Canada in de winter: een betoverende rondreis in de sneeuw

Dat Canada een van de mooiste landen ter wereld is, is algemeen bekend. Je staat hier oog in oog met fantastisch wildleven, uitgestrekte natuurgebieden en gezellige steden. Niet zo gek dus dat een rondreis door dit land het hele jaar door erg in trek is. En heb je er al een keer over nagedacht om Canada in de winter te bezoeken, bijvoorbeeld tijdens een rondreis Canada 3 weken? Wat voor highlights zeker het bezoeken waard zijn tijdens een betoverende rondreis in de sneeuw, lees je hier.

Je staat oog in oog met de meest adembenemende landschappen

Canada is rijk aan verschillende prachtige nationale parken. Ideaal dus voor een reis naar Canada met kinderen maken. Je kunt daarbij denken aan Banff National Park, Jasper National Park, Saguenay-St. Lawrence Marine Park en Pacific Rim National Park. Ieder gebied heeft zo weer zijn eigen hoogtepunten, zoals hikes langs kristalheldere meren en door imposante bergpassen. Het maakt niet uit wat voor park je bezoekt, je kijkt waar je ook komt je ogen uit. Heb je op dit moment al een sterke voorkeur voor een nationaal park dat je het liefste wilt bezoeken?

Let op de openingstijden van alle nationale parken in het land

Het is natuurlijk wel belangrijk om te weten dat je te maken krijgt met de elementen van buiten. Daarom kan het zo zijn dat de openingstijden afwijken van het zomerseizoen. Misschien zijn sommige delen van het park geheel gesloten vanwege heftige sneeuwval of bepaalde wandelroutes sluiten eerder omdat het sneller donkerder begint te raken. Doe daar nu – maar ook als je eenmaal in Canada bent – even het nodige onderzoek naar. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid start aan een bezoek aan de nationale parken.

Een knus en gezellig gevoel in de bruisende Canadese steden

Maar een bezoek aan de nationale parken is ook erg goed te combineren met de bruisende Canadese steden. Zie je het al voor je? De hele stad is overdag feestelijk verlicht, terwijl je wandelt naar de mooiste hoogtepunten. Je schuift aan in de beste restaurants en maakt kennis met kruidige gerechten, zoals poutine, maple syrup en heerlijke sauzen. Steden zoals Toronto, Ontario, Montreal en Quebec zijn zeker het bezoeken waard tijdens de wintermaanden in Canada. Tip! Om er zeker van te zijn dat de fijnste accommodaties voor jou beschikbaar zijn, is het een goed idee om op tijd te beginnen met het uitstippelen en vastleggen van een rondreis op maat.

Plaats een reactie