Zo kies je de beste smartphone voor op reis

Op zoek naar een goede smartphone voor op reis? Natuurlijk ga je niet over één nacht ijs wanneer je een nieuwe smartphone gaat kopen. Vandaag de dag gebruik je je smartphone bijna overal voor. Ben jij een echte reisliefhebber? Dan moet je smartphone aan nog wat meer eisen voldoen dan wanneer je meer een huismus bent. Hieronder zetten we op een rijtje waar je op moet letten wanneer je als reisliefhebber een smartphone gaat kopen.

1. Let op het geheugen

Wanneer je veel op reis gaat, zul je natuurlijk ook veel foto’s maken. Het is dan wel fijn als je daar genoeg geheugen voor is op je telefoon. Kijk bij het kiezen van een goede smartphone voor op reis dan ook zeker naar het geheugen van de telefoon. Een voorbeeld van een smartphone met een uitgebreid geheugen is een iPhone 8. Wil je het voordelig houden? Dan is het verstandig om voor een iPhone 8 refurbished te kiezen.

2. Bekijk hoe de batterijduur is

Als je veel op reis bent, dan ben je logischerwijs ook veel onderweg. Natuurlijk wil je niet zonder telefoon komen te zitten, zeker niet als je ergens halverwege je reis strandt. Het is dan ook goed om van tevoren te kijken hoe lang de batterij van jouw telefoon mee zal gaan. kies zeker voor een smartphone waarbij veel mensen tevreden zijn over de accuduur.

3. Scherpe foto’s?

Op vakantie maak je heel veel foto’s. Wellicht wil je daar ook een aantal foto’s van gebruiken om bijvoorbeeld aan de muur te hangen. Daarvoor is het belangrijk dat de foto’s scherp genoeg zijn. Hoe scherper de foto, hoe mooier de print. Controleer dan ook het aantal pixels van de camera. Een voorbeeld van een smartphone die zeer scherpe foto’s maakt, is de Samsung A52S 5G.

4. Check of de smartphone waterbestendig is

Gaat de smartphone mee op reis? Dan is het zeker belangrijk dat deze waterdicht is. Ook thuis is dat natuurlijk een voordeel, maar als je op reis bent is de kans op ongelukjes met water nog veel groter. Wellicht kies je voor een vaarvakantie of een zonvakantie en breng je lange dagen aan het zwembad door. Maar ook een drankje op een terras kan al voor een waterballet zorgen. Wees daarop voorbereid en kies voor een waterdichte smartphone, zodat je op reis niet in de problemen komt met je telefoon.

5. Bekijk welke temperaturen je smartphone aankan

Als jij een reis naar Spanje of Portugal gepland hebt, dan kun je deze stap natuurlijk overslaan. In de meeste Europese landen zijn de temperaturen niet extreem. Ga je echter naar Lapland, of juist naar een tropische bestemming, bijvoorbeeld in Azië? Dan is het verstandig om te kijken welke temperaturen jouw smartphone aankan. Je wilt immers niet dat jouw telefoon plotseling uitvalt wanneer je net een van de mooiste bezienswaardigheden van je reis tegenkomt.

Plaats een reactie