Wildlands Adventure Zoo Emmen, de nieuwste dierentuin van Nederland

Wildlands Adventure Zoo is de jongste dierentuin van Nederland. De dierentuin in Emmen opende op 25 maart 2016 haar deuren voor het publiek. Op 18 maart 2016 was er een feestelijke opening waar ook Koning Willem Alexander bij aanwezig was. De dierentuin is ontstaan door een verhuizing van het voormalige dierenpark Emmen. Wildlands noemt zichzelf een “belevingspark” omdat ze naast een hoop leuke dieren ook diverse attracties hebben. Waardoor ze tussen dierentuin en attractiepark invallen.

De dierentuin is ingedeeld in 3 gebieden waar je verschillende dieren kunt vinden. Deze gebieden zijn opgedeeld als thema-gebieden met hun eigen naam. De dieren die je hier vind komen vaak uit bepaalde werelddelen die te maken hebben met het thema-gebied. Elk gebied is voorzien van meerdere bijzonder ingerichte locaties en restaurants volledig in het thema van het gebied. Ook bij een verblijf in Center Parcs kan je naar Wildlands Adverture Zoo. De parken Parc Sandur en De Huttenheugte. Boek jouw Wildlands Emmen weekend weg extra voordelig via Center Parcs.

Thema-gebied Jungola

Ringstaartmaki in Wildlands Adventure Zoo EmmenIn Jungola vind je een compleet jungle-thema terug met alle dieren die daarbij horen. Hier vind je bijvoorbeeld de Aziatische olifanten, Chinese alligators en de ringstaartmaki’s. De ringstaartmaki’s lopen los en kan je van zeer dichtbij bekijken. Ze leven namelijk in het overdekte gebied van de Jungola, en kunnen daar los rondlopen. Ook is er een grote vlindertempel bij de ingang van Jungola. In deze vlindertempel loop je tussen de grootste vlinders die je ooit gezien hebt. Er bestaat een kans dat je de olifanten in Jungola kan zien zwemmen, dit is echt een unieke ervaring. Dus als je geluk hebt dan zijn de olifanten te water als jij er bent, en kan je dit spektakel met je eigen ogen aanschouwen. Aan de overkant van het olifantenverblijf vind je de doodshoofdaapjes. Deze schattige aapjes kan je uren bestuderen.

Attracties in Jungola

In dit thema-gebied vind je ook een aantal attracties terug. Je kunt er een boottocht maken over de Rimbula River. Je komt dan vlak langs de olifanten, en langs de eilanden met daarop de slingerapen. Voor de wat jongere bezoekers onder ons is er ook de Jungle Trail. Hier klim en klauter je tussen de hoogste bomen in het oerwoud door. In het Jungletheater hoor je het verhaal van Jim de vogelkenner die met zijn vliegtuigje neerstortte in de jungle. Hij leert je alles over de natuur in de jungle. Voor de allerkleinsten is er ook nog de mini Jungle Trail.

Thema-gebied Serenga

prairie hondje in Wildlands Adventure Zoo EmmenIn Serenga vind je het savanne thema-gebied terug. Hier vind je onder andere de leeuwen, giraffes, neushoorns en zebra’s. In alles in en om dit gebied is het thema hete droogte terug te vinden. Wat ook zeer cool is, vanuit het cafetaria kun je in de stallen van de giraffes kijken. Dus terwijl jij zit te genieten van je hapje en je drankje, kan het zomaar zijn dat er een giraffe voor je raam staat mee te kijken. Dit gebeurt wel voornamelijk in de winter, in de zomer zijn de giraffes het grootste deel van de tijd buiten. Ook kom je tijdens je wandeling door Serenga tussen de prairiehondjes door. Ook deze dieren zijn van zeer dichtbij te aanschouwen. In de Serenga staat ook een oud treintoestel waar je doorheen kan lopen. Je komt hierdoor ook erg dicht bij de dieren, die buiten het treintoestel rondlopen. Ook kan je de nijlpaarden onder water aanschouwen, aangezien deze dieren zich het grootste deel van de tijd onder water bevinden is dit dus dé plek om ze te aanschouwen!

Attracties in Serenga

Met de Serenga Safari ga je mee in een oude truck voor een toch over de savanne. Je maakt een complete safari tocht in deze truck. De Serenga Safari is geopend vanaf 10:00 ‘s ochtends. Om 15:30 word de bavianenpresentatie gegeven hier leer je alles over de bavianen die in Wildlands leven. Voor de kleinere bezoekers is er de goudmijn waar je schatten op kunt graven als een echte goudzoeker. Ook is er de Hazinga Opgraving waar je de archeoloog in je naar boven kunt laten komen. Is het lekker weer? Dan kan je op de Waterspeelplaats lekker afkoelen en als je in een muzikale bui bent kan je ook nog terecht bij de Djembé Academy. Hier leer je precies hoe je een djembé kunt bespelen.

Thema-gebied Nortica

NorticaLapland uil in Wildlands Adventure Zoo Emmen is het thema-gebied in Wildlands Adventure Zoo dat symbool staat voor de poolgebieden. Hier vind je onder andere de ijsberen, pelsrobben en de pinguïns terug. Deze dieren leven in een mooi nagebootste omgeving. Daarnaast kun je er onder water kijken bij de ijsberen. Ook is er een zeeleeuwenshow, en als het te koud is voor de Californische zeeleeuwen om de show uit te voeren dan zijn de verzorgers niet te beroerd om (zelfs voor een klein publiek) een training te doen en uitleg te geven over de dieren en de training. De pinguïns zijn vanuit de loopbrug erg goed te bezichtigen, en door de vele actieve pinguïns kan je hier uren naar kijken. In Nortica vind je ook de uilenspot, hier kun je kijken naar sneeuwuilen en Laplanduilen. Neem ook zeker een kijkje in het rattenmagazijn, als je durft.

Attracties in Nortica

pinguins in Wildlands Adventure Zoo EmmenBezoek het poolstation, waar je een reis in de tijd kunt maken met de Terra Explorer. Je reist miljoenen jaren terug in de tijd. En ontdekt meteen alle aardlagen van Nortica. En alsof dit nog niet genoeg was kan je ook een 4D testrit maken in de Artic 1. Een experimenteel onderzoeksvoertuig die het hele poolgebied afraast in een enorm tempo. Door alle effecten van 3D, geluid, bewegende stoelen, mist, ijs en sneeuw en zelfs ratten lijkt het net of je echt in deze testrit aanwezig bent.

Animazia

Animazia is een grote overdekte speeltuin in Wildlands Adventure Zoo. Hier wordt ook de animatieshow van Neila, Babu en hun vriendjes gegeven. En kan je de gekste dieren zien. Je kunt er kijken naar de naakte molrat, de koraalduilvel en naar de groene zeeschilpad die onverstoorbaar in het water ronddobbert.

Foto’s maken in Wildlands Adventure Zoo

Wil je een dagje foto’s gaan maken in de dierentuin? Dan is Wildlands zeker geschikt. Zorg er wel voor dat je een camera of lens bij hebt met veel zoom, want de dieren zitten vaak wat verder weg omdat ze veel leefruimte hebben. Meer tips nodig? Lees hier alle foto-tips!

Tickets voor Wildlands

De goedkoopste manier om tickets voor Wildlands Adventure Zoo te bestellen is via de site. En houdt ook zeker de aanbiedingen sites in de gaten. Hier kan je vaak ook tickets kopen voor een scherpe prijs.

Onze beoordeling van Wildlands

Benieuwd naar onze beoordeling van Wildlands Emmen? Lees hier het volledige artikel over de top 10 dierentuinen van vakantie-check.nl!

Kaart van Wildlands Emmen

Plaats een reactie