Top 10 leukste dierentuinen van Nederland

Een dagje naar de dierentuin is een van de leukste dagjes uit die je binnen Nederland kan doen. De dieren zijn voor jong en oud leuk om te zien, en vaak is het ook nog leerzaam ook! Maar naar welke dierentuin moet je echt geweest zijn? Hieronder de Top 10 dierentuinen van Nederland in 2019.

Let op: Om toegang te krijgen tot de dierentuin kan het zijn dat je eenmalig geldige QR-code moet laten zien. Moet je je laten testen? Doe dat dan tijdig van tevoren.

10. Dierenrijk, Nuenen

Tijger in Dierenrijk NuenenDierenrijk is een van de wat kleinere dierentuinen in Nederland, en is vooral opgezet voor de wat kleinere onder ons. Deze dierentuin heeft een groot aanbod aan speeltuinen, en plekken waar je rustig kan zitten. Je kunt zelfs een broodje eten terwijl de beren aan de andere kant van het glas hetzelfde doen! Dierenrijk is een goed onderhouden park met een zeer nette uitstraling. Er zijn een hoop dieren te zien, maar als je een beetje doorloopt ben je er in 2,5 uur wel doorheen. Dierenrijk Nuenen heeft nog veel meer te bieden, wil je weten wat?

Lees dan het volledige artikel over Dierenrijk Nuenen of bezoek de website van Dierenrijk Nuenen.

9. Dolfinarium, Harderwijk

Dolfijn in Dolfinarium HarderwijkIn Nederland is maar een Dolfinarium, en die vind je in Harderwijk! Het is het grootste zeezoogdierenpark van Europa. Je kunt er allerlei grote en kleine zeezoogdieren bewonderen. Ook worden er shows met de dolfijnen gegeven. Het Dolfinarium opende haar deuren in 1965 en is sindsdien een aantal keer van eigenaar gewisseld. In 2005 heeft het park een grote opfrisbeurt gekregen. Het is een uniek park in Nederland, en zeker de moeite waard om te bezoeken!

Dolfinarium bezoeken? Lees hier onze tips! of bezoek de website van het Dolfinarium

8. Ouwehands Dierenpark, Rhenen

Afrikaanse olifant in Ouwehands DierenparkOuwehands dierenpark in Rhenen staat op dit moment vooral bekend om de twee panda’s die sinds 2017 te bezichtigen zijn in de dierentuin. Deze reuzepanda’s zijn in geen enkele andere dierentuin in Nederland te zien. Ook heeft het park unieke witte leeuwen. De dierentuin opende haar deuren in 1932. Ouwehands was de eerste dierentuin in Nederland waar een berenbos werd geopend. Naast beren zijn er in dit bos ook enkele Zweedse wolven welke uit Diergaarde Blijdorp komen.

Lees meer over Ouwehands Dierenpark of bezoek de website van Ouwehands.

7. GaiaZOO, Kerkrade

GaiaZOO is een vrij jonge dierentuin die geopend werd in 2005. De dierentuin is vernoemd naar de godin van de aarde. In 2010 werd het park van GaiaPark hernoemd naar GaiaZOO. In deze dierentuin vind je ongeveer 100 verschillende diersoorten. De zeldzame dieren die je niet in elke dierentuin tegenkomt zijn de Boshond, de Veelvraat en de Grootoorvos. GaiaZOO is ingedeeld in 4 verschillende thema’s en heeft een binnenspeeltuin met een dinosaurusthema genaamd DinoDome.

Lees ons artikel over GaiaZOO of bezoek de website van GaiaZOO.

6. Dierenpark Amersfoort, Amersfoort

Een van de grotere dierentuinen van Nederland is Dierenpark Amersfoort. Deze dierentuin heeft een brede selectie aan dieren. Door de nummers op de wandelroute te volgen kan je alle dieren in het park zeker zien! Ook is er een grote indoor en outdoor speeltuin voor de kinderen onder ons. De dieren zijn goed te zien in hun verblijven en worden goed verzorgd. Het park heeft een wat verouderde uitstraling, maar dat helpt bij de charme van deze dierentuin. De dierentuin in Amersfoort is zeker een bezoekje waard als je in de buurt bent!

Lees hier ons artikel over dierenpark Amersfoort of bezoek de website van dierenpark Amersfoort

5. Wildlands Adventure Zoo, Emmen

Dwergmangoesten in Wildlands Adventure Zoo EmmenWildlands in Emmen is een van de nieuwste dierentuinen van Nederland. De dierentuin opende haar deuren in 2016 en je maakt er een wereldreis in 1 dag. Je komt alle dieren tegen van verschillende gebieden over de hele wereld. Doordat de dierentuin pas kort open is ziet alles er nog splinternieuw uit. Ook zijn er diverse attracties waarin je meegenomen word in de wereld van de dieren. Zo is er een simulator waarmee je een virtuele reis naar de poolcirkel kan maken.

Meer te weten komen over Wildlands Adventure Zoo? lees ons artikel of bezoek de website van Wildlands.

4. Artis, Amsterdam

Artis is een van de weinig Nederlandse dierentuinen die dichtbij het centrum van een grote stad ligt. Vanuit het centrum van Amsterdam ben je in enkele minuten in Artis. Artis is de oudste dierentuin van Nederland waardoor je er veel mooie gebouwen vind. Ze hebben er zelfs een planetarium en een vlindertuin! Ook is er een prachtig aquarium te vinden. In het apenhuis kan je diverse apensoorten bekijken en in het vogelhuis vind je 3 leefomgevingen vol met verschillende vogels.

Je kunt hier meer lezen over Artis Amsterdam of bezoek de website van Artis.

3. Safaripark Beekse Bergen, Hilvarenbeek

Stokstaartje in de Beekse BergenSafaripark Beekse Bergen is uniek in Nederland omdat je het hele park kan bezoeken met je auto. Het park ligt in Hilvarenbeek en is goed bereikbaar met de auto. Behalve met de auto kan je er ook met de bus of per boot een tour maken. Maar ook te voet zijn er genoeg dieren te zien in deze mooie dierentuin. Doordat je de Beekse Bergen op deze verschillende manieren kan bezoeken is het een compleet dagje uit waar je een hele dag voor uit kan trekken! In elk stuk kom je ook weer andere dieren tegen, of je ziet ze van een andere kant.

Lees meer in ons informatie artikel over de Beekse Bergen of bezoek de website van Safaripark Beekse Bergen

2. Koninklijke Burgers’ Zoo, Arnhem

In Burgers’ Zoo in Arnhem vind je veel verschillende dieren en een zeer mooi aquarium. De dierentuin is opgedeeld in thema’s waardoor alle dieren uit dezelfde leefomgevingen bij elkaar te vinden zijn. Een van de grotere dierentuinen van Nederland. Burgers’ Zoo bestaat inmiddels al ruim 100 jaar. Ook voor de kleinere bezoekers onder ons zijn er genoeg speeltuinen te vinden. Dit is ideaal als de kleintjes even op de dieren uitgekeken zijn. Mocht je meer willen weten kan je deze informatie vinden in ons artikel over Burgers’ Zoo of op de website van Burgers’ Zoo.

1. Diergaarde Blijdorp, Rotterdam

Prairiehond op een rots in Diergaarde BlijdorpEn als laatste op nummer 1, Diergaarde Blijdorp! Deze super mooie en grote dierentuin in Rotterdam heeft een zeer divers aanbod van diersoorten. Je kunt er een mooie vlindertuin vinden, en oog in oog staan met Wallabies en Prairiehonden. Ook kan je er hele gave ijsberen zien, en nog 100den andere diersoorten. Door de grootte van deze dierentuin ben je al snel een uurtje of 5-6 aan de wandel en er is genoeg te zien. Ook zeker de moeite waard om naartoe te komen als je niet uit de buurt komt.

Wil je meer weten? Lees dan ons volledige artikel over Diergaarde Blijdorp of bezoek de website van Blijdorp.

We hopen dat je deze top 10 interessant en bruikbaar vond! Veel plezier bij het dagje uit naar de dierentuin van je keuze!

5 gedachten over “Top 10 leukste dierentuinen van Nederland”

 1. Onze kinderen zijn gek van Burgers’ Zoo. Wij zelf gaan liever naar een wat kleinere dierentuin, zoals Dierenrijk. De kinderen kijken de ogen altijd uit als ze bij Burgers’ Zoo zijn. Welke ik eigenlijk mis in dit lijstje, is Aqau Zoo. Ook een dierentuin waar onze kids graag spelen en rondlopen! Wij komen altijd erg graag in dierentuinen. zelfs die over de grens bezoeken we wel eens!

  Beantwoorden
 2. Juist het kleine van dierenrijk vinden onze kinderen en ik zelf juist leuker dan de beekse bergen
  Haal een bingo kaart bij dierenrijk voor 50cent bij de kassa en de kinderen zijn wel even zoet
  Daarnaast veel leuke speeltuinen, dat vinden de kinderen altijd leuk.

  Beantwoorden
 3. Goedemorgen,

  We willen tijdens onze vakantie een dierentuin bezoeken met twee jongens van 6 en 8. Wat adviseer je? Dierenrijk in nuenen of beekse bergen?

  Groetjes jessie

  Beantwoorden
  • Hoi Jessie,

   Het zijn beiden mooie dierentuinen, Dierenrijk is wat kleiner, dus daar zul je wat sneller uitgekeken zijn. Je kunt er wel wat dichter bij de dieren komen dan bij de Beekse Bergen. In de Beekse Bergen kun je ook nog met de rondvaartboot en de bus mee waarbij je ook uitleg krijgt over allerlei dieren. Als je bij beiden nog nooit geweest bent zou ik zelf voor de Beekse Bergen gaan. Veel plezier alvast in de dierentuin!

   Beantwoorden

Plaats een reactie