In Dierenpark Amersfoort maak je kennis met zo’n 150 verschillende diersoorten. Deze dieren kun je van heel dichtbij bekijken. Via een speciale route klim je voor, onder, achter, boven, over en tussen de dieren door. Het park is in 1948 opgericht door twee schoolvrienden, Piet Knoester en Wim Tertoolen. Waar Piet verstand van dieren had, begreep Wim de horeca als geen ander. Een dynamische samenwerking met Dierenpark Amersfoort zoals wij kennen als resultaat. Een dagje naar het park is leuk voor jonge en oude avonturiers.
Dieren in Dierenpark Amersfoort
In het park vind je tientallen soorten dieren. In 1954 arriveerden de eerste katachtige roofdieren. Eerst verwelkomde het park twee leeuwen en twee panters, maar inmiddels vind je er ook twee soorten tijgers en cheeta’s. Nu vind je er zoveel meer. Er zijn beren en wolven, maar ook wandelende takken en bavianen. Voor de liefhebbers zijn er ook miljoenpoten en krioelende vogelspinnen. Maar vergeet de vuurgarnalen en ratelslangen niet. De kans dat je je lievelingsdier in het park tegenkomt, is groot. Ook leuk, enkele dieren in Dierenpark Amersfoort zijn live te bekijken.
De woongebieden van dieren in Dierenpark Amersfoort zijn zo natuurlijk mogelijk nagebouwd. Dit is prettig voor de dieren, maar geeft je als bezoeker ook de kans om natuurlijk gedrag te aanschouwen. In themagebied SnavelRijk vind je de grootste volière van Nederland. Je kunt hier tussen de maraboes, gieren, pelikanen en ibissen lopen. Deze dieren in dierenpark Amersfoort verblijven in een verblijf van maar liefst 3000 vierkante meter. Om ervoor te zorgen dat je alle dieren in Dierenpark Amersfoort ziet, kun je gebruik maken van de Berenboemel.
Dagprogramma van het park
In Dierenpark Amersfoort kun je van alles doen. Natuurlijk kun je op eigen houtje het park verkennen, maar er is ook een dagprogramma. Op vaste tijdstippen kun je de dierenverzorgers van de chimpansees (11:00), olifanten (12:00), stekelvarkens (13:00), roofdieren (14:00) en giraffen (15:00) ontmoeten. Met alle plezier vertellen zij over hun dieren en waarom zij bijzonder zijn. Om het dagprogramma niet te vergeten, kun je ook de mobiele applicatie downloaden. Op deze manier heb je gelijk de plattegrond in je zak.
In het dagprogramma vind je ook mogelijkheden om krioelende insecten en spinnen aan te raken. Op woensdag en in het weekend mag je een griezelige vogelspin in je handen vasthouden. Voor de durfallen onder ons. Verder kun je op zaterdag en zondag genieten van de ganzenparade. Tot slot kun je in het weekend deelnemen aan een rondleiding. Voor 5 euro per persoon krijg je bijvoorbeeld de stallen van de olifanten te zien. Bekijk vlak voor je bezoek het dagprogramma voor eventuele wijzigingen en annuleringen.
Praktische informatie
Dierenpark Amersfoort is alle dagen van het jaar open, van 10:00 tot 17:00. In de periode van maart tot en met oktober is het park twee uurtjes langer open, namelijk van 09:00 tot 18:00. Voordat je besluit het park te bezoeken, is het verstandig om het overzicht Drukte & Onderhoud te bekijken. Soms vinden er werkzaamheden plaats of zijn bepaalde dieren in Dierenpark Amersfoort beperkt zichtbaar. Ook wordt er aangegeven wanneer het park grote groepen bezoekers verwacht. Zo voorkom je teleurstellingen.
Het park is gemakkelijk te bereiken met eigen of openbaar vervoer. Direct voor het park zijn er voldoende parkeerplekken. Je betaalt 7 euro per auto per dag. Entree is voor kinderen tot en met 2 jaar gratis en voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar betaal je 18 euro. Ben je al ouder of volwassen? Dan betaal je 21 euro voor een dagje slenteren in het park. Tot slot kun je kiezen voor een jaarabonnement. Voor 32 euro kun je het park bezoeken wanneer je wilt.