Zeilvakantie Griekenland, door de Griekse wind

Griekenland is het land met ontelbaar veel eilandjes. Van hele grote eilanden tot kleine eilanden. Het zijn er meer dan 2000, waarvan er meer dan 200 bewoond zijn. Een heleboel zijn er dus onbewoond! Met een kustlijn van 13.676 kilometer is Griekenland het land met de grootste kustlijn van Europa. Dit is dan ook dé reden om Griekenland per zeilboot te ontdekken. Zon, zee, strand en een heerlijke zeilwind. Ontdek de oude ruïnes, de Griekse taverna’s en de beroemdste plaatsen vanaf zee. Geniet van een zeilvakantie in Griekenland in de Griekse wind.

Zeilomstandigheden in Griekenland

De beste zeilomstandigheden in Griekenland vind je vanaf april tot en met november. Ga je liever eerder op zeilvakantie dan is Kos een ideale bestemming. De wind heeft dan een gemiddelde windkracht tussen de 2 en 5 Beaufort. De beste temperaturen voor een zeilvakantie vind je over het algemeen in de regio van Athene en Lefkas. Griekenland biedt vele mogelijkheden voor het maken van zeiltochten. Zo kun je kiezen voor een lange of korte zeiltocht.

De omstandigheden op de Ionische zee zijn meestal uitstekend met wind, golfslag, zonnig weer en vooral goed zicht. Door het heldere water is de diepte goed zichtbaar. Dit maakt een zeiltocht over de Ionische zee voor zowel de beginnende als de gevorderde zeiler geschikt. Met keuze uit vele mogelijkheden is Griekenland een ideaal land voor een zeilvakantie.

Zeilen in de regio van Lefkas en Corfu

In het Lefkas zeilgebied vind je kleine haventjes op kleine afstand van elkaar. Eilanden die je er zeker moet bezoeken zijn Kefalonia, Ithaka, Kastos, Meganisi en Atokos. Dit zijn de wat kleinere eilanden waar je een zeer gemoedelijke sfeer tegemoet gaat. Daarnaast zijn de wat grotere eilanden zoals Corfu en Zakynthos ook erg prachtig. Alle eilanden in het Lefkas zeilgebied hebben een beeldschone natuur, bieden prachtige oude steden en een goed zeilklimaat.

Vanaf Corfu zijn de afstanden wat langer en heb je water minder baaien waar je onderweg kunt stoppen voor een eventuele plons in het water. Daarnaast vaar je meer in de open zee.

Zeilen in Saronische golf

In deze golf, voor de hoofdstad van het land, liggen negen grotere eilanden verspreid. Deze eilanden zijn voorzien van gezellige dorpjes, hebben veel baaien en natuur. Leuke eilanden om aan te meren zijn: Spetses, Aegina, Poros en Hydra. In Poros vind je de prachtige witte huizen tegen een berg en gezellige eettentjes in de haven. Het eiland Spetses staat vooral bekend om de vele natuur op het eiland.

Zeilen in Argolische golf

De Argolische golf vind je iets verder vanaf Athene. Het duurt dan ook wat langer om er te komen. Je zeilt eerst door de Saronische golf om in de Argolische golf aan te komen. Het zijn flinke afstanden, maar dat is het zeker waard.

Zeilen rond Santorini, Paros en Mykonos

Ten zuidoosten van Athene vind je de Cycladen. Deze bestaan uit 34 eilanden waaronder Santorini, Paros en Mykonos. Je vindt hier de bekende witte huisjes met de blauwe daken. Een lust voor het oog! De eilanden zijn behoorlijk groen en rotsachtig. In Mykonos ben je aan het juiste adres voor gezellige feesten. Op de kleinere eilanden van de Cycladen vind je meer natuur en rust. Het is maar net waar je van houdt! Houd van tevoren wel rekening met de wat langere afstanden tussen de eilanden.

Zeilen rond Rhodos en Kos

De Dodekanesos eilanden bestaat uit een grote groep met eilanden. In totaal zijn het vier grote eilanden en veertien kleinere eilanden. Op de grotere eilanden Rhodos en Kos moet je zijn als je van excursies en cultuur houdt. Het zijn de meest ‘levendige’ eilanden van de Dodekanesos. Toch vind je op Rhodos ook heel veel groen. De wat kleinere eilandjes brengen je wat meer rust als je hier naar op zoek bent. Bezoek bijvoorbeeld Symi, Halki en Karpathos.

Plaats een reactie