Zomervakantie in Friesland; leuke dagactiviteiten voor jong en oud!

Friesland kent geen grootschalige pretparken en gigantische steden, maar dat de provincie veel te bieden heeft? Dat is één ding wat zeker is. Het is echter wel een provincie waar je de juiste plekken en hotspots moet weten te vinden. Wat veel mensen óverschatten is de reistijd vanuit de randstad naar Friesland. Friesland klinkt in veel gevallen verder weg dan dat het daadwerkelijk is. Een uurtje rijden vanaf Amsterdam en je staat al midden in het Friese veld. Daarom; een dagje Friesland deze zomer is een heel goed idee. Hier een dosis inspiratie om deze dag tot een succes te maken.

Trossen los

Wie Friesland zegt, zegt water. Of het nu gaat om de Friese meren of de Waddenzee, water is er in overvloed. Dit biedt dan ook talloze mogelijkheden voor vertier. Mocht je al wat ervaring hebben dan is een zeilboot huren in Friesland ontzettend leuk. Geen ervaring? Dan is er een mogelijkheid, óók zonder vaarbewijs kun je namelijk gewoon een sloep huren in Friesland. Hiermee kun je de mooiste stadjes en dorpjes bezoeken, gewoon met de boot. Door het enorme waternetwerk zijn alle elf Friese Steden met de boot te bereiken, van Sloten tot Hindeloopen, je hebt het gevoel een schilderij in te varen wanneer je de stadsmuren van de verschillende stadjes bereikt.

Bind het onder

Je kunt nog zulke leuke dingen gepland hebben, maar wanneer het in ons landje regent dan regent het vaak ook goed. Dit is helaas ook gewoon in de zomer af en toe het geval. Dit hoeft echter niet te betekenen dat je niet naar Friesland hoeft af te reizen. Zo zijn er in de zomer ook volop leuke binnenactiviteiten te doen. Wist je bijvoorbeeld dat er in schaatstempel Thialf in de zomer een aantal weken zomerijs ligt? Op en top Friesland natuurlijk om er dan een paar uur te schaatsen. Maar ook het Fries Museum in Leeuwarden is een aanrader, combineer dit met een lunch in de oude gevangenis De Blokhuispoort en mocht je bevallen daar; boek meteen een overnachting in deze oude gevangenis!

Zoals je kunt lezen is een dagje, weekendje of zelfs week naar Friesland gaan deze zomer een superleuk idee. De provincie met prachtige blauwe luchten, een frisse wind en groene velden geven iedereen een dosis hernieuwde energie. Mocht je de smaak te pakken hebben; vergeet dan ook niet een keer een bezoekje te brengen aan de Waddeneilanden. Een belevenis die je nooit vergeet!

Plaats een reactie