Wintersport, koud of geweldig?

De een kijkt er al maanden vooraf naar uit, terwijl de ander wintersport veel te koud vind. Zit jij ook al maanden uit te kijken naar de wintersport? Of twijfel je juist om te gaan? Hieronder vind je een aantal redenen waardoor je misschien toch over je twijfels om op wintersport te gaan heen komt. Want volgens ons en vele anderen is de wintersport echt iets wat je niet mag missen!

De wonderen der techniek: lekker warm op wintersport

Wie regelmatig op wintersport gaat weet dat er flink koude dagen bij kunnen zijn. Een stevige wind erbij en de gevoelstemperatuur daalt al gauw een paar graden. Het idee alleen al bezorgt sommigen koude rillingen. Het is echter geen reden om een hekel aan wintersport te krijgen. De technologie gaat namelijk hard vooruit en de kwaliteit van skikleding en -producten ontwikkelt zich in razend tempo. Hierdoor kun je je lichaam op een optimale manier lekker warm houden. Wintersport leuk maken wordt daarmee een koud kunstje!

Vergeet je hoofd niet

Buff neck warmer met headlinerIedereen weet dat je door kledingstukken te combineren jezelf warmer of minder warm kunt kleden. Dit geldt ook voor je hoofd. Er gaat veel warmte verloren via het hoofd. Pak deze dus goed in. Te beginnen bij een helm. Deze beschermt niet alleen bij valpartijen, maar fungeert ook als een warmteschild bij koude lucht. Voor extra warmte en comfort, kun je er een buff neckwarmer en -headliner onder dragen. Naast een helm is een skibril ook erg belangrijk tijdens de wintersport. De ogen zijn gevoelig voor kou en worden op deze manier beschermd. Tegenwoordig zijn er allerlei hippe kleuren en modellen te koop, dus glij je ook nog een beetje modieus de berg af.

Koude handen en voeten? Niet met deze tips

Wie kent het niet: na een koude dag je verkleumde handen opwarmen met een beker warme chocomel of bij de dichtstbijzijnde kachel. Het heeft zijn charmes, maar koude ledematen kunnen erg vervelend zijn, wat de hekel aan wintersport kan vergroten. Voorkomen dus, in plaats van genezen. Je handen en voeten liggen wat verder van je hart af. Je bloed komt daar minder makkelijk en de warmte gaat vooral naar belangrijkere lichaamsdelen. Hou je bloedcirculatie dus goed op gang met energierijke voeding en veel drinken. Zorg voor goed passende (ski-)schoenen en niet-knellende sokken. En met extra voetwarmers wordt het helemaal aangenaam. En uiteraard mogen isolerende handschoenen ook niet ontbreken. Smeer jezelf in met vaseline en you’re good to go.

Buiten de piste

Hydro FlaskIn de zon op een terrasje zitten is een van de geneugten van wintersport. Je koelt echter snel af als je ineens stilzit. Zorg daarom voor en warme muts of hoofdband en sjaal. Voor diegenen die gaan langlaufen of wandelen en daarbij geen helm dragen geldt hetzelfde. Wat op lange wandeltochten prettig is, is een thermosfles. Je kunt je drinken hiermee meerdere uren lekker warm houden. Vul hem dan wel met water, thee, sap of energiedrank (beter de schnaps nog even voor later bewaren..). Een van de beste thermosflessen is de Hydro Flask. Met deze thermosfles blijft je warme drinken extra lang warm, en je koude drinken koud!

Geen hekel aan wintersport meer

Er is dus genoeg wat je kunt doen om jezelf warm te houden waardoor je je wintersport leuk kan maken. Te koud is geen excuus meer! Goed voorbereid op reis zorgt voor een zorgeloze vakantie. Het prachtige glinsterende winterlandschap, het plezier van een afdaling of lange tocht, de gezelligheid en warmte na een dag inspannen: dit zijn de ingrediënten die wintersport magisch maken. Dus pak je goed in en bezorg jezelf een geweldige tijd.

Plaats een reactie