Op zonvakantie in het voorjaar, waar moet je heen?

Op vakantie naar de zon, dat willen we allemaal wel, op z’n tijd. Vooral als het hier wat minder weer is kan je je niets beter wensen dan de zinderende hitte van de zonnestralen op je bleke Hollandse huid voelen. Van de blanke winterhuidjes langzaam naar een gezonde bruine tint, met sprankelende sproeten – op een strand met cocktails in de hand en mooie mensen overal om je heen op het strand. Een droombeeld, daarom is het niet vreemd dat menig mens regelmatig weg droomt bij de gedachten aan verleidelijke plaatjes en foto’s van dromerige vakantiebestemmingen waar de zon altijd schijnt en de temperaturen niet onder de twintig graden kruipen. Een warme zonvakantie is een veelvoorkomende wens op het vakantielijstje van de harde Nederlandse werker. We worden maar al te graag beloond met een exotische warme vakantie in een sfeervol vakantieland.

Op zoek naar de zon

Binnen Europa zijn er verschillende vakantielanden die geschikt zijn voor gegarandeerd zon genot. Vooral Turkije is in de laatste jaren een van de meest geliefde vakantiebestemmingen voor Nederlanders op zonvakantie geworden. Maar als vanouds zijn ook Frankrijk, Spanje en Italië nog steeds bijzonder in trek. In de lente en vroege zomermaanden is het ook goed vertoeven in de zuidelijke landen, zoals Egypte en Marokko. Vanaf juli en augustus lopen de temperaturen hier dan zo hoog op dat het voor de meeste Nederlandse toeristen niet meer zo lekker is. Dit geldt ook voor het de Europese eilanden. Het klimaat van Tenerife en de andere Canarische Eilanden is het hele jaar door lekker te noemen, zo ook dat van de Portugese eilanden Madeira en de Azoren. Op deze eilanden is het in de maanden oktober tot juni aangenaam met een temperatuur van rond de 20 graden en vrijwel voorzien van een zon garantie.

Exotische zonbestemmingen

Maar niet alleen binnen Europa gaat de zon op, natuurlijk. Ook en juist gaan veel zon liefhebbers op zoek naar de warmte onder het Zuidelijk halfrond. Onder de evenaar worden de Nederlandse seizoenen gespiegeld. Zo is het zomer tijdens de Nederlandse winter als je in Kaapstad in Zuid-Afrika bent. Andere zon gegarandeerde bestemmingen in Afrika zijn bijvoorbeeld Mozambique, Kaapverdië en het exotische eiland Madagaskar. Let bij Afrikaanse bestemmingen wel altijd even op, hoe het staat met eventuele politieke spanningen en laat je goed inenten. Een voorbereide reiziger telt voor twee!

Ook Azië en Zuid-Amerika hebben veel zon en schoonheid te bieden voor een warme zonvakantie. Naast de klassiekers van Australië en Nieuw-Zeeland reizen ook wel warmte liefhebbers naar Mexico, Bolivia of Argentinië. En in Azië is Thailand een van de ongekende toeristische zonbestemmingen. Toch iets meer budget op vliegvakantie? Dan zijn leuke en verrassende zonbestemmingen binnen Europa ook Cyprus, Portugal, Tunesië (ook hier geldt weer de hitte zomer in juli en augustus), Kreta en de vers ontdekte stranden aan de kust van Kroatië en Slovenië.

Plaats een reactie