mm. Het is vrij lastig wetsuits te maken die slechts 1 of 2 mm dik zijn. Voor de liefhebbers van het beste wetsuit, is dit pak dat met u meebeweegt wanneer u een of andere beweging uitvoert.

Lengte

Als u te lange armen of benen hebt, kunt het pak je polsen en enkels niet bedekken zodat het water tussen je lichaam en het pak kan komen. Als dat gebeurt, is uw lichaam niet meer beschermt tegen koud water. Als je hier hulp mee nodig hebt, kan je altijd een duikwinkel bezoeken om voor hulp te vragen.

Materiaal

De meeste duikpakken zijn gemaakt van een materiaal dat neopreen heet, omdat dit soort materiaal de warmte goed isoleert. Het neopreenmateriaal kan in kleine rolletjes geperst worden, terwijl andere types bijvoorbeeld in strips. De terugkerende veelzijdigheid van het materiaal wordt gebruikt om het duikwetspak te produceren is lycra.

Neopreen wetsuits met open cellen zijn flexibeler en passen zich beter aan het lichaam van de duiker aan. Het is een duikwetsuit van hogere kwaliteit. Dit soort wetsuits isoleert beter en laat een betere beweging toe.

Stijl en design van het duikpak

Met het full-body wetsuit van uw favoriete merk beschermt u volledig de meeste delen van uw lichaam tegen stenen of dieren. Het andere soort is het korte wetsuit. Korte wetsuits zijn comfortabeler om aan te trekken. Ze hebben kortere mouwen, armen en benen. 

De derde stijl is de Boer John stijl. Dit type bestaat uit een tweedelige wetsuit, jack en overall. Deze heerlijke style is ontworpen speciaal voor mannen, vrouwen of uniseks.

Hoe kies je voor het perfecte tweedelig duikpak?

Voor eenieder die wil duiken, deze meerwaarde van het tweedelige duikpak gebruikt, kom hier voor de beste aanbiedingen. Net als het 1-stuks duikpak, moet het tweedelige pak ook comfortabel aanvoelen. Het tweedelige pak heeft een grotere massa, welke met een hoofdkap komt. Deze tweedelige variant is ideaal voor een duiker, omdat die meer warmte binnenin genereert.

Plaats een reactie