Wintersport vakantie? Deze essentiële materialen moet je hebben

De zomer is nu dan écht voorbij. Buiten regent het vaker dan dat de zon schijnt en wanneer je ‘s ochtends opstaat merk je dat het nog donker is. Ook je laatste collega’s zijn inmiddels terug van hun late zomervakantie. Ligt er een aankomende winterdepressie op de loer? Absoluut niet! Want het wintersportseizoen komt er aan! En om jou op je aanstaande skivakantie voor te bereiden, vertellen we je welke zaken je beter zelf kunt kopen in plaats van ze te huren.

Ski’s

Om te kunnen skiën moet je over een paar ski’s beschikken, dat is vanzelfsprekend. Maar waarom ski’s kopen in plaats van ze te huren vraag je je af? Het antwoord daarop is omdat ski’s heel persoonlijk zijn. De een skiet makkelijker op langere ski’s, terwijl iemand anders liever op kortere, maar wat bredere skies skiet. Wanneer je ski’s gaat huren heb je deze keuze niet altijd.

Maar er zijn meer redenen om ski’s te kopen. Heb je ooit slecht onderhouden ski’s gehuurd? Je hebt dan waarschijnlijk meteen gemerkt dat je ski’s niet soepel door de sneeuw glijden. Je weet ook meteen dat dat je nooit gaat overkomen wanneer je je eigen ski’s meeneemt.

En als je regelmatig op skivakantie gaat is het kopen van je eigen latten helemaal een goed idee, omdat je daardoor enorm veel (huur)kosten bespaart.

Skischoenen

Voor skischoenen geldt hetzelfde als voor ski’s: ze zijn erg persoonlijk. Net zoals je waarschijnlijk sneakers en sportschoenen graag van hetzelfde merk draagt, geldt dit ook voor skischoenen. Elk merk heeft zijn eigen karakteristieken en pasvorm. Wanneer je dus een willekeurig paar huurt, kan het goed zijn dat je wintersportplezier hier nadelig door wordt beïnvloed.

Nog een extra reden om eigen skischoenen te nemen is vanwege hygiëne. Na al dat harde werk op de skipiste zijn de schoenen niet altijd even fris meer. Helemaal na langdurig en veelvuldig gebruik. Het is dan een prettige gedachte dat jij de enige bent die de schoenen heeft gedragen.

Ski jas en broek

Ook voor een ski jas en broek gaat het hygiëne argument op. Wanneer je een intensieve skivakantie achter de rug hebt en je hard hebt gewerkt (en ontspannen), is het acceptabel dat je jas en broek niet de frisse geur van schone kleding afgeven. Maar bij de start van je vakantie is het fijn als dat wel het geval is.

Daarnaast is het fijn om je eigen jas en broek te dragen, omdat je dan meteen de piste op kunt zonder eerst in de rij te staan om een jas te huren. En wanneer je onderweg naar je vakantiebestemming bij een Duitse of Oostenrijkse benzinepomp stopt voor een lekkere kop chocolademelk, is het mooi meegenomen dat je lekker warm gekleed bent.

Ski-helm

Voor een ski-helm gaat uiteraard ook weer het hygiëne argument op, maar er is één veel belangrijkere reden: veiligheid. Laten we vooropstellen dat je hoopt niet te vallen, maar áls je valt is de helm de enige barrière tussen een harde ondergrond en je hoofd. Het is de kreukelzone voor je hoofd, zoals de motorruimte dat is bij een auto-ongeluk. Een situatie waar je liever niet aan denkt, maar als het gebeurd wil je zeker zijn dat je helm zijn werk doet.

Waarom een skihelm dan kopen in plaats van huren? De kwaliteit van een helm wordt met elke val iets minder. Van een huurhelm weet je simpelweg niet hoe vaak deze al een val heeft meegemaakt. Koester jij je eigen veiligheid, dan raden wij daarom aan een eigen helm te kopen.

Ski-bril

De reden om een eigen ski-bril te kopen is iets anders dan de bovengenoemde redenen voor de andere spullen. Want hoewel een ski-bril wel degelijk iets persoonlijks is, net als ski’s en skischoenen, heeft dit meer met stijl te maken dan met hygiëne of veiligheid. Met een goede bril maak je de blits op de piste. En terecht, want het is jouw vakantie!

Skispullen kopen

Te Velde buitengewone wintersportSpullen voor een skivakantie kun je op veel plekken kopen, zowel online als in fysieke winkels. Maar omdat pasvormen en persoonlijke voorkeuren belangrijk zijn bij deze materialen, doe je er verstandig aan een wintersport winkel te bezoeken. Door je helm, ski’s en skischoenen echt te passen en te bekijken, weet je zeker dat je goed voorbereid op vakantie gaat en er alle plezier uit haalt!

Plaats een reactie