Zanzibar, als je hier eenmaal geweest bent wil je nooit meer weg

Zanzibar is een klein eiland welke is terug te vinden in de Indische Oceaan. Het eiland behoort tot het land Tanzania en staat bekend als een ongelofelijk fijne bestemming voor iedereen die houdt van zon, zee en strand. Het zogenaamde specerijeneiland heeft echter nog heel wat meer te bieden. Menig aantal mensen die er door de jaren heen op vakantie zijn gegaan hebben er dan ook hun hart aan verloren. Wil jij ook graag ontdekken wat dit eiland in de Indische Oceaan nu precies zo bijzonder maakt? We vertellen het je graag op deze pagina!

Enkele van ‘s werelds meest adembenemende stranden

Wanneer we het hebben over Zanzibar dan kunnen we niet anders dan aandacht te besteden aan de werkelijk prachtige stranden die er zijn terug te vinden. De noordelijke kust van het eiland kenmerkt zich door de aanwezigheid van heel wat levendige resorts en hotels. Zanzibar staat er verder ook om bekend een uitermate geliefkoosde bestemming te zijn voor mensen die houden van snorkelen en duiken. Er zijn verschillende plaatsen die je op dit vlak zeker niet over het hoofd mag zien. Enkele voorbeelden hiervan zijn Pange Reef, Bawa Island, Leven Banks en Hunga Reef. Een strand dat je tijdens een vakantie op het eiland Zanzibar ook zeker niet over het hoofd mag zien is ‘Nungwi Beach’.

Nungwi was in het verleden een vissersdorpje, maar door de jaren heen is deze locatie uitgegroeid tot één van de populairste plaatsen van Zanzibar. Dit heeft alles te maken met het feit dat je hier veruit de mooiste standen van het eiland terug kan vinden. Nungwi beschikt ook lang niet alleen maar over perfecte stranden. Wat namelijk bovendien ook te denken van de vele prachtige accommodaties welke je hier aan kan treffen en de meest gezellige restaurants en leukste winkeltjes? Niet voor niets is Nungwi voor veel mensen één van de absolute toplocaties op het eiland Zanzibar.

Aanrader: Het iconische ‘The Rock’ restaurant!

Een vakantie doorbrengen op het eiland Zanzibar is onmogelijk zonder even een bezoek te brengen aan het toch wel iconische ‘The Rock’ restaurant. The Rock is dan ook zonder twijfel één van de vaakst gefotografeerde plaatsen op het eiland. De kleine rots ligt op een afstand van zo’n 100 meter voor de kust en biedt je een geweldige, ronduit unieke culinaire ervaring. Uiteraard is dit restaurant door de jaren heen ongelofelijk toeristisch geworden en moet je er een vrij stevige prijs betalen voor je maaltijden, maar het is toch een absolute aanrader om er een hapje te gaan eten tijdens een vakantie op Zanzibar.

Paje, een fijne plaats om te ontdekken, zelfs met de fiets!

Zanzibar beschouw je wellicht in eerste instantie niet bepaald als de meest ideale fietsbestemming… en dat is ze ook helemaal niet. Dit gezegd zijnde is de kans groot dat je toeristen wel degelijk op de fiets voorbij ziet rijden. Dit niet in het minst in het dorpje Paje en omgeving. Het is dan ook zeker de moeite waard om met de fiets de brede, spierwitte stranden van Paje Beach te ontdekken. Ook doorheen het gelijknamige dorpje fietsen is voor veel reizigers ongetwijfeld een verademing. Bovendien kan je er honderd procent zeker van zijn dat je heel wat bekijks zal hebben van de locals! Paje is door de jaren heen een zeer toeristische badplaats geworden welke is terug te vinden op een afstand van zo’n 60 kilometer van Stone Town. Volgens heel wat ervaren Zanzibar reizigers is dit ook één van de beste locaties op het eiland om te zwemmen en te kitesurfen.

Zou jij ook graag een fiets willen huren om Paje en omgeving te ontdekken? Dat is geen probleem. Op verschillende plaatsen op en naast het strand worden namelijk fietsen te huur aangeboden. Het huren van een fiets is bovendien reeds mogelijk voor enkele euro’s per dag.

Ontdek de historische hoofdstad ‘Stone Town’

Een absolute aanrader om te bezoeken tijdens een vakantie op het eiland Zanzibar is ongetwijfeld de hoofdstad ‘Stone Town’. Deze historische hoofdstad kenmerkt zich door een geweldige sfeer welke je absoluut eens geproefd moet hebben. Verdwaal in de vele kronkelende steegjes en voel je nostalgisch bij het aanschouwen van de spelende kinderen op de verschillende zanderige pleintjes die verspreid over de stad zijn terug te vinden. Absolute aanraders in Stone Town zijn onder meer de zogenaamde Darajani Market en het Forodhani Gardens plein. Dit zijn uiteraard slechts enkele van de vele locaties die je verspreid over Stone Town terug kan vinden die het ontdekken meer dan waard zijn.

Laat al je zintuigen prikkelen tijdens een specerijen tour

Er wordt naar Zanzibar ongelofelijk vaak verwezen als zijnde ‘het kruideneiland’. Dit is het gevolg van het feit dat er sinds jaar en dag heel wat verschillende kruiden worden verbouwd op Zanzibar. Op het ogenblik dat de slavenhandel aan het begin van de twintigste eeuw werd afgeschaft werden kruiden in sneltempo het belangrijkste handelswaar van Zanzibar. Tot op de dag van vandaag is dat nog altijd het geval. De status als kruideneiland heeft bovendien nog een extra voordeel met zich meegebracht. Er werden namelijk in sneltempo heel wat verschillende speciale kruidenexcursies voor toeristen in het leven geroepen.

Tijdens het ondernemen van één van de verschillende kruidentours die worden aangeboden zal je kunnen vaststellen dat werkelijk al je zintuigen worden geprikkeld. Je kan tijdens een dergelijke excursie niet alleen ontdekken hoe de verschillende kruiden groeien, maar ook hoe ze eruit zien tijdens de verschillende stadia die doorlopen worden. Je kan de kruiden ruiken, voelen en vaak zijn er ook enkele te proeven! Tijdens de kruidenexcursie zal je gids ongetwijfeld nog heel wat interessante, extra informatie over de kruidencultuur van het eiland Zanzibar met je delen. Dit is echt een must tijdens een bezoek aan het Tanzaniaanse eiland!

Jozani Forest Reserve: een jungle met “unieke aapjes”!

Last but not least is het voor alle toeristen ook de moeite waard om een bezoek te brengen aan het ‘Jozani Forest Reserve’. Het betreft hier een leuke, kleine jungle waarin je onder meer kennis kan maken met aapjes die uitsluitend op Zanzibar voorkomen. In het merendeel van de gevallen wordt er voor gekozen om een bezoek aan deze jungle te combineren met enkele andere bezienswaardige locaties in de buurt. Het gaat hierbij dan vooral om de mangrovebossen en Prison Island. Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, het eiland Zanzibar heeft alles in huis om jou een onvergetelijke vakantie te kunnen garanderen!

Plaats een reactie