De Winter Efteling, beleef de Efteling in winterse sferen

De Winter Efteling is weer begonnen! Heerlijk om met je familie of vrienden in deze tijd naar de Efteling te gaan om te genieten van de winterse sferen. Genieten in het sprookjesbos, van een heerlijke warme chocolademelk en natuurlijk van alle attracties! Beleef de sprookjes van de Efteling in de winter en voel de winterse magie.

De Efteling in een winters jasje

Het park heeft een winters jasje aangekregen qua aankleding. Het is vroeg donker in de winter, dus het park is ook sfeervol verlicht. Het is vaak wel erg koud, dus het park zorgt voor warme hapjes in verschillende eettentjes. Heb je zin in een kopje erwtensoep? Neem dan zeker een kijkje in het IJspaleis. De versnaperingen zijn uiteraard in kerstthema te verkrijgen, zoals een broodje braadworst en een warme wafel. Wil je nu met familie echt het kerstgevoel beleven in de Efteling. Bekijk dan hier het kerstarrangement en bekijk of dit iets voor jou en je familie is. Qua muziek hangt er ook een heerlijk kerstsfeertje. De kerstliedjes worden sfeervol afgespeeld en soms ook live gezongen of gespeeld! Natuurlijk loopt het personeel er net zo feestelijk bij als anders, met zelfs een Efteling winterjas aan! Het ontbreekt aan niets om het sprookje dat de Efteling heet magisch aan te kleden. Blijf in deze periode ook eens in de Efteling overnachten, het is dan extra betoverend om hier rond te lopen.

Attracties in de winter

Vogel Rok in de Winter EftelingIn de winter zijn sommige attracties niet echt in trek. Neem bijvoorbeeld de piranha. Dit is een waterattractie en hoewel het water in de winter minder heftig zal zijn blijven veel mensen weg van deze attractie. Daar speelt het park goed op in door meer winterse attracties te openen. Zo staat er het IJspaleis, waar je kan gaan schaatsen. Het IJspaleis is te vinden in het (waar kan het ook anders) avontuurlijke Reizenrijk. Dat is maar 10 minuutjes lopen vanaf de ingang! Ook staat er een sneeuwglijbaan waar je vanaf kan roetsjen. Heb je geen schaatsen? Niet getreurd, je kan ze bij de Efteling voor €4,50 per uur huren. Je mag ook eigen schaatsen meenemen, alleen geen Noren. Noren hebben een langere rembaan nodig en met deze schaatsen is het lastig om snelle scherpe bochten mee te maken. Met ijshockey- en kunstschaatsen kan dit bijvoorbeeld wel makkelijk. Doordat de ruimte van de baan van het IJspaleis is afgestemd op veel bezoekers (waaronder veel kinderen) die wendbaar zijn en zich makkelijke moeten kunnen manoeuvreren tussen de andere bezoekers. Voor de veiligheid van iedereen is er besloten om Noren niet toe te staan. Ga ook eens langlaufen op langlaufbaan bij ’t Hijgend Hert (toch wel een beetje een gekke naam). Links, rechts, links, rechts! Moeilijk is het niet, maar wel heel erg leuk om te doen. De baan is 450 meter lang, maak er eens een wedstrijd van wie het snelste de baan heeft afgelegd. Dan haal je er nog meer plezier uit mits je tegen je verlies kunt natuurlijk want die mogelijkheid bestaat. De baan is daarnaast ook erg vrolijk en sfeervol aangekleed. Je komt onderweg een prachtige Hollands landschap tegen met molens en graanschuren. Maak je geen zorgen, de Efteling verwacht echt niet dat je ook nog ski’s en skistokken mee gaat nemen. Deze zijn gratis te leen. Vergeet ze aan het einde van je ritje niet terug te geven. Ook ‘t Hijgende Hert ligt in het avontuurlijke Reizenrijk.

Vier oud & nieuw in de Efteling

Het klinkt als een sprookje: oud en nieuw vieren in de Efteling. Dat moet wel heel erg magisch zijn! Het entertainment is wat je van de Efteling gewend bent, groots! De duizenden twinkelende lichtjes en de mega vuurwerkshow zorgen voor een spetterend uiteinde van het jaar. Wil je dit beleven dan moet je er snel bij zijn en een ticket kopen. De kosten zijn €39,50 (kinderen t/m 3 jaar gratis), daarbij krijg je uiteraard een glas bubbels, een oliebol en toegang tot het feest. Het park is open tot 1 uur ‘s nachts en maak je niet druk om de parkeerkosten, een keer per jaar kan je gratis parkeren! Heb je al een abonnement van de Efteling? Dan krijg je ook nog eens 25% korting en kost het kaartje nog maar €29,63. Een prima prijs voor een onvergetelijke avond als je het mij vraagt. Woon je niet in de buurt van de Efteling of vind je het gewoon niet prettig na het vuurwerkgeweld (en de champagne) te rijden met de auto? Blijf dan in de buurt of zelfs bij de Efteling slapen. De Efteling heeft een speciaal oud en nieuw overnachtingsarrangement lees hierover meer op de website van de Efteling. Wil je alleen avondeten bij de Efteling, dan zou ik hier kijken naar het dinerarrangement.

Wanneer is de Winter Efteling?

De Winter Efteling is al begonnen! Het is maandag 13 november 2017 gestart en duurt nog tot en met woensdag 31 januari 2018. Je hebt nog tijd genoeg om kaartjes te kopen en om te beslissen of jij met kerst of oud en nieuw in de Winter Efteling te vinden bent.

Meer over de Efteling

Welke sprookjes zijn er precies te zien in het sprookjesbos? Daarover hebben we al eerder een artikel geschreven, alles over de sprookjes van de Efteling kan je hier lezen. Plus een stukje over Holle Bolle Gijs, want die had tot 2009 helemaal geen eigen sprookje. In ons artikel over het attractiepark de Efteling zelf kun je wat meer lezen over het park. Qua Rijken,  overnachtingsmogelijkheden en meer. Verder heb ik nog tips voor je om ervoor te zorgen dat jij de spannendste achtbanen van de Efteling bezoekt. Zo mis je niets tijdens je bezoek aan de Efteling.

Plaats een reactie