Zakenreizen: Voor het werk (vaak) op reis?

Voor verschillende beroepsgroepen is het belangrijk en buitengewoon functioneel om regelmatig te reizen. De verschillende locaties en kantoren kunnen meestal nu eenmaal niet zonder een professionele go-between. Congressen en grootschalige bijeenkomsten binnen je eigen bedrijfsdomein kunnen ook een belangrijke reden zijn om te moeten en willen reizen voor je werk. Een zakenreis wordt vaak gekenmerkt door functionaliteit, comfort en snelheid. Als je regelmatig reist heb je geen behoefte aan lange incheck rijen of urenlange verstoppingen aan de gate. In de Verenigde Staten (en ook in Europa) is er een speciale business class in het vliegtuig die deze extra services en vormen van comfort – natuurlijk tegen betaling – aan de klant biedt.

Voordelig en gemakkelijk op zakenreis: business class of niet?

Maar wat doe je nu als je zakenman of -vrouw ook graag bespaart op kleine vormen van luxe? Als je liever het geld in je bedrijf of een extra vakantie stopt. Dan ga je toch voor het meeste comfort voor de beste prijs. Omdat sommige gelukkige zakenmensen niet het geluk hebben een personal assistent of een secretaresse te hebben die alles voor ze boekt en organiseert, ligt het zoeken en boeken ook nog in hun handen. Het kan daarom ook erg lonen om te kijken naar vluchten vanaf andere luchthavens. Vliegen vanaf Weeze airport kan bijvoorbeeld interessant zijn. Houdt er wel rekening mee dat als je zelf rijdt, je ook je auto moet parkeren op Weeze airport.

Vliegtuig stoelen economy classMaar sommige reizende werkenden zijn niet zo luxe uitgerust, of sommige vinden het ook prettiger zelf de touwtjes in de handen te hebben en daarmee zelf verantwoordelijk te zijn voor hun reizen en de onkosten die ze daar mee maken. Voor een zakenreis is het vliegtuig toch wel hét vervoermiddel bij uitstek. Het is snel, gemakkelijk, veelal voordelig en het past zich steeds meer aan de veeleisende business traveller aan. Zo kan je online inchecken, werken steeds meer luchthavens en luchtvaartmaatschappijen met inchecken per mobiele telefoon en kan je op bijna alle Europese vliegvelden gebruik maken van internettoegang en andere broodnodige faciliteiten.

Business trip in het vliegtuig

Reizen met het vliegtuig is dus bijzonder geschikt voor korte of lange zakenreizen, congresbezoeken of internationale vergaderingen. Ieder jaar vliegen er duizenden belangrijke zakenlieden naar metropolische steden als Londen of New York. Maar ook voor een topman van een groot bedrijf is het besparen op een vliegticket handig. Wie wil er immers teveel geld uitgeven aan vervoer? Controleer daarom altijd de verschillende prijzen van de vlucht(en) die je wilt boeken. Daarmee bespaar je niet alleen tijd, moeite en leed – maar ook geld.

 

Plaats een reactie