Yoga vakantie, kom heerlijk tot rust

Lekker het drukke dagelijkse leven ontvluchten op vakantie? Om écht helemaal weg te zijn en met jezelf, zowel van binnen als van buiten, tot rust te komen kiezen tegenwoordig steeds meer mensen voor echte ontspannings- en wellnessvakanties, zoals een yogavakantie. Wellness en wellbeing staan hoog op de agenda, maar de sauna en het turksstoombad verruil je bij een yogavakantie voor een yogamat. Maar wat is een yogavakantie nu precies en waar kan je allemaal naartoe?

Wat is yoga?

Yoga, wat is het en wat is er nu zo leuk aan? Ik sprak een liefhebber en beoefenaar van yoga, zij had hier echt een passie voor en daardoor bracht zij het met woorden en gevoel uit. Nu begrijp ik goed wat mensen zo aantrekt in yoga – een vorm van beweging en ontspanning die verder gaat dan een sport of meditatie alleen. Er zijn veel verschillende vormen van yoga – zachte, ontspannende vormen tot aan fysiek zwaardere bewegingsstijlen – en het draait nooit om een prestatie. Bij yoga, zo zei deze fanaat, moet je nooit jezelf vergelijken, maar altijd naar je eigen grenzen en gevoel luisteren. Doen wat goed voelt. En deze les, in combinatie met de bewegingen die je dichter bij jezelf brengen, zorgen voor een diepe vorm van ontspanning en ontlasting.

Vaak kwamen de yogaverhalen een beetje als gezwijmel over, maar nu wilde ik er ook aan geloven. Na 1 uur yogales, bleek dit helaas niets voor mij te zijn. Ik kon met de oefeningen wel ontspannen, maar soms was de les mij iets te zweverig. Toch sprak ik daar mensen die daar kwamen om stress na een drukke werkdag te laten verdwijnen. De Yoga-instructrice legde uit dat het ultiem gezond voor je lichaam is en je krijgt er ook een veel betere conditie van. Wellicht dat power-yoga meer iets voor mij zal zijn, maar dat geven ze niet bij mij op de sportschool.

Yogavakantie

Is yoga wel helemaal jouw ding, dan is het logisch dat zo’n ontspannende activiteit zich uitstekend leent voor een vakantie. Daarom zie je tegenwoordig een steeds groter aanbod in yogavakanties ontwikkelen. Je kan er dus voor kiezen om een weekje in Zuid-Europa of zelfs naar Azië af te reizen om je even helemaal van het hectische leven terug te trekken. Je verblijft dan veelal in kleinschalige accommodaties die lekker luxe zijn en te midden van natuurschoon je zelfs zonder een yoga-oefening al veel rust ervaart. Veel kleinschalige yoga-instituten bieden in bijvoorbeeld Turkije, Spanje of Zuid-Frankrijk één week'(of langer) aan yogavakantie aan. Bovendien is een yogavakantie natuurlijk een ultieme soort van vakantie die je het beste alleen kan ondernemen en dus ideaal voor de single op vakantie!

Ga jij op yogavakantie? We horen graag over je tips en ervaringen en zijn benieuwd naar de leukste bestemmingen!

Plaats een reactie