Wintersport in Oostenrijk, op de modernste skipistes ter wereld

Oostenrijk is een goed bereikbaar en zeer populair skiland. Dit komt vooral door de gastvrijheid van de Oostenrijkers en door de gezelligste après-ski die er te vinden is. Hierdoor zijn de Oostenrijkse skigebieden ook erg populair onder jongeren. Daarnaast is de reis er naartoe ook erg goed te doen vanuit Nederland. Daarnaast behoren de Oostenrijkse skipistes tot de modernste ter wereld.

Populaire skigebieden in Oostenrijk

Meer dan de helft van de Nederlanders die op wintersport gaan, kiezen voor een skivakantie in Oostenrijk. Dit is niet zomaar. Oostenrijk kent veel verschillende gebieden voor een perfecte wintersport. Voor de wintersportfanaten zijn er grote gebieden te vinden met eindeloze pistes. Voor mensen die op zoek zijn naar een echte beleving van het land zelf, zijn er talloze bergdorpjes te vinden met hun eigen skigebied en waar het lijkt alsof te tijd heeft stilgestaan. De populairste gebieden voor een skivakantie in Oostenrijk zijn, naast koploper Tirol, met name Westendorf, Saalbach en Gerlos.

Skivakantie op maat bij Summit Travel

Om je op weg te helpen naar een skivakantie in Oostenrijk op maat, boek je je wintersport bij Summit Travel. Een zoektocht bij Summit Travel levert je zo’n 279 resultaten op. Dit lijkt veel, en dat is het ook. Maar voor iedere wintersporter is er een skivakantie op maat te boeken bij Summit Travel. In vrijwel alle gebieden van Oostenrijk is er een accommodatie te vinden die past bij jouw wensen voor een wintersport. Of je nu wilt genieten van de bergdorpen in rurale gebieden of wilt feesten tijdens de oergezellige après-ski waar Oostenrijk beroemd voor is, de mogelijkheden zijn talrijk.

Skiën of snowboarden?

Voor de meeste mensen bestaat een skivakantie in Oostenrijk uit het urenlang op de piste staan. Voor de beginners staan er vaak genoeg ski’s klaar om zo snel mogelijk van start te gaan. De meer gevorderde skiër stapt vroeg of laat vaak over naar een snowboard. Zij die van een uitdaging houden, beginnen soms direct met een snowboard. Als je skivakantie in Oostenrijk boekt via Summit Travel, ben je verzekerd van wintersportgebieden waar er voor ieder wat wils is. En voor iedere beginner zijn er genoeg lessen te volgen om het skiën of snowboarden snel onder de knie te krijgen.

De juiste benodigdheden

Een geslaagde skivakantie begint met de juiste benodigdheden. Veel wintersportgebieden in Oostenrijk bieden je de mogelijkheid om ski’s en snowboards te huren, maar de fervent wintersporter zal vroeg of laat toch zijn of haar eigen latten of board willen aanschaffen. Ook zijn er tal van andere accessoires die van nut zijn tijdens een skivakantie. Van warme kleding tot skibrillen, en van bescherming tegen zon en kou tot het onderhouden van je ski’s of snowboard, een skivakantie in Oostenrijk vergt veel voorbereiding.

Trotseer de kou met Wintersportartikelen.nl

In de webwinkel van Wintersportartikelen.nl vind je tal van materialen en accessoires om je skivakantie in Oostenrijk optimaal voor te bereiden en te beleven. Een aspect van wintersport dat weleens onderschat wordt, is een voldoende bescherming tegen kou. Vaak breng je vele uren door op de piste onder winterse omstandigheden. Een goede koubescherming is dan ook noodzakelijk om verantwoord van de piste te gaan. Wintersportartikelen.nl biedt een groot assortiment aan koubescherming. Je vindt er vele soorten mutsen, nekwarmers en hoofdbanden. Ook wordt de hoodie ook steeds vaker gespot op de piste en mag koubescherming er mooi uitzien, met kleurtjes en patronen. Ook voor stevige en beschermende handschoenen zit je goed bij Wintersportartikelen.nl.

Plaats een reactie